Waarom inloggen bij Chrome

Met de inlogfunctie van Chrome hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat uw bladwijzers of apps slechts beschikbaar zijn op één computer. Wanneer u inlogt bij de Chrome-browser of een Chromebook, worden uw bladwijzers, tabbladen, geschiedenis en andere browservoorkeuren opgeslagen en gesynchroniseerd met uw Google-account. U kunt deze instellingen vervolgens altijd laden wanneer u Chrome gebruikt op andere computers en apparaten. Als u inlogt bij Chrome, wordt ook het gebruik van Google-services, zoals Gmail, YouTube en Google Maps, gemakkelijker omdat u gewoonlijk slechts één keer hoeft in te loggen bij uw browser. Zo kunnen Google en Chrome u consistente functionaliteit leveren in Google-services.

Chrome OS

Informatie over hoe u kunt inloggen bij Chrome en synchronisatie kunt inschakelen

Treedt er een synchronisatiefout op? Problemen met synchronisatie oplossen

Log niet in bij Chrome als u een openbare of niet-vertrouwde computer gebruikt. Als u Chrome instelt met uw Google-account, wordt een kopie van uw gegevens opgeslagen op de computer die u gebruikt, en zijn uw gegevens toegankelijk voor andere gebruikers van dezelfde computer. Als u uw gegevens wilt verwijderen, verwijdert u de gebruikersnaam waarmee u bent ingelogd.

Hoe uw gegevens worden gesynchroniseerd

• Uw instellingen en gegevens worden opgeslagen in uw Google-account.

Wanneer u inlogt bij Chrome, worden uw Chrome-instellingen op die computer opgeslagen in uw Google-account. Wanneer u op een andere computer inlogt op hetzelfde account, maakt Chrome uw opgeslagen instellingen beschikbaar op die computer.

Zo kunt u uw geschiedenis, instellingen en gegevens (zoals bladwijzers, apps, extensies en thema's) herstellen als uw computer is beschadigd of u deze bent kwijtgeraakt. U hoeft alleen maar in te loggen bij Chrome om alles te herstellen.

• Wijzigingen worden onmiddellijk gesynchroniseerd.

Alle wijzigingen die u aanbrengt in uw browserinstellingen, worden gesynchroniseerd met het account waarmee u bent ingelogd bij Chrome. Wijzigingen die u op de ene computer aanbrengt, worden automatisch ook doorgevoerd op de andere computers waarop u bent ingelogd en waarvoor u synchronisatie heeft ingeschakeld.

• U heeft de controle over uw gegevens.

Gesynchroniseerde gegevens worden altijd gecodeerd wanneer ze worden uitgewisseld tussen uw computer en de servers van Google om uw informatie zo veilig mogelijk te houden. Als extra beveiligingsmaatregel worden uw wachtwoorden standaard gecodeerd met een cryptografische versleuteling op uw computer en op de servers van Google. U heeft ook de mogelijkheid al uw gesynchroniseerde gegevens te coderen. U kunt uw gesynchroniseerde gegevens op elk gewenst moment uit uw account verwijderen via Google Dashboard.

Tip: als u uw computer deelt met meerdere mensen, voegt u deze mensen toe als afzonderlijke Chrome-gebruikers, zodat iedereen eigen browserinstellingen kan gebruiken.