Je bladwijzers, geschiedenis en meer ophalen op al je apparaten

Wanneer je synchronisatie inschakelt, zie je dezelfde informatie op al je apparaten:

• Bladwijzers
  • Geschiedenis en geopende tabbladen
  • Wachtwoorden
  • Gegevens voor Automatisch aanvullen (waaronder creditcards)
  • Instellingen en voorkeuren

Aangeven welke informatie wordt gesynchroniseerd

Als je synchronisatie inschakelt, worden al je profielgegevens opgeslagen in je Google-account. Als je niet alles wilt synchroniseren, kun je wijzigen welke gegevens worden opgeslagen.

1. Open Chrome op een vertrouwde computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Organiseren en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Synchroniseren.
  4. Schakel Alles synchroniseren uit.
Het Google-account wijzigen waarin informatie wordt opgeslagen

Wanneer je je synchronisatieaccount wijzigt, worden alle bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere gesynchroniseerde gegevens gekopieerd naar je nieuwe account.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Organiseren en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Uitschakelen.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Klik onder 'Mensen' op Synchronisatie inschakelen.
  6. Log in met het Google-account waarmee je wilt synchroniseren.
  7. Klik op Dit was ik en dan Doorgaan.
  8. Klik op OK.

Als iemand anders inlogt of je je gegevens gescheiden wilt houden, klik je op Dit was ik niet. Er wordt een ander profiel gemaakt voor het account. Meer informatie over hoe je Chrome kunt delen en je gegevens gescheiden kunt houden.

Je Chrome-geschiedenis gebruiken om Google te personaliseren

Chrome-geschiedenis die in uw Google-account wordt opgeslagen, wordt standaard ook toegevoegd aan 'Web- en app-activiteit'. Uw activiteit kan worden gebruikt om uw gebruikerservaring te personaliseren in andere Google-producten, zoals Google Zoeken of advertenties. Er kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht in uw feed worden aanbevolen op basis van uw Chrome-geschiedenis.

U kunt uw gegevens in 'Web- en app-activiteit' altijd beheren via uw Google-account. Bekijk meer informatie over hoe u 'Web- en app-activiteit' bekijkt en beheert.

Als u uw Google-producten niet wilt personaliseren, kunt u nog steeds de Google-cloud gebruiken voor het opslaan en synchroniseren van uw Chrome-gegevens zonder dat u deze gegevens door Google laat lezen. Meer informatie over hoe u uw gegevens privé houdt.

Je gegevens privé houden

Met een wachtwoordzin kun je de Google-cloud gebruiken om je gegevens op te slaan en te synchroniseren zonder dat je deze door Google laat lezen.

Wachtwoordzinnen zijn optioneel. Je gesynchroniseerde gegevens worden tijdens de overdracht altijd versleuteld.

Een wachtwoordzin instellen

Als je een wachtwoordzin voor synchronisatie hebt:

• Je hebt je wachtwoordzin nodig wanneer je ergens anders inlogt.
  • Je moet je nieuwe wachtwoordzin opgeven op je apparaten wanneer je al bent ingelogd.
  • In je feed worden geen suggesties weergegeven op basis van websites die je bezoekt in Chrome.
  • Je kunt je opgeslagen wachtwoorden niet zien op passwords.google.com en je kunt Smart Lock voor wachtwoorden niet gebruiken.
  • Niet alle geschiedenis wordt gesynchroniseerd op alle apparaten. Webadressen die je in de adresbalk in Chrome typt, worden wel gesynchroniseerd.

Een wachtwoordzin voor synchronisatie maken:

Stap 1: Schakel synchronisatie in

Als je al bent ingelogd bij Chrome, schakel je synchronisatie in om een wachtwoordzin te maken.

Stap 2: Maak een wachtwoordzin

1. Klik in de rechterbovenhoek in Chrome op Meer Organiseren en dan Instellingen.
  2. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Synchroniseren.
  3. Kies Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie onder 'Opties voor encryptie'.
  4. Vul een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.
Je wachtwoordzin resetten

Wanneer je de wachtwoordzin voor synchronisatie wijzigt, worden al je gegevens verwijderd van de Google-servers en worden al je gesynchroniseerde computers en apparaten uitgelogd.

Je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen worden niet verwijderd van Chrome op je apparaat. Als je synchronisatie opnieuw inschakelt, worden je gegevens opgeslagen op al je apparaten.

Stap 1: De wachtwoordzin voor synchronisatie verwijderen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar Google Dashboard.
  3. Klik onderaan op Synchronisatie opnieuw instellen.
  4. Klik op OK om te bevestigen.
  5. Schakel synchronisatie opnieuw in.

De synchronisatie wordt weer gestart en je hebt geen wachtwoordzin voor synchronisatie meer.

Stap 2: Een nieuw wachtwoordzin voor synchronisatie maken (optioneel)

1. Klik in de rechterbovenhoek in Chrome op Meer Organiseren en dan Instellingen.
  2. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Synchroniseren.
  3. Kies Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie onder 'Opties voor encryptie'.
  4. Vul een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.

Als je klaar bent, schakel je synchronisatie opnieuw in op al je andere apparaten. Meer informatie over hoe je synchronisatie in Chrome inschakelt

Je Chrome-gegevens op al je apparaten bekijken

Nadat je synchronisatie hebt ingeschakeld, kun je de informatie zien die je op andere apparaten hebt opgeslagen.

Je bladwijzers bekijken en beheren
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Organiseren.
  3. Klik op Bladwijzers en dan Bladwijzerbeheer.
  4. Aan de linkerkant zie je mappen met al je bladwijzers.
Sites bekijken die je eerder hebt bezocht
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Organiseren.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.

Als je een wachtwoordzin voor synchronisatie gebruikt, zie je alleen sites die je op andere apparaten hebt bezocht als je het webadres voor een site in de zoekbalk hebt getypt.

Geopende tabbladen op andere apparaten bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Organiseren.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.
  4. Klik aan de linkerkant op Tabbladen van andere apparaten.
Je opgeslagen wachtwoorden bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar passwords.google.com.
  3. Log in op je Google-account.
  4. Onder 'Opgeslagen wachtwoorden' zie je al je wachtwoorden.

Wanneer je opgeslagen wachtwoorden synchroniseert met Chrome, zijn deze ook beschikbaar wanneer je inlogt bij een Android-app. Meer informatie over het synchroniseren van wachtwoorden.

Je opgeslagen adressen en creditcards bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Organiseren en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Instellingen voor Automatisch aanvullen.

Meer informatie over het automatisch invullen van formulieren.

Je extensies bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Organiseren.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en dan Extensies.

Wijzigingen in je instellingen worden geüpdatet op al je apparaten. Nieuwe thema's en apps worden toegevoegd aan al je computers.

Problemen met synchronisatie oplossen

Als je een oudere versie van Chrome gebruikt, werkt de synchronisatie soms niet goed. Update naar de nieuwste versie van Chrome.

Je kunt synchronisatie ook in- of uitschakelen in Chrome.