Ändra språk i Chrome och översätta webbsidor

Du kan ändra föredraget språk i Chrome. Chrome kan även översätta sidor åt dig.

Översätta webbsidor i Chrome

När en sida du besöker är skriven på ett språk som du inte förstår kan du översätta den i Chrome.

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en webbsida som är skriven på ett annat språk.
  3. Högst upp väljer du vilket språk du vill översätta till.
    • Om du vill ändra standardspråk trycker du på Inställningar Inställningar följt av Fler språk och väljer språket.
  4. Webbsidan översätts tillfälligt i Chrome.
    • Om du vill att sidor på det här språket alltid ska översättas trycker du på Inställningar Inställningar följt av Översätt alltid [språk].

Begära översättning i Chrome

Om Översätt inte visas högst upp på sidan kan du begära översättning.

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Översätt.

Om du inte blir erbjuden en översättning kan du testa att uppdatera sidan. Om det ändå inte går att trycka på Översätt kanske språket inte hanteras.

Markera text för att översätta den

Så här översätter du text:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en webbsida som är skriven på ett annat språk.
  3. Markera texten du vill översätta.
  4. Tryck på Google Översätt.
    • Tryck på Tala för att spela upp text på ett språk som har stöd för text till tal.

Tips! Om mer än 5 000 tecken har markerats kan du välja Översätt hela sidan.

Så här ändrar du språken:

1. Tryck på språket du vill ändra.
  2. Scrolla tills du hittar språket du vill ha eller ange det i sökfältet.
  3. Tryck på språket.

Ändra standardinställningarna för översättning

Möjligheten att översätta sidor som är skrivna på ett språk du inte förstår erbjuds som standard i Chrome.

Inaktivera översättning

Du kan styra om du vill bli erbjuden att översätta sidor i Chrome.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Språk.
  4. Inaktivera Översätt sidor.

Ångra Översätt alltid och Översätt aldrig för ett språk

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Språk.
  4. Tryck på Lägg till språk.
  5. Tryck på det språk du förstår eller vill översätta. Webbplatser på flera språk visas på det första språket som är tillgängligt av alternativen i inställningarna.

Om du har valt att aldrig översätta ett språk visas det här.

Tips! Om du vill att ett språk på listan ska översättas trycker du på det språket och väljer Erbjud översättning.

Ångra inställningen Översätt alltid för ett språk

Om du har angett att ett visst språk alltid ska översättas kan du ångra den inställningen.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en webbsida som är skriven på språket ifråga. Sidan börjar översättas automatiskt.
  3. Tryck på Inställningar högst upp följt av Översätt aldrig från [språk].