Använda samma bokmärken, lösenord med mera på alla enheter

När du loggar in i Chrome kan du spara information i Google-kontot. Sedan kan du använda informationen på alla enheter där du är inloggad med samma konto.

När du aktiverar synkronisering kan du se samma information på alla enheter:

• bokmärken
  • historik och öppna flikar
  • lösenord
  • betalningsuppgifter
  • adresser, telefonnummer och annat
  • inställningar.
När du är inloggad med Google-kontot i Chrome utan att synkronisering är aktiverat har du fortfarande åtkomst till betalningsuppgifterna som du har sparat i Google Pay.

Välja vilken information som ska synkroniseras

När du aktiverar synkronisering sparas all profilinformation i Google-kontot. Om du inte vill att allt ska synkroniseras kan du välja vad som ska sparas.

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Synkronisera.
  3. Inaktivera Synkronisera allt.
  4. Välj vad som ska synkroniseras.
Anpassa Google med hjälp av Chrome-historiken

Historik i Chrome som har sparats i Google-kontot läggs som standard även till i Webb- och appaktivitet. Aktiviteten kan användas för att anpassa upplevelsen i andra Google-produkter, t.ex. Sök, eller för att anpassa annonser. Det kanske till exempel visas nyhetsartiklar i ditt flöde som rekommenderas utifrån din Chrome-historik.

Du kan alltid styra webb- och appaktiviteten i Google-kontot. Läs mer om att hitta och styra webb- och appaktivitet.

Om du inte vill anpassa dina Google-produkter kan du använda Googles moln för att lagra din Chrome-data utan att låta Google läsa din Chrome-historik. Läs mer om att hålla information privat.

Hålla information privat med en lösenfras

Med en lösenfras kan uppgifter i Chrome sparas och synkroniseras i Googles moln utan att Google kan läsa dem. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay krypteras inte med en lösenfras.

Lösenfraser är inte obligatoriska. Din synkroniserade data skyddas alltid av branschledande kryptering för att minska risken för dataintrång.

Skapa en egen lösenfras

Följande gäller när du använder en lösenfras:

• Du behöver lösenfrasen när du aktiverar synkronisering någonstans där du inte har loggat in förut.
  • Du måste ange den nya lösenfrasen på enheter där du redan har aktiverat synkronisering.
  • Förslag som bygger på webbplatser du besöker i Chrome visas inte i flödet.
  • Du kan inte se dina sparade lösenord på passwords.google.com och du kan inte använda Smart Lock för lösenord.
  • All historik synkroniseras inte på alla enheter. Endast webbadresser som du skriver i adressfältet i Chrome synkroniseras.

Skapa en lösenfras

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Synkronisera.
  3. Aktivera synkronisering med Google-kontot.
  4. Tryck på Kryptering längst ned.
  5. Välj Använd din egen lösenfras för att kryptera all Chrome-data i Google-kontot.
  6. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  7. Tryck på Spara.
Ändra eller ta bort lösenfrasen

Obs! Om du vill fortsätta att använda dina lösenord i Chrome efter att du har återställt lösenfrasen kan du exportera lösenorden innan du återställer och sedan importera dem igen.

När du ändrar lösenfrasen raderas den data som krypteras med lösenfrasen från Googles servrar och du loggas ut från alla enheter som du är inloggad på. Betalningsmetoderna från Google Pay och dina adresser är inte krypterade med en lösenfras, så de raderas inte.

Dina lösenord och andra uppgifter raderas från Google-kontot och enheten.

Steg 1: Ta bort lösenfrasen

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Besök Google Översikt.
  3. Tryck på Rensa data längst ned följt av Rensa.

Tips!

• Du kan fortsätta att spara data i Google-kontot, men du har inte längre någon lösenfras.
  • Du kan aktivera synkronisering. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Aktivera synkronisering.

Steg 2: Skapa en ny lösenfras (valfritt)

1. Tryck på Synkronisera.
  2. Tryck på Kryptering längst ned.
  3. Välj Använd din egen lösenfras för att kryptera all Chrome-data i Google-kontot.
  4. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  5. Tryck på Spara.

Se dina uppgifter i Chrome på alla enheter

Du kan se information som du har sparat på andra enheter när du aktiverar synkronisering. När du är inloggad i Chrome kan du komma åt dina betalningsuppgifter från Google Pay.

Se och hantera bokmärken
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna uppe till höger följt av Bokmärken.
  3. Tryck på Tillbaka Tillbaka om du vill byta mapp.
  4. Välj mappen med bokmärket du vill använda.
Se webbplatser du har besökt
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna uppe till höger följt av Historik.

Om du använder en lösenfras kan du bara se webbplatser som du har besökt på andra enheter om du skrev webbadressen i adressfältet. Läs mer om lösenfraser.

Hitta flikar som är öppna på andra enheter
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet följt av Senaste flikarna.
Se sparade lösenord
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Lösenordshantering.
  3. Du hittar alla dina lösenord under Lösenordshantering.

När du synkroniserar sparade lösenord i Chrome kan du använda dem för att logga in på webbplatser och i appar på Android-enheten där du är inloggad på ditt Google-konto. Läs mer om hur du använder lösenord på alla enheter.

Se sparade adresser och kreditkort
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Autofyll och betalningar.

Läs mer om hur du får formulär ifyllda automatiskt.

Om du ändrar en inställning uppdateras den på alla enheter.

Åtgärda synkroniseringsproblem

Ibland kan det bli problem med synkroniseringen om du använder en äldre version av Chrome. Uppdatera till den senaste versionen av Chrome.