Kirjanmerkit, salasanat ja muut tiedot kaikille laitteille

Kun kirjaudut Chromeen, voit tallentaa tietoja Google-tilillesi. Tämän jälkeen voit käyttää tietoja kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut samalle tilille.

Kun kirjaudut Chromeen, näet kaikilla laitteillasi esimerkiksi

• kirjanmerkit
  • lukulistan
  • salasanat
  • maksutiedot
  • osoitteet, puhelinnumerot ja muut vastaavat
  • asetukset ja valinnat.

Näin synkronoit välilehdet ja selaushistorian Google-tilillesi:

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse yläreunasta tilisi nimi.
  4. Laita Historia ja välilehdet päälle.

Google-tilille tallennettavien tietojen valinta

Kun kirjaudut Chromeen ja tallennat uusia tietoja, esimerkiksi kirjanmerkin, ne tallennetaan Google-tilillesi. Voit aina valita, mitä tietoja tilille tallennetaan.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse yläreunasta tilisi nimi.
  4. Valitse, mitä haluat tallentaa Google-tilille.
Googlen personointi Chrome-historian perusteella

Google-tilillesi tallennettu Chrome-historia lisätään oletuksena myös verkko- ja sovellustoimintaan. Tietoja voidaan käyttää Haun, mainosten ja muiden Google-tuotteiden käyttökokemuksen personoimiseen. Fiidissäsi voidaan esimerkiksi näyttää Chrome-historian perusteella valittuja uutisia.

Voit hallita verkko- ja sovellustoimintaa koska tahansa Google-tililläsi. Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnan löytämisestä ja hallinnasta.

Jos et halua personoida Google-tuotteitasi, voit silti tallentaa Chrome-datan Googlen pilvipalveluun antamatta Googlen lukea Chrome-historiaasi. Lue lisää tietojesi pitämisestä yksityisinä.

Nykyisten tietojen tallentaminen tilille

Kun et ole kirjautuneena Chromeen, kirjanmerkit ja muut tiedot tallennetaan vain laitteelle, ei Google-tilille. Jos haluat nähdä nämä tiedot kaikilla laitteilla, voit tallentaa ne tilillesi.

1. Kirjaudu Chromeen iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Napauta nimeäsi.
  4. Valitse Tallenna tilille.
  5. Valitse tilille tallennettavat tiedot.
  6. Valitse Tallenna tilille.

Tietojen pitäminen yksityisinä tunnuslauseen avulla

Tunnuslauseen avulla voit tallentaa Chrome-datan Googlen pilvipalveluun antamatta Googlen lukea sitä. Google Payn maksutapoja tai osoitteita ei salata tunnuslauseella.

Tunnuslauseet ovat valinnaisia. Tietosuojaloukkauksen riskin vähentämiseksi synkronoitu data suojataan aina alan johtavalla salauksella.

Oman tunnuslauseen luominen

Kun käytät tunnuslausetta:

• Sinun on annettava tunnuslause aina, kun kirjaudut Chromeen Google-tililläsi uudella laitteella.
  • Sinun on annettava uusi tunnuslause laitteilla, joilla olet jo kirjautunut.
  • Fiidissä ei näytetä ehdotuksia Chromessa käyttämiesi sivustojen perusteella.
  • Et voi tarkistaa tallennettuja salasanoja osoitteesta passwords.google.com tai käyttää Smart Lockia salasanoille.
  • Kaikkea historiaa ei tallenneta Google-tilille. Vain Chromen osoitepalkkiin kirjoittamasi verkko-osoitteet tallennetaan.

Tunnuslauseen luominen

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Kirjaudu Chromeen Google-tililläsi.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  4. Valitse yläreunasta tilisi nimi.
  5. Valitse näytön alareunasta Salaus.
  6. Valitse Salaa tallennettu data omalla tunnuslauseella.
  7. Lisää ja vahvista tunnuslause.
  8. Valitse Lähetä.
Tunnuslauseen muuttaminen tai poistaminen

Tärkeää: Jos haluat jatkaa salasanojen käyttöä Chromessa tunnuslauseen nollaamisen jälkeen, voit viedä salasanat ennen nollaamista ja tuoda ne uudelleen.

Kun muutat tunnuslausetta, tunnuslauseen avulla salattu data poistetaan Googlen palvelimilta ja sinut kirjataan ulos kaikilta laitteilta, joilla olet kirjautuneena sisään. Google Payn maksutapoja tai osoitteita ei salata tunnuslauseilla, joten niitä ei poisteta.

Salasanat ja muut tiedot poistetaan Google-tililtäsi ja laitteeltasi.

Vaihe 1: Poista tunnuslause

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Siirry Google Hallintapaneeliin.
  3. Valitse alareunasta Tyhjennä data ja sitten Tyhjennä.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Kirjaudu Chromeen.

Vinkki: Voit jatkaa datan tallentamista Google-tilille, mutta sinulla ei enää ole tunnuslausetta.

Vaihe 2: Luo uusi tunnuslause (valinnainen)

1. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  2. Valitse yläreunasta tilisi nimi.
  3. Valitse näytön alareunasta Salaus.
  4. Valitse Salaa tallennettu data omalla tunnuslauseella.
  5. Lisää ja vahvista tunnuslause.
  6. Valitse Lähetä.

Näin löydät Chrome-tiedot kaikilta laitteilta

Kun olet kirjautunut Chromeen Google-tililläsi, voit

• tallentaa tiedot kyseiselle tilille
  • käyttää tietoja kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut samalle tilille.
Kirjanmerkkien löytäminen ja muokkaaminen
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Kirjanmerkit Lisää sivu kirjanmerkkeihin.
Aiemmin avattujen sivustojen löytäminen
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Historia .

Jos käytät tunnuslausetta, löydät toisella laitteella avatun sivuston vain, jos olet kirjoittanut sen osoitteen osoitepalkkiin. Lue lisää tunnuslauseista.

Avointen välilehtien löytäminen muilla laitteilla
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Vieritä näyttöä oikealle.
  4. Valitse Viimeaikaiset välilehdet .
Tallennettujen salasanojen löytäminen
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Löydät kaikki salasanasi Tallennetut salasanat ‑kohdasta.
Tallennettujen osoitteiden ja credit-korttien löytäminen
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Lomakkeiden automaattinen täyttö.
  4. Laita Lomakkeiden automaattinen täyttö päälle.

Lue lisää lomakkeiden automaattisesta täytöstä.

Asetusten muutokset päivittyvät kaikille laitteille.