We hebben meldingen ontvangen dat sommige gebruikers onverwacht zijn uitgelogd van hun accounts. We voeren een onderzoek uit. U hoeft zich echter geen zorgen te maken. Er is geen aanwijzing dat dit verband houdt met phishing of andere beveiligingsdreigingen voor accounts. Probeer nogmaals in te loggen via accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet, gebruikt u deze link om uw wachtwoord te herstellen. Als u authenticatie in twee stappen gebruikt, kan er een vertraging zijn opgetreden bij het ontvangen van uw sms-code. Probeer het opnieuw of gebruik back-upcodes.

De taal van Chrome wijzigen en webpagina's vertalen

U kunt de taal wijzigen die Chrome gebruikt en webpagina's in Chrome laten vertalen.

Webpagina's vertalen in Chrome

Wanneer u een pagina tegenkomt die is geschreven in een taal die u niet begrijpt, kunt u Chrome gebruiken om de pagina te vertalen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar een webpagina die is geschreven in een andere taal.
  3. Klik bovenaan op Vertalen.
  4. Chrome vertaalt de webpagina nu eenmalig.

Werkt het niet? U kunt dan proberen de webpagina te vernieuwen. Als u niet op Vertalen kunt klikken, is de taal wellicht niet beschikbaar voor vertalingen. Meer informatie over welke talen beschikbaar zijn voor vertalingen in Chrome.

Vertaling uitschakelen

Standaard biedt Chrome aan om pagina's te vertalen die zijn geschreven in een taal die u niet begrijpt.

Vertaling uitschakelen voor alle talen

U kunt bepalen of Chrome aanbiedt om webpagina's te vertalen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  4. Verwijder bij 'Talen' het vinkje uit het selectievakje naast 'Aanbieden om pagina's te vertalen die in een voor jou onbekende taal zijn'.
Vertaling uitschakelen voor een specifieke taal

U kunt bepalen of Chrome aanbiedt om webpagina's te vertalen naar een specifieke taal.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  4. Klik bij Talen op Taal- en invoerinstellingen.
  5. Klik aan de linkerkant op de taal die u wilt gebruiken.
    • Als de taal niet wordt weergegeven, klikt u op Toevoegen om deze toe te voegen.
  6. Verwijder aan de rechterkant het vinkje uit het selectievakje naast 'Aanbieden pagina's te vertalen in deze taal'.
  7. Klik op Gereed.

De taal van uw Chrome-browser wijzigen (alleen Windows en Chromebook)

U kunt Chrome instellen om alle instellingen en menu's weer te geven in de gewenste taal. Deze optie is alleen beschikbaar voor Windows-computers en Chromebooks.

Gebruikt u Mac of Linux? Chrome wordt automatisch weergegeven in de standaardsysteemtaal voor uw computer.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  4. Klik bij Talen op Taal- en invoerinstellingen.
  5. Klik aan de linkerkant op de taal die u wilt gebruiken.
    • Als de taal niet wordt weergegeven, klikt u op Toevoegen om deze toe te voegen.
  6. Klik aan de rechterkant op Google Chrome weergeven in deze taal. Deze optie is alleen beschikbaar voor Windows-computers en Chromebooks.
  7. Start Chrome opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Schrijven in een niet-ondersteunde taal

Als u moet schrijven in een taal die uw computer niet ondersteunt, kunt u de Chrome-extensie Google Transcript gebruiken.

Als u Windows gebruikt, moet u uw Windows-taalinstellingen mogelijk configureren om Oost-Aziatische talen of andere talen met complexe scripts toe te voegen.

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.