Toegang tot een andere computer met Chrome Remote Desktop

Met Chrome Remote Desktop kun je op een computer of mobiel apparaat toegang krijgen tot bestanden en apps op een andere computer.

Via je computer is Chrome Remote Desktop beschikbaar op internet. Als je je mobiele apparaat wilt gebruiken voor externe toegang, download je de Chrome Remote Desktop-app.

Tip: Als beheerder beheer je de gebruikerstoegang met Chrome Remote Desktop. Meer informatie over het beheer van Chrome Remote Desktop-gebruik

Externe toegang tot je computer instellen

Je kunt externe toegang tot je Mac-, Windows- of Linux-computer instellen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ remotedesktop.google.com/access in de adresbalk.
  3. Klik onder Externe toegang instellen op Downloaden Pagina downloaden.
  4. Volg de instructies op het scherm om Chrome Remote Desktop te downloaden en te installeren.

Misschien moet je het wachtwoord van je computer invoeren om toegang te geven aan Chrome Remote Desktop. Mogelijk krijg je ook de vraag om de beveiligingsinstellingen te wijzigen via Voorkeuren.

Vind meer informatie over het gebruik van Chrome Remote Desktop op Linux.

Je computer met iemand anders delen

Je kunt anderen externe toegang tot je computer geven. Ze hebben dan volledige toegang tot je apps, bestanden, e-mails, documenten en geschiedenis.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ remotedesktop.google.com/support in de adresbalk bovenaan en druk op Enter.
  3. Klik onder Support krijgen op Downloaden Pagina downloaden.
  4. Volg de instructies op het scherm om Chrome Remote Desktop te downloaden en te installeren.
  5. Ga naar Support krijgen en selecteer Code genereren.
  6. Kopieer de code en stuur die naar de persoon die je toegang wilt geven tot je computer.
  7. Als deze persoon je toegangscode op de site invoert, zie je een dialoogvenster met hun e-mailadres. Selecteer Delen om volledige toegang tot je computer te geven.
  8. Klik op Delen stoppen om een deelsessie te beëindigen.

De toegangscode werkt maar 1 keer. Als je je computer deelt, wordt je elke 30 minuten gevraagd te bevestigen dat je je computer wilt blijven delen.

Extern toegang krijgen tot een computer

Belangrijk: Voor je veiligheid zijn alle Remote Desktop-sessies helemaal versleuteld.

1. Open de Chrome Remote Desktop-app Chrome Remote Desktop-app op je iPhone of iPad.
    • Als dit niet het geval is, ga je in de browser naar remotedesktop.google.com/access.
      • Tip: Verberg de adresbalk voor een betere gebruikerservaring. Volg de instructies op de pagina om Chrome Remote Desktop aan je startscherm toe te voegen.
  2. Tik op Menu Menu en dan Externe toegang Standaard > ChromeOS > Computer om de pagina Externe toegang te openen.
  3. Tik in de lijst op de computer waartoe je toegang wilt hebben.
    • Als een computer gedimd wordt weergegeven, is deze offline of niet beschikbaar.
  4. Voer de pincode in.
  5. Tik op de pijl Right arrow om door te gaan.
  6. Bedien de computer met een virtuele trackpad.

Chrome Remote Desktop toevoegen aan je startscherm

Als je Chrome Remote Desktop aan je startscherm toevoegt, wordt de app toegankelijk vanaf je startscherm en wordt de adresbalk verborgen. Dit is de enige manier om je externe bureaublad op volledig scherm te bekijken.

1. Tik naast de adresbalk op Delen Delen.
  2. Scroll omlaag en tik op Toevoegen aan startscherm Standaard > ChromeOS > Box toevoegen.

Invoermodi wijzigen

De trackpadmodus staat standaard aan. Gebruik een virtuele trackpad om het externe apparaat te bedienen. Als je externe apparaat op Windows werkt, kun je modi voor bedienen via touchscreen kiezen.

Zo wissel je tussen modi:

1. Tik op de pijl Punthaak naar links aan de rand van het scherm om het sessiemenu te openen.
  2. Tik bij Invoerbediening op Bedienen via touchscreen instellen.

Tip: Is je externe apparaat een Mac- of Linux-apparaat, dan is deze optie niet beschikbaar.

Gebaren gebruiken in de trackpadmodus

• De cursor verplaatsen: Swipe over het scherm.
  • Klikken: Tik op het scherm.
  • Klikken met de rechtermuisknop: Tik met 2 vingers op het scherm.
  • Klikken met de middelste muisknop: Tik met 3 vingers op het scherm.
  • Zoomen: Knijp 2 vingers samen of spreid deze uit elkaar.
  • Scrollen: Swipe met 2 vingers.
  • Tikken en vasthouden, en daarna slepen: Houd een vinger op het scherm tot er een grijze cirkel verschijnt en sleep.

Gebaren gebruiken in de aanraakmodus

Voor apparaten op afstand die op Windows werken, worden invoermodi voor tikken ondersteund:

• Schermbedieningsmodus: Het externe apparaat kan alle aanraakinvoeren detecteren. Het bureaublad blijft uitgezoomd zodat het in het venster past.
  • Aanraakmodus met pannen en zoomen met 2 vingers: Bepaal de positie en schaal van het bureaublad met 2 vingers. Het externe apparaat kan bediening via het touchscreen met 1 vinger verwerken.
  • Aanraakmodus pannen en zoomen met 3 vingers: Bepaal de positie en schaal van het bureaublad met 3 vingers. Het externe apparaat kan bediening via het touchscreen met 1 of 2 vingers verwerken.

Meer informatie over hoe je aanraakgebaren voor Windows gebruikt

Een externe sessie stoppen

Als je klaar bent met externe toegang, sluit je de app of het tabblad om je sessie te stoppen.

• Je kunt ook Opties en dan Verbinding verbreken selecteren.

Een computer verwijderen uit de lijst

1. Open de Chrome Remote Desktop-app Chrome Remote Desktop-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Verwijderen Verwijderen naast de computer die je wilt verwijderen.

Tips om problemen op te lossen

Probeer deze tips als je problemen ondervindt met Chrome Remote Desktop:

• Je moet zijn verbonden met internet om een computer te delen of toegang tot een computer te krijgen. Als de pagina niet wordt geopend, check je de netwerkinstellingen van je computer.
  • Antivirussoftware kan ervoor zorgen dat je Chrome Remote Desktop niet kunt gebruiken. Als je problemen hebt bij het gebruik van Chrome Remote Desktop, check je of je antivirusprogramma het volgende toestaat:
    • Uitgaand UDP-verkeer
    • Inkomende UDP-reacties
    • Verkeer op TCP-poort 443 (HTTPS)
    • Verkeer op TCP en UDP op poort 3478 (STUN)
  • Als de computer deel uitmaakt van een werk- of schoolnetwerk, is het misschien niet toegestaan om anderen toegang tot de computer te verlenen. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.
  • Als je een beheerd account gebruikt, kan de beheerder je toegang tot Chrome Remote Desktop beheren. Meer informatie over hoe Chrome Remote Desktop wordt beheerd
  • Zorg dat je de nieuwste versie van Chrome of ChromeOS gebruikt.

Als je andere problemen hebt, kun je deze melden via het Helpforum van Chrome.

Chrome Remote Desktop verbeteren

Google verzamelt een aantal geanonimiseerde gegevens over netwerkvertragingen en de duur van je sessie en slaat deze gegevens op om Google Chrome Remote Desktop verder te kunnen verbeteren.

Bekijk het Privacybeleid van Google voor meer informatie over Chrome Remote Desktop.