Få tilgang til andre datamaskiner med Chrome Eksternt skrivebord

Du kan bruke datamaskiner eller mobilenheter for å få tilgang til filer og apper på andre datamaskiner med Chrome Eksternt skrivebord.

På datamaskiner er Chrome Eksternt skrivebord tilgjengelig på nettet. Hvis du vil ha ekstern tilgang via en mobilenhet, må du laste ned appen Chrome Eksternt skrivebord.

Tips: Som administrator styrer du brukertilgang med Chrome Eksternt skrivebord. Finn ut hvordan du styrer bruken av Chrome Eksternt skrivebord.

Konfigurer ekstern tilgang til datamaskinen din

Du kan konfigurere ekstern tilgang til Mac-, Windows- og Linux-datamaskiner.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn remotedesktop.google.com/access i adressefeltet.
  3. Under «Konfigurer ekstern tilgang» klikker du på Last ned Last ned siden.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og installere Chrome Eksternt skrivebord.

Du må kanskje skrive inn datamaskinpassordet for å gi tilgang til Chrome Eksternt skrivebord. Du kan også bli bedt om å endre sikkerhetsinnstillinger i Innstillinger.

Finn ut mer om hvordan du bruker Chrome Eksternt skrivebord på Linux.

Del datamaskinen din med andre

Du kan gi andre ekstern tilgang til datamaskinen din. Da får de full tilgang til appene, filene, e-postene, dokumentene og loggene dine.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn remotedesktop.google.com/support i adressefeltet øverst, og trykk på Enter.
  3. Under «Få hjelp» klikker du på Last ned Last ned siden.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og installere Chrome Eksternt skrivebord.
  5. Under «Få hjelp» velger du Generer kode.
  6. Kopier koden, og send den til personen du vil gi tilgang til datamaskinen din.
  7. Når denne personen skriver inn tilgangskoden på nettstedet, ser du en dialogboks med vedkommendes e-postadresse. Velg Del for å gi personen full tilgang til datamaskinen din.
  8. For å avslutte en delingsøkt, klikk på Stopp deling.

Adgangskoden fungerer bare én gang. Når du deler datamaskinen, blir du bedt hvert 30. minutt om å bekrefte at du vil fortsette å dele datamaskinen.

Få ekstern tilgang til datamaskiner

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn remotedesktop.google.com/access i adressefeltet øverst, og trykk på Enter.
  3. Klikk på Tilgang for å velge datamaskin.
  4. Skriv inn PIN-koden som kreves for å få tilgang til en annen datamaskin.
  5. Velg pilen for å koble til.

Av sikkerhetsgrunner er alle Eksternt skrivebord-økter fullstendig kryptert.

Stopp eksterne økter

Når du er ferdig, lukker du fanen for å stoppe økten. Du kan også velge Alternativer og så Koble fra.

Fjern datamaskiner fra listen

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn remotedesktop.google.com/access i adressefeltet øverst, og trykk på Enter.
  3. Klikk på Deaktiver eksterne tilkoblinger Fjern ved siden av datamaskinen du vil fjerne.

Gi fjernhjelp

1. Hvis noen har delt fjerntilgangskoden sin med deg, kan du gi vedkommende fjernhjelp.
  2. Åpne Chrome på datamaskinen.
  3. Skriv inn remotedesktop.google.com/support i adressefeltet øverst, og trykk på Enter.
  4. Skriv inn koden under «Gi fjernhjelp» og klikk på Koble til.
Bruk Chrome Eksternt skrivebord på Linux

Trinn 1: Installer Debian-pakken for vertskomponentene

Last ned Debian-pakken (64-bit) her.

Trinn 2: Tillat eksterne tilkoblinger

Gå til delen «Konfigurer ekstern tilgang til datamaskinen din» ovenfor.

Trinn 3 (valgfritt): Tilpass virtuelt skrivebord-økten

Første gang du kobler til, får du opp en standardøktvelger der du kan velge skrivebordsmiljø. Hvis du alltid vil starte et bestemt skrivebordsmiljø:

1. I /usr/share/xsessions/ finner du .desktop-filen for skrivebordsmiljøet du foretrekker. I filen finner du en linje som starter med Exec= med kommandoen du trenger for å starte økten.

• For eksempel har Cinnamon en fil som heter cinnamon.desktop. I noen versjoner kan filen ha kommandoen gnome-session --session=cinnamon.
  2. Opprett en fil med navnet .chrome-remote-desktop-session i hjemmekatalogen din med følgende innhold: exec /etc/X11/Xsession '<DIN_EXEC-KOMMANDO>'.
  3. Erstatt <DIN_EXEC-KOMMANDO> med kommandoen på slutten av .desktop-filen din.
    • I eksempelet for Cinnamon er den riktige kommandoen exec /etc/X11/Xsession 'gnome-session --session=cinnamon'.
  4. Lagre filen med navnet $HOME/.chrome-remote-desktop-session. Du finner denne endringen neste gang du starter Chrome Eksternt skrivebord-verten på nytt.
  5. Virtuelt skrivebord-økten opprettes og .chrome-remote-desktop-session starter når Chrome Eksternt skrivebord starter.

Tips: Det er ikke sikkert at skrivebordsmiljøet ditt støtter mer enn én økt om gangen. I så fall anbefaler vi at du bruker ulike skrivebordsmiljøer for Chrome Eksternt skrivebord-økten og den lokale økten, eller at du bruker øktvelgeren.

Hvis du bruker øktvelgeren, anbefaler vi at du logger av skrivebordsmiljøet i Chrome Eksternt skrivebord eller den lokale økten før du logger deg på det samme skrivebordsmiljøet på den andre.

Fjern Chrome Eksternt skrivebord

Windows
  1. Fjern programmet fra alle datamaskiner du ikke lenger ønsker å ha tilgang til via Chrome Eksternt skrivebord:
    1. Gå til Kontrollpanel og så Programmer og så Legg til / fjern programmer.
    2. Finn frem til «Chrome Eksternt skrivebord»-programmet.
    3. Klikk på Fjern.
Mac
  1. Avinstaller programmet fra alle datamaskiner du ikke lenger ønsker å ha tilgang til via Chrome Eksternt skrivebord:
    1. Finn programmet «Avinstalleringsprogram for Chrome Eksternt skrivebord-vert».
    2. Start avinstalleringsprogrammet, og klikk på Avinstaller.

Feilsøkingstips

Hvis du har problemer med Chrome Eksternt skrivebord, kan du prøve disse tipsene:

• Du må være koblet til internett for å dele eller få tilgang til en datamaskin. Hvis siden ikke kan åpnes, bør du kontrollere nettverksinnstillingene for datamaskinen.
  • Antivirusprogramvare kan hindre deg i å bruke Chrome Eksternt skrivebord. Hvis du har problemer med å bruke Chrome Eksternt skrivebord, må du kontrollere at antivirusprogramvaren tillater
    • utgående UDP-trafikk
    • inngående UDP-svar
    • trafikk på TCP-port 443 (HTTPS)
    • trafikk på TCP og UDP på port 3478 (STUN)
  • Hvis datamaskinen du vil fjernstyre, er på et jobb- eller skolenettverk, kan det hende nettverket forhindrer deg fra å gi andre tilgang. Kontakt administratoren din for å få mer informasjon.
  • Hvis du bruker en administrert konto, kan administratoren din kontrollere tilgangen til Chrome Eksternt skrivebord. Finn ut hvordan Chrome Eksternt skrivebord administreres.
  • Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av Chrome eller ChromeOS.

Hvis du har andre problemer, kan du rapportere dem i Hjelpeforumet for Chrome.

Gjør Chrome Eksternt skrivebord bedre

For å finne ut hvordan Chrome Eksternt skrivebord kan gjøres bedre, samler Google inn og lagrer noen anonymiserte data om nettverksforsinkelser og hvor lenge øktene dine varer.

For å finne ut mer om Chrome Eksternt skrivebord, se Googles personvernregler.