Uw bladwijzers, geschiedenis en meer ophalen op al uw apparaten

Wanneer u inlogt bij Chrome op al uw apparaten, geven deze allemaal dezelfde gegevens weer:

• Bladwijzers
  • Geschiedenis en geopende tabbladen
  • Wachtwoorden
  • Gegevens voor 'Automatisch aanvullen' en creditcards
  • Instellingen en voorkeuren

Meer informatie over hoe u inlogt bij Chrome.

Uw Chrome-gegevens bekijken

Als u uw bladwijzers, wachtwoorden en andere gegevens wilt bekijken, logt u in bij Chrome met uw Google-account.

Bladwijzers van al uw apparaten bekijken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbeheer.
  4. Aan de linkerkant ziet u mappen met al uw bladwijzers.
De geschiedenis van al uw apparaten bekijken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en vervolgens Geschiedenis.

Als u een wachtwoordzin voor synchronisatie gebruikt, ziet u alleen sites die u op andere apparaten heeft bezocht als u het webadres voor de site in de zoekbalk heeft ingevoerd.

Geopende tabbladen op andere apparaten bekijken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en vervolgens Geschiedenis.
  4. Klik aan de linkerkant op Tabbladen van andere apparaten.
De wachtwoorden van al uw apparaten bekijken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar passwords.google.com.
  3. Log in op uw Google-account.
  4. Onder 'Opgeslagen wachtwoorden' ziet u al uw wachtwoorden.

Wanneer u opgeslagen wachtwoorden synchroniseert met Chrome, zijn deze ook beschikbaar wanneer u inlogt bij een Android-app. Meer informatie over het synchroniseren van wachtwoorden.

Uw gegevens voor automatisch aanvullen en uw creditcards bekijken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Instellingen voor Automatisch aanvullen.

Meer informatie over het automatisch aanvullen van formulieren.

De extensies van al uw apparaten bekijken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.

Wijzigingen in uw instellingen worden geüpdatet op al uw apparaten. Nieuwe thema's en apps worden toegevoegd aan al uw computers.

Aanpassen welke gegevens worden gesynchroniseerd

Wanneer u inlogt bij Chrome, worden al uw profielgegevens opgeslagen in uw Google-account. Als u niet alles wilt synchroniseren, kunt u wijzigen welke gegevens worden opgeslagen.

1. Open Chrome op een vertrouwde computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder Mensen op Synchroniseren.
  4. Schakel de gegevens in die u wilt synchroniseren.
Het Google-account wijzigen waarin uw informatie wordt opgeslagen

Wanneer u uw synchronisatieaccount wijzigt, worden alle bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere gesynchroniseerde gegevens gekopieerd naar uw nieuwe account.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder Mensen op Uitloggen.
  4. Klik op Uitloggen.
  5. Klik op Inloggen bij Chrome.
  6. Log in met het Google-account waarmee u wilt synchroniseren.
  7. Kies Dit was ik.
  8. Klik op Doorgaan.

Als iemand anders inlogt of u uw gegevens gescheiden wilt houden, klikt u op Dit was ik niet. Er wordt een profiel gemaakt voor uw account. Meer informatie over hoe u Chrome kunt delen en uw gegevens gescheiden kunt houden.

Uw Chrome-geschiedenis gebruiken om Google te personaliseren

Chrome-geschiedenis die in uw Google-account wordt opgeslagen, wordt standaard ook toegevoegd aan 'Web- en app-activiteit'. Uw activiteit kan worden gebruikt om uw gebruikerservaring te personaliseren in andere Google-producten, zoals Google Zoeken of advertenties. Er kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht in uw feed worden aanbevolen op basis van uw Chrome-geschiedenis.

U kunt uw gegevens in 'Web- en app-activiteit' altijd beheren via Mijn account. Bekijk meer informatie over hoe u 'Web- en app-activiteit' bekijkt en beheert.

Als u uw Google-producten niet wilt personaliseren, kunt u nog steeds de Google-cloud gebruiken voor het opslaan en synchroniseren van uw Chrome-gegevens zonder dat u deze gegevens door Google laat lezen. Meer informatie over hoe u uw gegevens privé houdt.

Uw gegevens privé houden

Met een wachtwoordzin kunt u de Google-cloud gebruiken voor het opslaan en synchroniseren van uw gegevens zonder dat u deze door Google laat lezen.

Wachtwoordzinnen zijn optioneel. Uw gesynchroniseerde gegevens worden tijdens de overdracht altijd versleuteld.

Een wachtwoordzin instellen

Als u een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft:

• U heeft uw wachtwoordzin nodig wanneer u ergens anders inlogt.
  • U moet uw nieuwe wachtwoordzin opgeven op uw apparaten wanneer u al bent ingelogd.
  • In uw feed worden geen suggesties weergegeven op basis van websites die u bezoekt in Chrome.
  • U kunt uw opgeslagen wachtwoorden niet zien op passwords.google.com en u kunt Smart Lock voor wachtwoorden niet gebruiken.
  • Niet alle geschiedenis wordt gesynchroniseerd op alle apparaten. Webadressen die u in de adresbalk in Chrome typt, worden wel gesynchroniseerd.

Een wachtwoordzin voor synchronisatie maken:

Stap 1: Log in bij Chrome

1. Open Chrome op een vertrouwde computer.
  2. Klik rechtsboven op de naam of op Mensen Mensen.
  3. Klik op Inloggen bij Chrome.
  4. Log in op uw Google-account.

Stap 2: Maak een wachtwoordzin

1. Klik in de rechterbovenhoek in Chrome op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  2. Klik bovenaan onder Mensen op Synchroniseren.
  3. Kies Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie onder 'Opties voor encryptie'.
  4. Vul een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.
Een vergeten wachtwoordzin resetten

Wanneer u de wachtwoordzin voor synchronisatie wijzigt, worden al uw gegevens verwijderd van de Google-servers en worden al uw gesynchroniseerde computers en apparaten uitgelogd.

Uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen worden niet verwijderd van Chrome op uw apparaat. Als u opnieuw inlogt bij Chrome op dit apparaat, worden alle gegevens weer gesynchroniseerd.

Stap 1: De wachtwoordzin voor synchronisatie verwijderen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar Google Dashboard.
  3. Klik onderaan op Synchronisatie opnieuw instellen.
  4. Klik op OK om te bevestigen.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam of op Mensen Mensen.
  6. Klik op Inloggen bij Chrome.
  7. Log in op uw Google-account.
    • Als u bij Chrome bent ingelogd met een school- of werkaccount, bent u mogelijk al ingelogd.

De synchronisatie wordt weer gestart en u heeft geen wachtwoordzin voor synchronisatie meer.

Stap 2: Een nieuw wachtwoordzin voor synchronisatie maken (optioneel)

1. Klik in de rechterbovenhoek in Chrome op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  2. Klik bovenaan onder Mensen op Synchroniseren.
    • Als u bent ingelogd bij Chrome met een school- of werkaccount, klikt u op Synchronisatie instellen.
  3. Kies Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie onder 'Opties voor encryptie'.
  4. Vul een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.

Wanneer u klaar bent, moet u opnieuw inloggen op al uw apparaten. Meer informatie over hoe u inlogt bij Chrome.

Problemen met synchronisatie oplossen

Er wordt een synchronisatiefoutbericht weergegeven
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  3. Volg de instructies onder 'Synchronisatie werkt niet'.
Er wordt geen synchronisatiefoutbericht weergegeven

Opnieuw inloggen bij Chrome

Als u onlangs uw Google-account heeft geüpdatet, probeert u opnieuw in te loggen om het probleem op te lossen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam of op Mensen Mensen.
  3. Klik op Inloggen bij Chrome.
  4. Log in op uw Google-account.

Uw Google-account verwijderen en opnieuw toevoegen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onder Mensen op Uitloggen.
  4. Sluit alle Chrome-vensters.
    • Mac: Klik bovenaan het scherm op Chrome en vervolgens Chrome afsluiten.
  5. Open Chrome opnieuw.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Mensen Mensen.
  7. Klik op Inloggen bij Chrome.
  8. Log in op uw Google-account.

Ervoor zorgen dat Chrome up-to-date is

Als u een oudere versie van Chrome gebruikt, werkt de synchronisatie soms niet goed. Update naar de nieuwste versie van Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.