Bytt språk og oversett nettsider i Chrome

Du kan bytte foretrukket språk i Chrome. Chrome kan også oversette sider for deg.

Oversett nettsider i Chrome

Når du støter på sider på språk du ikke forstår, kan du bruke Chrome til å oversette dem.

1. Åpne Chrome Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Gå til en nettside som er skrevet på et annet språk.
  3. Velg språket du vil oversette til, øverst.
    • For å endre standardspråket, trykk på Innstillinger Innstillinger og så Flere språk og velg språket.
  4. Chrome oversetter den aktuelle nettsiden denne gangen.
    • For å alltid oversette sider på dette språket, trykk på Innstillinger Innstillinger og så Oversett alltid [språk].

Spør om oversettelse i Chrome

Hvis du ikke finner Oversett øverst på en side, kan du be om en oversettelse.

1. Åpne Chrome Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Mer Mer og så Oversett.

Hvis du ikke får valget om å oversette siden i Chrome, kan du prøve å laste den inn på nytt. Hvis du fremdeles ikke kan trykke på Oversett, kan det hende at språket ikke er tilgjengelig for oversetting.

Marker tekst som skal oversettes

Slik oversetter du tekst:

1. Åpne Chrome Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Gå til en nettside som er skrevet på et annet språk.
  3. Marker teksten du vil oversette.
  4. Trykk på Google Oversetter.
    • For å spille av tekst på et språk med støtte for tekst til tale, trykk på Snakk .

Tips: Hvis mer enn 5000 tegn er markert, kan du velge Oversett hele siden.

Slik bytter du språk:

1. Trykk på språket du vil endre.
  2. Rull til du finner språket du vil bruke, eller skriv det inn i søkefeltet.
  3. Trykk på språket.

Endre standardinnstillingene for oversetting

Som standard tilbyr Chrome å oversette sider som er skrevet på språk du ikke forstår.

Slå av oversettelse

Du kan kontrollere om Chrome skal tilby å oversette nettsider.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Språk.
  4. Slå av Oversett sider.

Angre «oversett alltid» eller «oversett aldri» for et språk

1. Åpne Chrome-appen Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Språk.
  4. Trykk på Legg til språk.
  5. Trykk på språket du kan eller vil oversette. Nettsteder på flere språk vises på det første språket som er tilgjengelig i henhold til innstillingene dine.

Hvis du har valgt «Oversett aldri» for et språk, vises det her.

Tips: Hvis du vil oversette et språk på listen, trykker du på språket og velger Tilby å oversette.

Angre «oversett alltid» for et språk

Hvis du har valgt at du alltid vil oversette et språk, kan du angre innstillingene dine for oversettelse.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Gå til en nettside som er skrevet på det aktuelle språket. Siden oversettes automatisk.
  3. Øverst trykker du på Innstillinger og så Oversett aldri [språk].