Få tilgang til andre datamaskiner med Chrome Eksternt skrivebord

Du kan bruke datamaskiner eller mobilenheter for å få tilgang til filer og apper på andre datamaskiner med Chrome Eksternt skrivebord.

På datamaskiner er Chrome Eksternt skrivebord tilgjengelig på nettet. Hvis du vil ha ekstern tilgang via en mobilenhet, må du laste ned appen Chrome Eksternt skrivebord.

Tips: Som administrator styrer du brukertilgang med Chrome Eksternt skrivebord. Finn ut hvordan du styrer bruken av Chrome Eksternt skrivebord.

Konfigurer ekstern tilgang til datamaskinen din

Du kan konfigurere ekstern tilgang til Mac-, Windows- og Linux-datamaskiner.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn remotedesktop.google.com/access i adressefeltet.
  3. Under «Konfigurer ekstern tilgang» klikker du på Last ned Last ned siden.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og installere Chrome Eksternt skrivebord.

Du må kanskje skrive inn datamaskinpassordet for å gi tilgang til Chrome Eksternt skrivebord. Du kan også bli bedt om å endre sikkerhetsinnstillinger i Innstillinger.

Finn ut mer om hvordan du bruker Chrome Eksternt skrivebord på Linux.

Del datamaskinen din med andre

Du kan gi andre ekstern tilgang til datamaskinen din. Da får de full tilgang til appene, filene, e-postene, dokumentene og loggene dine.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn remotedesktop.google.com/support i adressefeltet øverst, og trykk på Enter.
  3. Under «Få hjelp» klikker du på Last ned Last ned siden.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og installere Chrome Eksternt skrivebord.
  5. Under «Få hjelp» velger du Generer kode.
  6. Kopier koden, og send den til personen du vil gi tilgang til datamaskinen din.
  7. Når denne personen skriver inn tilgangskoden på nettstedet, ser du en dialogboks med vedkommendes e-postadresse. Velg Del for å gi personen full tilgang til datamaskinen din.
  8. For å avslutte en delingsøkt, klikk på Stopp deling.

Adgangskoden fungerer bare én gang. Når du deler datamaskinen, blir du bedt hvert 30. minutt om å bekrefte at du vil fortsette å dele datamaskinen.

Få ekstern tilgang til datamaskiner

Viktig: Av sikkerhetsgrunner er alle Eksternt skrivebord-økter fullstendig kryptert.

1. Åpne Chrome Eksternt skrivebord-appen Chrome Eksternt skrivebord-appen på iPhone eller iPad.
    • Hvis du ikke har appen går du til remotedesktop.google.com/access i nettleseren.
      • Tips: Skjul adressefeltet for å få en bedre brukeropplevelse. Følg instruksjonene på siden for å legge til Chrome Eksternt skrivebord på startskjermen.
  2. For å finne «Ekstern tilgang»-siden, trykk på Meny Meny og så Ekstern tilgang Standard > ChromeOS > Datamaskin.
  3. Trykk på datamaskinen du vil fjernstyre, på listen.
    • Hvis en datamaskin er nedtonet, er den uten nett eller utilgjengelig.
  4. Skriv inn PIN-koden.
  5. For å fortsette, trykk på pilen Right arrow.
  6. Styr datamaskinen med en virtuell styreflate.

Legg til Chrome Eksternt skrivebord på startskjermen

Når du legger til Chrome Eksternt skrivebord på startskjermen, blir appen tilgjengelig der, og adressefeltet skjules. Dette er den eneste måten å få Eksternt skrivebord i fullskjerm på.

1. Trykk på Del Del ved siden av adressefeltet.
  2. Rull ned, og trykk på Legg til på startskjermen Standard > ChromeOS > Legg til en boks.

Bytt inndatamodus

Styreflatemodus er påslått som standard. For å styre den eksterne enheten, bruk en virtuell styreflate. Hvis den eksterne enheten kjører Windows, kan du velge modus for berøringsinndata.

Slik bytter du modus:

1. Trykk på pilen Venstre vinkeltegn ved kanten av skjermen for å åpne øktmenyen.
  2. Trykk på Konfigurer berøringsinndata under «Inndatakontroller».

Tips: Hvis den eksterne enheten er en Mac eller kjører Linux, er dette alternativet ikke tilgjengelig.

Bruk bevegelser i styreflatemodus

• Beveg musen: Sveip hvor som helst på skjermen.
  • Klikk: Trykk på skjermen.
  • Høyreklikk: Trykk på skjermen med to fingre.
  • Midtklikk: Trykk på skjermen med tre fingre.
  • Zoom: Klyp og strekk med to fingre.
  • Rull: Sveip med to fingre.
  • Trykk, hold og dra: Trykk og hold med en finger til du ser en grå sirkel, og dra.

Bruk bevegelser i berøringsmodus

For eksterne enheter som kjører Windows, støttes berøringsmoduser:

• Direkteberøringsmodus: Den eksterne enheten kan registrere alle berøringsinndata. Skrivebordet forblir utzoomet slik at det passer i vinduet.
  • Berøringsmodus med panorering og zoom med to fingre: Kontroller skrivebordsposisjonen og -skaleringen med to fingre. Den eksterne enheten håndterer berøringsinndata med én finger.
  • Berøringsmodus med tre fingre og zoom: Kontroller skrivebordsposisjonen og -skaleringen med tre fingre. Den eksterne enheten håndterer berøringsinndata med én eller to fingre.

Finn ut hvordan du bruker berøringsbevegelser for Windows.

Stopp eksterne økter

Når du er ferdig med ekstern tilgang, lukker du appen eller fanen for å stoppe økten.

• Du kan også velge Alternativer og så Koble fra.

Fjern datamaskiner fra listen

1. Åpne Chrome Eksternt skrivebord-appen Chrome Eksternt skrivebord-appen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Slett Slett ved siden av datamaskinen du vil fjerne.

Feilsøkingstips

Hvis du har problemer med Chrome Eksternt skrivebord, kan du prøve disse tipsene:

• Du må være koblet til internett for å dele eller få tilgang til en datamaskin. Hvis siden ikke kan åpnes, bør du kontrollere nettverksinnstillingene for datamaskinen.
  • Antivirusprogramvare kan hindre deg i å bruke Chrome Eksternt skrivebord. Hvis du har problemer med å bruke Chrome Eksternt skrivebord, må du kontrollere at antivirusprogramvaren tillater
    • utgående UDP-trafikk
    • inngående UDP-svar
    • trafikk på TCP-port 443 (HTTPS)
    • trafikk på TCP og UDP på port 3478 (STUN)
  • Hvis datamaskinen du vil fjernstyre, er på et jobb- eller skolenettverk, kan det hende nettverket forhindrer deg fra å gi andre tilgang. Kontakt administratoren din for å få mer informasjon.
  • Hvis du bruker en administrert konto, kan administratoren din kontrollere tilgangen til Chrome Eksternt skrivebord. Finn ut hvordan Chrome Eksternt skrivebord administreres.
  • Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av Chrome eller ChromeOS.

Hvis du har andre problemer, kan du rapportere dem i Hjelpeforumet for Chrome.

Gjør Chrome Eksternt skrivebord bedre

For å finne ut hvordan Chrome Eksternt skrivebord kan gjøres bedre, samler Google inn og lagrer noen anonymiserte data om nettverksforsinkelser og hvor lenge øktene dine varer.

For å finne ut mer om Chrome Eksternt skrivebord, se Googles personvernregler.