Kirjanmerkit, salasanat ja muut tiedot kaikille laitteille

Kun kirjaudut Chromeen, voit tallentaa tietoja Google-tilillesi. Tämän jälkeen voit käyttää tietoja kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut samalle tilille.

Kun laitat synkronoinnin päälle, löydät samat tiedot kaikilta laitteilta:

• kirjanmerkit
  • historia ja avoimet välilehdet
  • salasanat
  • maksutiedot
  • osoitteet, puhelinnumerot ja muut vastaavat
  • asetukset ja valinnat.
Jos olet kirjautuneena Chromeen Google-tililläsi, mutta synkronointi ei ole käytössä, voit silti käyttää Google Payhin tallentamiasi maksutietoja.

Synkronoitavien tietojen valitseminen

Kun laitat synkronoinnin päälle, kaikki profiilitietosi tallennetaan Google-tilillesi. Jos et halua synkronoida kaikkia tietoja, voit valita tallennettavat tiedot.

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset ja sitten Synkronoi.
  3. Laita Synkronoi kaikki pois päältä.
  4. Valitse, mitä synkronoidaan.
Googlen personointi Chrome-historian perusteella

Google-tilillesi tallennettu Chrome-historia lisätään oletuksena myös verkko- ja sovellustoimintaan. Tietoja voidaan käyttää Haun, mainosten ja muiden Google-tuotteiden käyttökokemuksen personoimiseen. Fiidissäsi voidaan esimerkiksi näyttää Chrome-historian perusteella valittuja uutisia.

Voit hallita verkko- ja sovellustoimintaa koska tahansa Google-tililläsi. Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnan löytämisestä ja hallinnasta.

Jos et halua personoida Google-tuotteitasi, voit silti tallentaa Chrome-datan Googlen pilvipalveluun antamatta Googlen lukea Chrome-historiaasi. Lue lisää tietojesi pitämisestä yksityisinä.

Tietojen pitäminen yksityisinä tunnuslauseen avulla

Tunnuslauseen avulla voit tallentaa Chrome-datan Googlen pilvipalveluun ja synkronoida sen antamatta Googlen lukea sitä. Google Payn maksutapoja tai osoitteita ei salata tunnuslauseella.

Tunnuslauseet ovat valinnaisia. Tietosuojaloukkauksen riskin vähentämiseksi synkronoitu data suojataan aina alan johtavalla salauksella.

Oman tunnuslauseen luominen

Kun käytät tunnuslausetta:

• Sinun on annettava tunnuslause aina, kun laitat synkronoinnin päälle uudella laitteella.
  • Uusi tunnuslause on annettava laitteilla, joilla olet jo laittanut synkronoinnin päälle.
  • Fiidissä ei näytetä ehdotuksia Chromessa käyttämiesi sivustojen perusteella.
  • Et voi tarkistaa tallennettuja salasanoja osoitteesta passwords.google.com tai käyttää Smart Lockia salasanoille.
  • Koko historiaa ei synkronoida kaikille laitteille. Vain Chromen osoitepalkkiin kirjoittamasi verkko-osoitteet synkronoidaan.

Tunnuslauseen luominen

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset ja sitten Synkronoi.
  3. Laita synkronointi päälle Google-tililläsi.
  4. Valitse näytön alareunasta Salaus.
  5. Valitse Salaa kaikki Google-tilisi Chrome-data omalla tunnuslauseella.
  6. Lisää ja vahvista tunnuslause.
  7. Valitse Tallenna.
Tunnuslauseen muuttaminen tai poistaminen

Tärkeää: Jos haluat jatkaa salasanojen käyttöä Chromessa tunnuslauseen nollaamisen jälkeen, voit viedä salasanat ennen nollaamista ja tuoda ne uudelleen.

Kun muutat tunnuslausetta, tunnuslauseen avulla salattu data poistetaan Googlen palvelimilta ja sinut kirjataan ulos kaikilta laitteilta, joilla olet kirjautuneena sisään. Google Payn maksutapoja tai osoitteita ei salata tunnuslauseilla, joten niitä ei poisteta.

Salasanat ja muut tiedot poistetaan Google-tililtäsi ja laitteeltasi.

Vaihe 1: Poista tunnuslause

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Siirry Google Hallintapaneeliin.
  3. Valitse alareunasta Tyhjennä data ja sitten Tyhjennä.

Vinkkejä:

• Voit jatkaa datan tallentamista Google-tilille, mutta sinulla ei enää ole tunnuslausetta.
  • Voit laittaa synkronoinnin päälle. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset ja sitten Laita synkronointi päälle.

Vaihe 2: Luo uusi tunnuslause (valinnainen)

1. Valitse Synkronoi.
  2. Valitse näytön alareunasta Salaus.
  3. Valitse Salaa kaikki Google-tilisi Chrome-data omalla tunnuslauseella.
  4. Lisää ja vahvista tunnuslause.
  5. Valitse Tallenna.

Näin löydät Chrome-tiedot kaikilta laitteilta

Löydät muille laitteille tallentamasi tiedot, kun olet laittanut synkronoinnin päälle. Kun olet kirjautuneena Chromeen, voit käyttää maksutietojasi Google Payssa.

Kirjanmerkkien löytäminen ja muokkaaminen
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Kirjanmerkit.
  3. Voit vaihtaa kansiota valitsemalla Takaisin Takaisin.
  4. Valitse kansio, jossa haluamasi kirjanmerkki on.
Aiemmin avattujen sivustojen löytäminen
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Historia.

Jos käytät tunnuslausetta, löydät toisella laitteella avatun sivuston vain, jos olet kirjoittanut sen osoitteen osoitepalkkiin. Lue lisää tunnuslauseista.

Muilla laitteilla avoinna olevien välilehtien löytäminen
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä ja sitten Viimeaikaiset välilehdet.
Tallennettujen salasanojen löytäminen
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä ja sitten Asetuksetja sitten Salasanat.
  3. Löydät kaikki salasanasi Salasanat-kohdasta.

Kun synkronoit tallennetut salasanasi Chromeen, voit kirjautua niiden avulla sivustoille ja sovelluksiin Android-laitteellasi, kun olet kirjautunut Google-tilillesi. Lue lisää salasanojen käyttämisestä eri laitteilla.

Tallennettujen osoitteiden ja credit-korttien löytäminen
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset ja sitten Automaattinen täyttö ja maksut.

Lue lisää lomakkeiden automaattisesta täytöstä.

Asetusten muutokset päivittyvät kaikille laitteille.

Synkronointiongelmien ratkaiseminen

Chromen vanhemmassa versiossa on joskus synkronointiongelmia. Päivitä Chrome uusimpaan versioon.