Hvorfor logge på Chrome?

Med påloggingsfunksjonen for Chrome trenger du ikke lenger plages med at apper og bokmerker er «festet» til en én bestemt datamaskin. Når du logger deg på Chrome-nettleseren eller en Chromebook, blir alle bokmerkene, fanene, loggen og andre nettleserinnstillinger lagret og synkronisert til Google-kontoen din. Du kan dermed laste inn disse innstillingene hver gang du bruker Chrome på andre datamaskiner eller enheter. Pålogging til Chrome gjør det også enklere å bruke Google-tjenester som Gmail, YouTube og Maps, siden du vanligvis bare trenger å logge på én gang fra nettleseren. Dette gjør at Google og Chrome kan gi deg en helhetlig brukeropplevelse i alle Google-tjenester.

Chrome OS

Finn ut hvordan du logger deg på Chrome og aktiverer synkronisering

Får du synkroniseringsfeil? Feilsøk synkroniseringsproblemer

Ikke logg deg på Chrome hvis du bruker en offentlig eller uklarert datamaskine. Når du konfigurerer Chrome med Google-kontoen din, blir en kopi av dataene dine lagret på datamaskinen du bruker. De blir tilgjengelige for andre som bruker samme datamaskin. For å fjerne dataene dine må du slette brukeren du er pålogget som.

Slik synkroniseres informasjonen din

• Innstillingene og dataene dine lagres i Google-kontoen din.

Når du logger deg på Chrome, blir Chrome-innstillingene dine lagret til Google-kontoen din. Når du logger deg på samme konto på en annen datamaskin, gjør Chrome de lagrede innstillingene dine tilgjengelige på den datamaskinen.

Gjenopprett loggen, innstillingene og dataene dine, slik som bokmerker, apper, utvidelser, temaer osv – hvis datamaskinen din blir stjålet eller ødelagt. Det er bare å logge seg på Chrome igjen for å få dem tilbake.

• Endringer synkroniseres umiddelbart.

Alle endringene du gjør i nettleserinnstillingene, synkroniseres med Google-kontoen du har brukt for å logge deg på Chrome. Endringene du gjør på én datamaskin, gjenspeiles automatisk på de andre datamaskinene du har logget deg på med og som har synkronisering aktivert.

• Du har full kontroll over informasjonen din.

Dataene dine blir holdt trygge ved at synkronisert data blir kryptert under overføring mellom din datamaskin og Googles tjenere. For å gi ekstra beskyttelse blir lagrede passord som standard kryptert på datamaskinen din og på Googles tjenere. Dette gjøres ved hjelp av en kryptografisk nøkkel. Du har også muligheten til å kryptere alle synkroniserte data. Du kan fjerne de synkroniserte dataene dine fra kontoen din når som helst ved hjelp av Google Oversikt.

Tips: Hvis du deler datamaskinen din med flere personer, kan du legge dem til som egne brukere, slik at alle kan bruke sine egne nettleserinnstilllinger.