Chrome-gegevens synchroniseren op verschillende apparaten

Als u op verschillende apparaten bent ingelogd bij Chrome, kunt u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen synchroniseren tussen deze apparaten. Meer informatie over hoe u inlogt bij Chrome.

Doe het volgende om uw gegevens privé te houden:

• Log alleen in bij Chrome vanaf veilige apparaten.
  • Log niet in bij Chrome op een openbaar of gedeeld apparaat.

Kiezen welke items u wilt synchroniseren en hoe ze moeten worden beveiligd

Wanneer u inlogt bij Chrome, worden al uw Chrome-gegevens standaard gesynchroniseerd met uw Google-account. Hieronder vallen uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere gegevens.

Als u niet alles wilt synchroniseren, kunt u ook de typen Chrome-gegevens selecteren die u wilt synchroniseren.

1. Open Chrome op een vertrouwde computer en log in.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Inloggen op Geavanceerde synchronisatie-instellingen.
  5. Kies de gegevens die u wilt synchroniseren:
    • Als u alle gegevens wilt synchroniseren, klikt u op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Alles synchroniseren.
    • Als u de items wilt kiezen die worden gesynchroniseerd, klikt u op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Kies wat je wilt synchroniseren. Vink vervolgens de gewenste selectievakjes aan.
  6. Kies bij 'Opties voor versleuteling' hoe u uw gegevens wilt beveiligen:
    • Gesynchroniseerde wachtwoorden versleutelen met je Google-aanmeldingsgegevens betekent dat gesynchroniseerde wachtwoorden door Google worden beveiligd met uw Google-inloggegevens.
    • Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie betekent dat gesynchroniseerde wachtwoorden en al uw andere Chrome-gegevens worden beveiligd met een wachtwoordzin. Niemand kan uw versleutelde gegevens lezen, tenzij ze de wachtwoordzin kennen.
  7. Klik op OK.

Gebruikt u een Chromebook? Bekijk meer informatie over hoe u gegevens synchroniseert tussen verschillende Chromebooks

Google personaliseren met de browsergeschiedenis

De Google-instelling 'Web- en app-activiteit' beschikt over een optie om uw gesynchroniseerde Chrome-browsergeschiedenis op te slaan als onderdeel van uw opgeslagen activiteit.

Deze activiteit kan worden gebruikt om andere Google-producten, zoals Google Zoeken of advertenties, te personaliseren. Er kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht worden aanbevolen in Google Now op basis van uw Chrome-geschiedenis.

U kunt uw activiteit altijd bekijken en beheren via Mijn account.

Als u uw Google-producten niet wilt personaliseren, kunt u nog steeds de Google-cloud gebruiken voor het opslaan en synchroniseren van uw Chrome-gegevens zonder dat u deze gegevens door Google laat lezen. Stel een wachtwoordzin voor synchronisatie in om een extra versleutelingslaag toe te voegen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.