Adgang til en anden computer med Chrome Fjernskrivebord

Du kan bruge en computer eller mobilenhed til at få adgang til filer og apps på en anden computer ved hjælp af Chrome Fjernskrivebord.

Chrome Fjernskrivebord er tilgængelig online på din computer. Hvis du vil bruge din mobilenhed til fjernadgang, skal du downloade appen Chrome Fjernskrivebord.

Tip! Som administrator styrer du brugernes adgang ved hjælp af Chrome Fjernskrivebord. Se, hvordan du styrer brugen af Chrome Fjernskrivebord.

Konfigurer fjernadgang til din computer

Du kan konfigurere fjernadgang til din Mac-, Windows- eller Linux-computer.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Skriv remotedesktop.google.com/access i adresselinjen.
  3. Klik på Download Download side under "Konfigurer fjernadgang".
  4. Følg vejledningen på skærmen for at downloade og installere Chrome Fjernskrivebord.

Du skal muligvis angive adgangskoden til din computer for at give Chrome Fjernskrivebord adgang. Du kan også blive bedt om at ændre sikkerhedsindstillingerne under Præferencer.

Se, hvordan du bruger Chrome Fjernskrivebord i Linux.

Del din computer med andre

Du kan give andre fjernadgang til din computer. De får fuld adgang til dine apps, filer, mails, dokumenter og din historik.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Skriv remotedesktop.google.com/support i adresselinjen øverst, og tryk på Enter.
  3. Klik på Download Download side under "Få support".
  4. Følg vejledningen på skærmen for at downloade og installere Chrome Fjernskrivebord.
  5. Vælg Generér kode under "Få support".
  6. Kopiér koden, og send den til den person, som skal have adgang til din computer.
  7. Når denne person angiver din adgangskode på websitet, vil du se en dialogboks med vedkommendes mailadresse. Vælg Del for at give vedkommende fuld adgang til din computer.
  8. Klik på Stop deling for at afslutte en delingssession.

Adgangskoden virker kun én gang. Hvis du deler din computer, bliver du hvert 30. minut bedt om at bekræfte, at du vil fortsætte med at dele din computer.

Få adgang til en computer via fjernadgang

Vigtigt! Af sikkerhedsmæssige årsager er alle sessioner i Fjernskrivebord krypterede.

1. Åbn appen Chrome Fjernskrivebord Appen Chrome Fjernskrivebord på din Android-enhed.
    • Download appen i Google Play, hvis du ikke allerede har den.
  2. Du kan finde siden "Fjernadgang" ved at trykke på menuen Menu og derefter Fjernadgang Standard > ChromeOS > Computer.
  3. Tryk på den computer, du vil have adgang til, på listen.
    • Hvis en computer er nedtonet, er den enten offline eller utilgængelig.
  4. Angiv pinkoden.
  5. Tryk på pilen Right arrow for at fortsætte.
  6. Styr computeren med en virtuel touchplade.

Skift input-tilstand

Som standard er tilstanden Touchplade aktiveret. Brug en virtuel touchplade til at styre fjernenheden. Hvis din fjernenhed kører Windows, kan du vælge tilstande med berøring på touchskærm.

Sådan skifter du mellem tilstande:

1. Tryk på pilen Vinkeltegn mod venstre i kanten af skærmen for at åbne sessionsmenuen.
  2. Tryk på Konfigurer berøring på touchskærm i "Genvejstaster til input".

Tip! Hvis din fjernenhed er en Mac- eller Linux-enhed, er denne valgmulighed ikke tilgængelig.

Brug bevægelser i touchpladetilstand

• Flyt musen: Stryg et sted på skærmen.
  • Klik: Tryk på skærmen.
  • Højreklik: Tryk på skærmen med 2 fingre.
  • Midterklik: Tryk på skærmen med 3 fingre.
  • Zoom: Knib 2 fingre sammen, eller spred dem.
  • Rulning: Rul op eller ned med 2 fingre.
  • Tryk og hold efterfulgt af træk: Hold fingeren nede på et element, indtil en grå cirkel vises, og træk derefter elementet.

Brug bevægelser i berøringstilstand

Tilstande med berøring på touchskærm understøttes på fjernenheder, der kører Windows.

• Tilstanden Direkte tryk: Fjernenheden kan registrere alle berøringer på touchskærmen. Skrivebordet forbliver zoomet ud, så det passer til vinduet.
  • Tilstanden Tryk med panorering og zoom ved hjælp af to fingre: Styr skrivebordets placering, og foretag justeringer med 2 fingre. Fjernenheden behandler berøringer med én finger på touchskærmen.
  • Tilstanden Tryk med panorering og zoom ved hjælp af tre fingre: Styr skrivebordets placering, og foretag justeringer med 3 fingre. Fjernenheden behandler berøringer med én eller to fingre på touchskærmen.

Se, hvordan du bruger berøringsbevægelser i Windows.

Afslut en fjernsession

Når du er færdig med fjernadgang, skal du lukke appen eller fanen for at afbryde din session.

• Du kan også vælge Valgmuligheder og derefter Afbryd forbindelse.

Fjern en computer fra din liste

1. Åbn appen Chrome Fjernskrivebord Appen Chrome Fjernskrivebord på din Android-enhed.
  2. Tryk på Slet Slet ud for den computer, du vil fjerne.

Tips til fejlfinding

Hvis du har problemer med Chrome Fjernskrivebord, kan du prøve disse tips:

• Du skal have forbindelse til internettet for at dele eller få adgang til en computer. Hvis siden ikke indlæses, skal du kontrollere din computers netværksindstillinger.
  • Antivirussoftware kan forhindre dig i at bruge Chrome Fjernskrivebord. Hvis du har problemer med at bruge Chrome Fjernskrivebord, skal du tjekke, at dit antivirusprogram tillader følgende:
    • Udgående UDP-trafik
    • Indgående UDP-svar
    • Trafik på TCP-port 443 (HTTPS)
    • Trafik på TCP og UDP på port 3478 (STUN)
  • Hvis den computer, du forsøger at få adgang til, er på et arbejds- eller skolenetværk, kan du muligvis ikke give andre brugere adgang til den. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.
  • Hvis du har en administreret konto, kan din administrator styre din adgang til Chrome Fjernskrivebord. Se, hvordan Chrome Fjernskrivebord administreres.
  • Sørg for at bruge den nyeste version af Chrome eller ChromeOS.

Hvis du har andre problemer, kan du rapportere dem i Hjælpeforum for Chrome.

Gør Chrome Fjernskrivebord bedre

Google indsamler og gemmer anonymiserede data om netværksforsinkelser og din sessions varighed for at finde ud af, hvordan Chrome Fjernskrivebord kan gøres endnu bedre.

Du kan få flere oplysninger om Chrome Fjernskrivebord i Googles privatlivspolitik.