De taal van Chrome wijzigen en webpagina's vertalen

Je kunt je voorkeurstaal in Chrome wijzigen. Chrome kan ook pagina's voor je vertalen.

Webpagina's vertalen in Chrome

Als je een pagina tegenkomt die is geschreven in een taal die je niet begrijpt, kun je Chrome gebruiken om de pagina te vertalen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een webpagina die in een andere taal is geschreven.
  3. Klik rechts van de adresbalk op Vertalen .
  4. Klik op je voorkeurstaal.
  5. Chrome vertaalt de huidige webpagina.

Werkt dit niet? Probeer de webpagina te vernieuwen. Als het nog steeds niet werkt, klik je met de rechtermuisknop ergens op de pagina. Klik vervolgens op Vertalen naar het [taal].

Geselecteerde tekst vertalen

Je kunt een gedeelte van een pagina vertalen zodat je de details makkelijker kunt begrijpen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een webpagina die in een andere taal is geschreven.
  3. Markeer een gedeelte van de tekst.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde tekst.
  5. Klik op Selectie vertalen naar het [taal].
Tip: Als je de taal waarnaar je wilt vertalen wilt wijzigen, klik je op Meer Ordenen en dan Een andere taal kiezen en dan pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Je standaardinstellingen voor paginavertaling wijzigen

Standaard biedt Chrome aan om pagina's te vertalen die zijn geschreven in een taal die je niet begrijpt.

Belangrijk: Als je vertaalsuggesties wilt in- of uitschakelen, bekijk je meer informatie over hoe je talen beheert op je Chromebook.

Vertaling aan- of uitzetten

Je kunt bepalen of Chrome aanbiedt om webpagina's te vertalen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Talen.
  4. Zet onder Google Translate de optie Google Translate gebruiken aan of uit.

Je standaardtaal wijzigen

Je kunt selecteren naar welke taal Chrome de pagina vertaalt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Talen.
  4. Klik onder Google Translate op Vertalen naar deze taal.
  5. Selecteer de gewenste taal in de taallijst.

Alle talen toevoegen die je kent

Als de pagina in meer dan één taal is geschreven, wordt eerst je voorkeurstaal getoond.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Talen.
  4. Klik onder Voorkeurstalen op Talen toevoegen.
  5. Selecteer de talen die je wilt toevoegen.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Je wilt:
    • Talen opnieuw ordenen: Klik naast de taal die je wilt verplaatsen op Meer Meer en dan Omlaag verplaatsen.
    • Een taal verwijderen: Klik naast de taal die je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Lijst met altijd vertaalde talen beheren

Je kunt bepalen welke taal Chrome automatisch vertaalt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Talen.
  4. Klik onder Google Translate op Deze talen automatisch vertalen.
  5. Klik op Talen toevoegen.
  6. Selecteer de talen die je wilt toevoegen.
  7. Klik op Toevoegen.
  8. Als je een taal wilt verwijderen, klik je naast deze taal op Verwijderen .

Lijst met nooit vertaalde talen beheren

Als de pagina in meer dan één taal is geschreven, wordt eerst je voorkeurstaal getoond.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Talen.
  4. Klik onder Google Translate op Niet aanbieden om deze talen te vertalen.
  5. Klik op Talen toevoegen.
  6. Selecteer de talen die je wilt toevoegen.
  7. Klik op Toevoegen.
  8. Als je een taal wilt verwijderen, klik je naast deze taal op Verwijderen .

De taal van je Chrome-browser wijzigen

In Windows kun je instellen dat Chrome alle instellingen en menu's toont in de gewenste taal. Deze optie is alleen beschikbaar op Windows-computers.

Belangrijk: Als je talen voor webcontent wilt toevoegen of verwijderen op je Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je talen beheert.

Gebruik je Mac of Linux? Chrome wordt automatisch weergegeven in de standaard systeemtaal voor je computer.

1. Open Chrome op je Windows-computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Talen.
  4. Klik onder Voorkeurstalen naast de taal die je wilt gebruiken op Meer Meer.
    • Als je de taal niet ziet, klik je op Talen toevoegen om deze toe te voegen.
  5. Klik op Google Chrome weergeven in deze taal.
    • Deze optie is alleen beschikbaar op Windows-computers.
  6. Start Chrome opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Schrijven in een niet-ondersteunde taal

Als je moet schrijven in een taal die je computer niet ondersteunt, kun je de Chrome-extensie Google Transcript gebruiken.

Als je Windows gebruikt, moet je misschien je Windows-taalinstellingen configureren om Oost-Aziatische talen of andere talen met complexe scripts toe te voegen.