Använda samma bokmärken, lösenord med mera på alla enheter

När du loggar in i Chrome kan du spara information i Google-kontot. Sedan kan du använda informationen på alla enheter där du är inloggad med samma konto.

När du aktiverar synkronisering kan du se samma information på alla enheter:

• bokmärken
  • historik och öppna flikar
  • lösenord
  • betalningsuppgifter
  • adresser, telefonnummer och annat
  • inställningar.
När du är inloggad med Google-kontot i Chrome utan att synkronisering är aktiverat har du fortfarande åtkomst till
  • betalningsuppgifter som du har sparat i Google Pay
  • lösenord som du har sparat i Google-kontot
  • adresser som du har sparat i Google-kontot.

Välja vilken information som ska synkroniseras

När du aktiverar synkronisering sparas all profilinformation i Google-kontot. Om du inte vill att allt ska synkroniseras kan du välja vad som ska sparas.

1. Öppna Chrome på en betrodd dator.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Du och Google följt av Synkronisering och Googles tjänster.
    • Du kan se vad du har synkroniserat genom att välja Granska din synkroniserade data.
  4. Klicka på Hantera vad du synkroniserar under Synkronisera.
  5. Välj synkroniseringsalternativ:
    • Välj Synkronisera allt för att synkronisera all din data.
    • Välj Anpassa synkronisering om du vill välja vilken data som ska synkroniseras.
Ändra i vilket Google-konto som informationen sparas

När du byter konto för synkronisering kopieras bokmärken, historik, lösenord och annan synkroniserad information till det nya kontot.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Du och Google högst upp.
  4. Välj Inaktivera and then Inaktivera.
  5. Klicka på Du och Google följt av Aktivera synkronisering.
  6. Logga in på Google-kontot som du vill synkronisera med.
  7. Välj Ja.

Om någon annan loggar in eller om du vill hålla uppgifterna åtskilda kan du skapa en ny profil i webbläsaren. Läs mer om att dela Chrome och hålla uppgifterna åtskilda.

Anpassa Google med hjälp av Chrome-historiken

Historik i Chrome som har sparats i Google-kontot läggs som standard även till i Webb- och appaktivitet. Aktiviteten kan användas för att anpassa upplevelsen i andra Google-produkter, t.ex. Sök, eller för att anpassa annonser. Det kanske till exempel visas nyhetsartiklar i ditt flöde som rekommenderas utifrån din Chrome-historik.

Du kan alltid styra webb- och appaktiviteten i Google-kontot. Läs mer om att hitta och styra webb- och appaktivitet.

Om du inte vill anpassa dina Google-produkter kan du använda Googles moln för att lagra din Chrome-data utan att låta Google läsa din Chrome-historik. Läs mer om att hålla information privat.

Hålla information privat med en lösenfras

Med en lösenfras kan uppgifter i Chrome sparas och synkroniseras i Googles moln utan att Google kan läsa dem. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay krypteras inte med en lösenfras.

Lösenfraser är inte obligatoriska. Synkroniserad data skyddas alltid genom kryptering medan den överförs.

Om det inte går att synkronisera med lösenfrasen kan du behöva uppdatera Google Chrome till den senaste versionen.

Skapa en egen lösenfras

Följande gäller när du använder en lösenfras:

• Du behöver lösenfrasen när du aktiverar synkronisering någonstans där du inte har loggat in förut.
  • Du måste ange den nya lösenfrasen på enheter där du redan har aktiverat synkronisering.
  • Förslag som bygger på webbplatser du besöker i Chrome visas inte i flödet.
  • Dina sparade lösenord visas inte på passwords.google.com och du kan inte använda Smart Lock för lösenord.
  • All historik synkroniseras inte på alla enheter. Endast webbadresser som du anger i adressfältet i Chrome synkroniseras.

Så här skapar du en lösenfras för synkronisering:

Steg 1: Aktivera synkronisering

Om du redan är inloggad i Chrome aktiverar du synkronisering innan du kan skapa en lösenfras.

Steg 2: Skapa en lösenfras

1. Klicka på Mer Ordna uppe till höger i Chrome följt av Inställningar.
  2. Klicka på Du och Google följt av Synkronisering och Googles tjänster.
  3. Klicka på Krypteringsalternativ följt av Kryptera synkroniserad data med en egen lösenfras för synkronisering. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay krypteras inte. Webbhistorik från Chrome synkroniseras inte.
  4. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  5. Klicka på Spara.
Återställa lösenfrasen

När du ändrar lösenfrasen för synkronisering raderas all din data från Googles servrar och alla synkroniserade datorer och enheter loggas ut. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay omfattas inte.

Bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar tas inte bort från Chrome på enheten. När du aktiverar synkroniseringen igen sparas informationen på alla dina enheter.

Steg 1: Ta bort lösenfrasen för synkronisering

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök Google Översikt.
  3. Klicka på Rensa data längst ned följt av Rensa.
  4. Aktivera synkronisering igen.

Synkroniseringen startas igen och du har inte längre någon synkroniseringslösenfras.

Steg 2: Skapa en ny lösenfras för synkronisering (valfritt)

1. Klicka på Mer Ordna uppe till höger i Chrome följt av Inställningar.
  2. Klicka på Du och Google följt av Synkronisera.
  3. Klicka på Krypteringsalternativ följt av Kryptera synkroniserad data med en egen lösenfras för synkronisering. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay omfattas inte.
  4. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  5. Klicka på Spara.

Aktivera synkroniseringen igen på dina andra enheter när du är klar. Läs mer om hur du aktiverar synkronisering i Chrome.

Se dina uppgifter i Chrome på alla enheter

Du kan se information som du har sparat på andra enheter när du aktiverar synkronisering. När du är inloggad i Chrome får du även åtkomst till

• lösenord och adresser som har sparats i Google-kontot
  • betalningsuppgifter från Google Pay.
Se och hantera bokmärken
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Ordna uppe till höger.
  3. Välj Bokmärken och listorföljt avVisa alla bokmärken.
  4. Du hittar mappar med alla dina bokmärken i sidopanelen.
Se webbplatser du har besökt
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.

Om du använder en lösenfras för synkronisering visas bara webbplatser som du har besökt på andra enheter om du skrev webbadressen i sökfältet.

Hitta flikar som är öppna på andra enheter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.
  4. Klicka på Flikar från andra enheter till vänster.
Se sparade lösenord
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Profil Profil uppe till höger följt av Lösenord Lösenord.
    • Om du inte hittar ikonen Lösenord väljer du på Mer Ordna uppe till höger på skärmen följt av Lösenord och autofyll följt av Google Lösenordshantering.
  3. Alla lösenorden visas under Lösenord.

När du synkroniserar sparade lösenord i Chrome kan du komma åt dem när du loggar in i en Android-app. Läs mer om hur du synkroniserar lösenord.

Hitta dina sparade betalningsmetoder och adresser
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder Betalningsmetoder eller Adresser och annat Adresser och annat.

Läs mer om hur du får formulär ifyllda automatiskt.

Hitta dina tillägg
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Ordna uppe till höger följt av Tillägg följt av Hantera tillägg.

Om du ändrar en inställning uppdateras den på alla enheter. Nya teman och appar läggs till på alla datorer.

Åtgärda synkroniseringsproblem

Ibland kan det bli problem med synkroniseringen om du använder en äldre version av Chrome. Uppdatera till den senaste versionen av Chrome.