Installera och avinstallera tillägg

Du kan göra ännu mer med Google Chrome genom att installera tillägg. Med tillägget Pinterest kan du till exempel fästa objekt från vilken webbplats som helst. Med tillägget Google+ Hangouts kan du starta en Hangout när som helst med ett klick. Det finns ett stort urval av tillägg att välja på i Chrome Web Store. Läs mer om tillägg.

Installera ett tillägg

1. Besök Chrome Web Store. Du kan också komma dit genom att klicka på symbolen för Chrome Web Store i genvägen för appar i bokmärkesfältet.
  2. Hitta det tillägg du vill installera.
  3. Klicka på knappen Gratis.
  4. Det visas en dialogruta som meddelar vilka datatyper som tillägget får åtkomst till.
  5. Klicka på Lägg till om du vill ge tillägget åtkomst till de data som beskrivs och installera tillägget.

Symbolen för tillägget visas till höger om adressfältet. Klicka bara på symbolen när du vill börja använda det.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Det kan hända att nätverksadministratören har blockerat vissa typer av tillägg och i så fall kan du inte installera dem. Läs om hur du använder en hanterad Chromebook.

Avinstallera ett tillägg

Så här tar du bort ett tillägg från Google Chrome:

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Välj Tillägg.
  4. Hitta det tillägg som du vill ta bort. Klicka på papperskorgen bredvid det.
  5. Ett popup-fönster visas och du får bekräfta att du vill ta bort tillägget. Klicka på Ta bort.

Du kan också aktivera eller inaktivera ett tillägg tillfälligt:

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Välj Tillägg.
  4. På sidan Tillägg avmarkerar du rutan bredvid Aktiverat för tillägget som du vill inaktivera. Markera rutan igen när du vill aktivera tillägget.

Läs mer om att hantera tillägg.

Använd samma tillägg på alla datorer

Om du vill använda dina tillägg på andra datorer loggar du bara in i Chrome. Läs mer om att logga in i Chrome.