Chrome-gegevens synchroniseren op verschillende apparaten

Log alleen in bij Chrome via vertrouwde computers. Ter beveiliging van uw gegevens moet u niet inloggen wanneer u een openbare computer gebruikt.

Als u op verschillende apparaten bent ingelogd bij Chrome, kunt u kiezen welke informatie tussen de apparaten wordt gesynchroniseerd, zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen. Meer informatie over hoe u inlogt bij Chrome.

Beheren of wijzigen wat er wordt gesynchroniseerd

Computer
  1. Log in bij Google Chrome vanaf een vertrouwde computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Inloggen op Geavanceerde synchronisatie-instellingen.
  5. Kies de hoeveelheid informatie die u wilt synchroniseren:
    • Als u alle gegevens wilt synchroniseren, selecteert u Alles synchroniseren in het dropdown-menu.
    • Als u wilt kiezen wat moet worden gesynchroniseerd, selecteert u Kiezen wat wordt gesynchroniseerd in het dropdown-menu en vinkt u vervolgens de gewenste selectievakjes aan naast elk type gegevens.
  6. Onder 'Opties voor versleuteling' kunt u ervoor kiezen uw gegevens te beveiligen met uw Google-inloggegevens of een wachtwoordzin voor synchronisatie:
    • Gesynchroniseerde wachtwoorden versleutelen met uw Google-inloggegevens: dit is de standaardoptie. Dit betekent dat alle gesynchroniseerde wachtwoorden door Google worden beveiligd met uw Google-inloggegevens.
    • Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met uw eigen wachtwoordzin voor synchronisatie: kies deze optie als u al uw gesynchroniseerde gegevens wilt beveiligen met een wachtwoordzin voor synchronisatie. Hiermee wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Als u deze instelling op een van uw apparaten wijzigt, is het mogelijk dat er een synchronisatiefoutmelding wordt weergegeven op de andere apparaten waarop u bent ingelogd. Als u dit probleem wilt oplossen, geeft u de nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie op de andere apparaten op.
  7. Klik op OK.
Android-telefoon of -tablet
  1. Open de Google Chrome-app Chrome logo.
  2. Tik op het Chrome-menu
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik bovenaan op uw accountnaam.
  5. Tik op het account waarbij 'Synchronisatie is aan' wordt weergegeven.
  1. Kies de hoeveelheid informatie die u wilt synchroniseren:
    • Als u alle gegevens wilt synchroniseren, schuift u de schakelaar naar Alles synchroniseren AAN.
    • Als u wilt kiezen wat moet worden gesynchroniseerd, schuift u de schakelaar naar Alles synchroniseren UIT en vinkt u vervolgens de gewenste selectievakjes aan naast elk type gegevens.
  2. Als u wilt kiezen of uw gegevens worden beveiligd met uw Google-inloggegevens of een wachtwoordzin voor synchronisatie, tikt u op Versleuteling:
    • Gesynchroniseerde wachtwoorden versleutelen met uw Google-inloggegevens: dit is de standaardoptie. Dit betekent dat alle gesynchroniseerde wachtwoorden door Google worden beveiligd met uw Google-inloggegevens.
    • Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met uw eigen wachtwoordzin voor synchronisatie: kies deze optie als u al uw gesynchroniseerde gegevens wilt beveiligen met een wachtwoordzin voor synchronisatie. Hiermee wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Als u deze instelling op een van uw apparaten wijzigt, is het mogelijk dat er een synchronisatiefoutmelding wordt weergegeven op de andere apparaten waarop u bent ingelogd. Als u dit probleem wilt oplossen, geeft u de nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie op de andere apparaten op.
iPhone en iPad
  1. Open de Google Chrome-app Chrome logo.
  2. Tik op het Chrome-menu Chrome Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op uw accountnaam.
  5. Tik op het account waarbij 'Synchronisatie is aan' wordt weergegeven.
  1. Kies de hoeveelheid informatie die u wilt synchroniseren:
    • Als u alle gegevens wilt synchroniseren, schuift u de schakelaar naar Alles synchroniseren AAN.
    • Als u wilt kiezen wat moet worden gesynchroniseerd, schuift u de schakelaar naar Alles synchroniseren UIT en kiest u vervolgens AAN of UIT voor elk type gegevens.
  2. Als u wilt kiezen of uw gegevens worden beveiligd met uw Google-inloggegevens of een wachtwoordzin voor synchronisatie, tikt u op Versleuteling:
    • Gesynchroniseerde wachtwoorden versleutelen met uw Google-inloggegevens: dit is de standaardoptie. Dit betekent dat alle gesynchroniseerde wachtwoorden door Google worden beveiligd met uw Google-inloggegevens.
    • Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met uw eigen wachtwoordzin voor synchronisatie: kies deze optie als u al uw gesynchroniseerde gegevens wilt beveiligen met een wachtwoordzin voor synchronisatie. Hiermee wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Als u deze instelling op een van uw apparaten wijzigt, is het mogelijk dat er een synchronisatiefoutmelding wordt weergegeven op de andere apparaten waarop u bent ingelogd. Als u dit probleem wilt oplossen, geeft u de nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie op de andere apparaten op.
  3. Tik op Gereed.