Chrome-gegevens synchroniseren op verschillende apparaten

Als u op verschillende apparaten bent ingelogd bij Chrome, kunt u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen synchroniseren tussen deze apparaten. Meer informatie over hoe u inlogt bij Chrome.

Doe het volgende om uw gegevens privé te houden:

• Log alleen in bij Chrome vanaf veilige apparaten.
  • Log niet in bij Chrome op een openbaar of gedeeld apparaat.

Kiezen welke items u wilt synchroniseren en hoe ze moeten worden beveiligd

Wanneer u inlogt bij Chrome, worden al uw Chrome-gegevens standaard gesynchroniseerd met uw Google-account. Hieronder vallen uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere gegevens.

Als u niet alles wilt synchroniseren, kunt u ook de typen Chrome-gegevens selecteren die u wilt synchroniseren.

1. Open Chrome op een vertrouwde computer en log in.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat wordt weergegeven: Menu Menu of Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Inloggen op Geavanceerde synchronisatie-instellingen.
  5. Kies de gegevens die u wilt synchroniseren:
    • Als u alle gegevens wilt synchroniseren, klikt u op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Alles synchroniseren.
    • Als u de items wilt kiezen die worden gesynchroniseerd, klikt u op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Kies wat je wilt synchroniseren. Vink vervolgens de gewenste selectievakjes aan.
  6. Kies bij 'Opties voor versleuteling' hoe u uw gegevens wilt beveiligen:
    • Gesynchroniseerde wachtwoorden versleutelen met je Google-aanmeldingsgegevens betekent dat gesynchroniseerde wachtwoorden door Google worden beveiligd met uw Google-inloggegevens.
    • Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie betekent dat gesynchroniseerde wachtwoorden en al uw andere Chrome-gegevens worden beveiligd met een wachtwoordzin. Niemand kan uw versleutelde gegevens lezen, tenzij ze de wachtwoordzin kennen.
  7. Klik op OK.

Gebruikt u een Chromebook? Bekijk meer informatie over hoe u gegevens synchroniseert tussen verschillende Chromebooks

Google personaliseren met de browsergeschiedenis

De Google-instelling 'Web- en app-activiteit' beschikt over een optie om uw gesynchroniseerde Chrome-browsergeschiedenis op te slaan als onderdeel van uw opgeslagen activiteit.

Deze activiteit kan worden gebruikt om andere Google-producten, zoals Google Zoeken of advertenties, te personaliseren. Er kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht worden aanbevolen in Google Now op basis van uw Chrome-geschiedenis.

U kunt uw activiteit altijd bekijken en beheren via Mijn account.

Als u uw Google-producten niet wilt personaliseren, kunt u nog steeds de Google-cloud gebruiken voor het opslaan en synchroniseren van uw Chrome-gegevens zonder dat u deze gegevens door Google laat lezen. Stel een wachtwoordzin voor synchronisatie in om een extra versleutelingslaag toe te voegen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.