Je bookmarks, wachtwoorden en meer synchroniseren op al je apparaten

Als je inlogt bij Chrome, kun je gegevens opslaan in je Google-account. Je kunt die gegevens daarna gebruiken op alle apparaten waarop je bent ingelogd met hetzelfde account.

Als je inlogt bij Chrome, kun je op al je apparaten je gegevens vinden, zoals:

• Bookmarks
  • Leeslijst
  • Wachtwoorden
  • Betalingsgegevens
  • Adressen, telefoonnummers en andere contactgegevens
  • Instellingen en voorkeuren

Zo synchroniseer je je tabbladen en browsegeschiedenis met je Google-account:

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik bovenaan op de naam van je account.
  4. Zet Geschiedenis en tabbladen aan.

Kiezen welke informatie wordt opgeslagen in je Google-account

Als je inlogt bij Chrome en nieuwe informatie opslaat, zoals een bookmark, wordt deze opgeslagen in je Google-account. Je kunt altijd wijzigen welke informatie wordt opgeslagen in je account.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik bovenaan op de naam van je account.
  4. Kies wat je wilt opslaan in je Google-account.
Je Chrome-geschiedenis gebruiken om Google te personaliseren

Chrome-geschiedenis die in je Google-account wordt opgeslagen, wordt standaard ook toegevoegd aan Web- en app-activiteit. Je activiteit kan worden gebruikt om je gebruikerservaring te personaliseren in andere Google-producten, zoals Google Zoeken of advertenties. Er kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht in je feed worden aanbevolen op basis van je Chrome-geschiedenis.

Je kunt je gegevens in Web- en app-activiteit altijd beheren via je Google-account. Meer informatie over hoe je Web- en app-activiteit vindt en beheert

Als je je Google-producten niet wilt personaliseren, kun je nog steeds de Google-cloud gebruiken om je Chrome-gegevens op te slaan zonder dat je Google je Chrome-geschiedenis laat lezen. Meer informatie over hoe je je gegevens privé houdt

Bestaande informatie in je account opslaan

Als je bent uitgelogd van Chrome, worden bookmarks en andere informatie alleen opgeslagen op je apparaat, niet in je Google-account. Als je deze informatie op al je apparaten wilt krijgen, sla je de informatie in je account op.

1. Log in bij Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op je naam.
  4. Tik op Opslaan in account.
  5. Kies welke informatie je wilt opslaan in je account.
  6. Tik op Opslaan in account.

Je gegevens privé houden met een wachtwoordzin

Met een wachtwoordzin kun je de Google-cloud gebruiken om je gegevens op te slaan zonder dat je deze door Google laat lezen. Je betaalmethoden en adressen van Google Pay worden niet versleuteld met een wachtwoordzin.

Wachtwoordzinnen zijn optioneel. Je opgeslagen gegevens worden tijdens de overdracht altijd versleuteld.

Je eigen wachtwoordzin maken

Als je een wachtwoordzin hebt, geldt het volgende:

• Je hebt de wachtwoordzin nodig als je op een nieuw apparaat inlogt bij Chrome met je Google-account.
  • Je moet je nieuwe wachtwoordzin invoeren op apparaten waarop je al bent ingelogd.
  • Je feed toont geen suggesties op basis van websites die je bezoekt in Chrome.
  • Je kunt je opgeslagen wachtwoorden niet zien op passwords.google.com en je kunt Smart Lock voor wachtwoorden niet gebruiken.
  • Je geschiedenis wordt niet opgeslagen in je Google-account. Alleen webadressen die je in de adresbalk van Chrome typt, worden opgeslagen.

Een wachtwoordzin instellen

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Log met je Google-account in bij Chrome.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  4. Tik bovenaan op de naam van je account.
  5. Tik onderaan op Versleuteling.
  6. Kies Opgeslagen gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin.
  7. Voer een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  8. Tik op Sturen.
Een vergeten wachtwoordzin resetten

Als je de wachtwoordzin wijzigt, worden de gegevens die via je wachtwoordzin zijn versleuteld, verwijderd van de Google-servers en word je uitgelogd van alle apparaten waarop je bent ingelogd. Je betaalmethoden en adressen van Google Pay worden niet versleuteld met een wachtwoordzin.

Je bookmarks, wachtwoorden en andere informatie worden verwijderd uit Chrome op je apparaat.

Stap 1: Verwijder de wachtwoordzin

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar Google Dashboard.
  3. Tik onderaan op Gegevens wissen en dan Wissen.
  4. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  5. Tik op Inloggen bij Chrome.

Je kunt weer gegevens opslaan in je Google-account, maar je hebt geen wachtwoordzin meer.

Stap 2: Maak een nieuwe wachtwoordzin (optioneel)

1. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  2. Tik bovenaan op de naam van je account.
  3. Tik onderaan op Versleuteling.
  4. Kies Opgeslagen gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin.
  5. Voer een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  6. Tik op Sturen.

Je Chrome-gegevens op al je apparaten vinden

Nadat je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account, kun je het volgende doen:

• Gegevens opslaan in dat account.
  • Informatie vinden op alle apparaten waarop je bent ingelogd met hetzelfde account.

Je bookmarks vinden en beheren

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Bookmarks Bladwijzer toevoegen aan deze pagina.
Sites vinden die je eerder hebt bezocht
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Geschiedenis .

Als je een wachtwoordzin gebruikt, vind je alleen sites die je op andere apparaten hebt bezocht als je het webadres voor een site in de zoekbalk hebt getypt.

Geopende tabbladen op andere apparaten vinden
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Scroll naar rechts.
  4. Tik op Recente tabbladen .
Je opgeslagen wachtwoorden vinden
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Onder Opgeslagen wachtwoorden staan al je wachtwoorden.
Je opgeslagen adressen en creditcards vinden
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Formulieren automatisch invullen.
  4. Zet Formulieren automatisch invullen aan.

Meer informatie over hoe je formulieren automatisch invult

Wijzigingen in je instellingen worden geüpdatet op al je apparaten.