Waarom inloggen bij Chrome

Als u op verschillende apparaten bent ingelogd bij Chrome, kunt u kiezen welke informatie tussen de apparaten wordt gesynchroniseerd, zoals uw apps, bladwijzers, geschiedenis en extensies.

Als u wilt leren hoe u uw synchronisatie-instellingen aanpast, selecteert u hieronder uw apparaat:

Computer
  1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik onder 'Inloggen' op de knop Geavanceerde synchronisatie-instellingen.
  4. Selecteer in het dropdown-menu hoeveel informatie u wilt synchroniseren. U heeft twee opties:
    • Alles synchroniseren: alle informatie in de selectievakjes wordt gesynchroniseerd.
    • Kies wat je wilt synchroniseren: gebruik de selectievakjes om aan te geven welke informatie u wilt synchroniseren.
  5. Kies in het gedeelte 'Opties voor encryptie' een van de volgende opties:
    • Gesynchroniseerde wachtwoorden versleutelen met je Google-aanmeldingsgegevens: dit is de standaardoptie. Dit betekent dat alle gesynchroniseerde wachtwoorden worden beveiligd met uw Google-account.
    • Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie: kies deze optie als u al uw gesynchroniseerde gegeven wilt versleutelen met een wachtwoordzin voor synchronisatie.
    Opmerking: als u deze instelling op een van de computers wijzigt, is het mogelijk dat er een synchronisatiefoutmelding wordt weergegeven op de andere apparaten waarop u bent ingelogd. U kunt dit probleem oplossen door de nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie op te geven op de andere apparaten.

6. Als u een wachtwoordzin voor synchronisatie maakt, wordt u mogelijk gevraagd deze op te geven. (Bent u de wachtwoordzin vergeten? In dat geval moet u de synchronisatie opnieuw instellen.)
  7. Klik op OK.
Chromebook Android-apparaat
  1. Open het Chrome-menu.
    Dit kan een pictogram of een toets op uw telefoon zijn. Ze zien er uit als Menu of Menu.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik bovenaan op uw accountnaam.
  4. Tik nogmaals op het account waarop u bent ingelogd.
  5. Gebruik de blauwe schuifregelaar boven aan het scherm om Synchroniseren AAN te zetten.
  6. Als u niet alles wilt synchroniseren, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje Alles synchroniseren. Kies vervolgens de gegevens die uw wilt synchroniseren.
  7. Raak Codering aan om te kiezen of u het wachtwoord voor uw Google-account of een speciale wachtwoordzin wilt gebruiken om uw gegevens te beveiligen.
iPhone of iPad
  1. Tik op het Chrome-menuChrome menu.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op uw accountnaam.
  4. Tik op Synchroniseren.
  5. Schuif de synchronisatieschakelaar naar AAN.
  6. Kies de hoeveelheid informatie die u wilt synchroniseren:
    • Als u alle gegevens wilt synchroniseren, schuift u de schakelaar 'Alles synchroniseren' naar AAN.
    • Als u wilt kiezen wat moet worden gesynchroniseerd, schuift u de schakelaar 'Alles synchroniseren' naar UIT en selecteert u voor elk type informatie vervolgens 'AAN' of 'UIT'.
  7. Tik op Gereed.