De taal van Chrome wijzigen en webpagina's vertalen

U kunt de taal wijzigen die Chrome gebruikt en webpagina's in Chrome laten vertalen.

Webpagina's vertalen in Chrome

Wanneer u een pagina tegenkomt die is geschreven in een taal die u niet begrijpt, kunt u Chrome gebruiken om de pagina te vertalen:

1. Gebruik Chrome om de webpagina te openen.
  2. Vertaal de pagina:
    • Computer: klik op Vertalen boven aan de pagina.
    • Mobiel apparaat: tik op Vertalen onder aan de pagina.
  3. Chrome vertaalt de webpagina deze ene keer.

Werkt het niet? U kunt dan proberen de webpagina te vernieuwen. Als u niet op 'Vertalen' kunt klikken, is de taal wellicht niet beschikbaar voor vertalingen. Meer informatie over welke talen beschikbaar zijn voor vertalingen in Chrome.

De Chrome-instellingen voor vertalingen wijzigen

U kunt op twee plaatsen bepalen of de vertaaloptie voor bepaalde sites en talen wordt weergegeven: het vertaalvak en de Chrome-instellingen.

De instellingen voor vertalingen bewerken op een webpagina
  1. Open een pagina die is geschreven in een andere taal.
  2. Vertaal de pagina:
    • Computer: klik op Opties in het vak dat wordt weergegeven.
    • Mobiel apparaat: klik op Nee onder aan de pagina.
  3. Kies uw taalvoorkeuren:
    • Selecteer [Taal] nooit vertalen als u de vertaaloptie niet wilt laten weergeven voor de taal die u bekijkt.
    • Selecteer Deze site nooit vertalen als u de vertaaloptie niet wilt laten weergeven voor de site die u bezoekt.
    • Selecteer Altijd vertalen om pagina's in de geselecteerde taal automatisch te vertalen.
De instellingen voor vertalingen bewerken op uw computer of mobiele apparaat

Computer:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het menu Chrome menu.
  3. Klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. In het gedeelte Talen kunt u het selectievakje naast Aanbieden om pagina's te vertalen die in een voor u onbekende taal zijn aanvinken of het vinkje verwijderen.
  5. Optioneel: klik op Taal- en invoerinstellingen om de talen te wijzigen die u wilt vertalen.

Android-telefoon of -tablet:

1. Open de Chrome-app Chrome logo.
  2. Tik op het menu .
  3. Tik op Instellingen > Site-instellingen > Taal.
  4. Vink 'Google Translate' aan of verwijder het vinkje uit het selectievakje om paginavertaling in of uit te schakelen.
  5. Als u klaar bent, tikt u op Terug

iPhone of iPad:

1. Open de Chrome-app Chrome logo.
  2. Tik op het menu .
  3. Tik op Instellingen > Instellingen voor inhoud > Google Translate.
  4. Tik op de schuifregelaar om paginavertaling in of uit te schakelen.
  5. Tik op Gereed.
Bekijk een video over vertalingen in Chrome (1:06)

De taalinstellingen voor de Chrome-browser wijzigen

De taal van Chrome wijzigen op uw computer

De interfacetaal van de browser wordt gebruikt voor browsermenu's en -prompts. Deze wordt gebaseerd op de taal die u heeft geselecteerd toen u Google Chrome voor het eerst downloadde of op basis van de taal van uw telefoon of tablet. Deze instelling wijzigen op uw computer:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het menu Chrome menu.
  3. Klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Talen op Taal- en invoerinstellingen.
  5. Selecteer de taal die u wilt gebruiken in de lijst. Als de taal niet in de lijst voorkomt, voegt u deze eerst toe als een van uw voorkeurstalen voor webpagina's. Klik hiervoor op Toevoegen.
  6. Klik op Google Chrome wordt weergegeven in deze taal in het deelvenster aan de rechterkant.
  7. Sluit de browser helemaal en open deze opnieuw om de wijzigingen toe te passen.

Voeg alleen de benodigde talen toe, omdat schadelijke websites vergelijkbare tekens uit andere talen kunnen gebruiken om u te misleiden met betrekking tot het webadres dat u bezoekt.

Schrijven in andere talen in Chrome

Als u moet typen in een taal die uw computer niet ondersteunt, kan de Chrome-extensie Google Transcript handig zijn.

Als u Windows gebruikt, moet u uw Windows-taalinstellingen mogelijk configureren om Oost-Aziatische talen of talen met complexe scripts toe te voegen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.