De taal van Chrome wijzigen en webpagina's vertalen

Je kunt je voorkeurstaal in Chrome wijzigen. Chrome kan ook pagina's voor je vertalen.

De taal van Chrome wijzigen

Je kunt de standaardtaal van de menu's en instellingen van je Chrome-app kiezen.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen en dan Talen.
  3. Tik onder Taal van Chrome op de huidige taal.
  4. Selecteer de gewenste taal in de taallijst.
  5. Nadat de taal is gedownload, tik je in de werkbalk op Opnieuw opstarten.
    • Het downloaden is klaar als je Taal klaar ziet staan onder je nieuwe taal.

Webpagina's vertalen in Chrome

Als je een pagina tegenkomt die is geschreven in een taal die je niet begrijpt, gebruik je Chrome om de pagina te vertalen naar de gewenste taal.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een webpagina die in een andere taal is geschreven.
  3. Tik in de melding bovenaan het scherm op de taal waarnaar je de pagina wilt vertalen.
    • Zo wijzig je de standaardtaal:
      1. Tik op Instellingen Instellingen en dan Meer talen.
      2. Selecteer de taal.
    • Als je pagina's in deze taal altijd wilt vertalen, tik je op Instellingen Instellingen en dan Pagina's in het [taal] altijd vertalen.

Werkt dit niet? Probeer de webpagina te vernieuwen. Als je nog steeds niet op Vertalen kunt tikken, is de taal mogelijk niet beschikbaar voor vertaling.

Als je geen Translate-melding bovenaan het scherm ziet, kun je een vertaling aanvragen.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Vertalen...

Tip: Als je een taal uit je lijst wilt vertalen, tik je op de taal en selecteer je Aanbieden om te vertalen.

Geselecteerde tekst vertalen
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een webpagina die in een andere taal is geschreven.
  3. Markeer de tekst die je wilt vertalen.
  4. Onderaan verschijnt een vertaling van dat woord of die zin.
  5. Tik op de vertaling voor meer informatie.
Tip: Als je tekst wilt afspelen in een taal die tekst-naar-spraak ondersteunt, tik je op Luisteren Luisteren.

Je standaardinstellingen voor paginavertaling wijzigen

Standaard biedt Chrome aan om pagina's te vertalen die zijn geschreven in een taal die je niet begrijpt.

Je standaardtaal wijzigen

Selecteer de taal waarnaar Chrome de pagina moet vertalen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Talen en dan Geavanceerd .
  4. Tik op Vertalen naar deze taal.
  5. Selecteer de gewenste taal in de taallijst.

Alle talen toevoegen die je kent

Pagina's in meer dan één taal laten eerst je voorkeurstaal zien.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen en dan Talen.
  3. Tik onder Contenttalen op Taal toevoegen.
  4. Tik op de taal die je wilt toevoegen.
  5. Als je de volgorde van talen wilt wijzigen, sleep je ze naar de gewenste plaats.
  6. Als je een taal wilt verwijderen, tik je naast die taal op Meer Meer en dan Verwijderen.

Vertaling in- of uitschakelen

Je kunt zelf bepalen wanneer Chrome aanbiedt om pagina's te vertalen.

Zo zet je alle vertalingen voor alle pagina's aan of uit:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Talen.
  4. Zet onder Vertaalinstellingen de optie Aanbieden om pagina's in andere talen naar Google Translate te sturen aan of uit.

De taallijst Nooit vertalen beheren

Bepaal voor welke talen Chrome niet aanbiedt om ze te vertalen.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Talen en dan Geavanceerd .
  4. Tik op Niet aanbieden om deze talen te vertalen.
  5. Als je een taal wilt toevoegen, tik je op Taal toevoegen  en selecteer je de taal die je nooit wilt vertalen.
  6. Als je een taal wilt verwijderen, tik je naast die taal op Meer Meer en dan Verwijderen.

De taallijst Altijd vertalen beheren

Bepaal welke talen Chrome automatisch vertaalt.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Talen en dan Geavanceerd .
  4. Tik op Deze talen automatisch vertalen.
  5. Als je een taal wilt toevoegen, tik je op Taal toevoegen  en selecteer je de taal die je altijd wilt vertalen.
  6. Als je een taal wilt verwijderen, tik je naast die taal op Meer Meer en dan Verwijderen.