Accedir a un altre ordinador amb Escriptori remot de Chrome

Amb Escriptori remot de Chrome, podeu utilitzar un ordinador o un dispositiu mòbil per accedir a fitxers i aplicacions d'un altre ordinador.

A l'ordinador, podeu accedir a Escriptori remot de Chrome des del web. Per utilitzar el dispositiu mòbil per a l'accés remot, baixeu l'aplicació Escriptori remot de Chrome.

Consell: com a administrador, controleu l'accés dels usuaris amb Escriptori remot de Chrome. Obteniu informació sobre com podeu controlar l'ús d'Escriptori remot de Chrome.

Configurar l'accés remot a l'ordinador

Podeu configurar l'accés remot en un ordinador Mac, Windows o Linux.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la barra d'adreces, introduïu remotedesktop.google.com/access.
  3. A "Configura l'accés remot", feu clic a Baixa Baixa la pàgina.
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.

És possible que hàgiu d'introduir la contrasenya de l'ordinador per donar accés a Escriptori remot de Chrome. També és possible que se us demani que canvieu la configuració de seguretat a Preferències.

Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar Escriptori remot de Chrome a Linux.

Compartir l'ordinador amb una altra persona

Podeu permetre que altres usuaris accedeixin a l'ordinador de manera remota. Tindran accés complet a les aplicacions, als fitxers, als correus electrònics, als documents i a l'historial.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, introduïu remotedesktop.google.com/support i premeu Retorn.
  3. A la secció "Obtén assistència", feu clic a Baixa Baixa la pàgina.
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.
  5. A la secció "Obtén assistència", seleccioneu Genera el codi.
  6. Copieu-lo i envieu-lo a la persona que vulgueu que tingui accés al vostre ordinador.
  7. Quan aquesta persona introdueixi el codi d'accés al lloc web, veureu un quadre de diàleg amb la seva adreça electrònica. Seleccioneu Comparteix per donar-li accés complet a l'ordinador.
  8. Per finalitzar la sessió compartida, feu clic a Deixa de compartir.

El codi d'accés només funcionarà una vegada. Si compartiu l'ordinador, cada 30 minuts se us demanarà que confirmeu que voleu continuar compartint-lo.

Accedir a un ordinador de manera remota

Important: per a la vostra seguretat, totes les sessions d'escriptori remot estan totalment encriptades.

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Escriptori remot de Chrome Aplicació Escriptori remot de Chrome.
    • Si no la teniu, aneu a remotedesktop.google.com/access des del navegador.
      • Consell: per a una millor experiència d'usuari, amagueu la barra d'adreces. Seguiu les instruccions de la pàgina per afegir Escriptori remot de Chrome a la pantalla d'inici.
  2. Per accedir a la pàgina "Accés remot", toqueu Menú Menú i, a continuació, Accés remot Estàndard > ChromeOS > Ordinador.
  3. Toqueu a la llista l'ordinador al qual vulgueu accedir.
    • Si es mostra atenuat, vol dir que no té connexió o no està disponible.
  4. Introduïu el PIN.
  5. Per continuar, toqueu la fletxa Right arrow.
  6. Controleu l'ordinador amb un ratolí tàctil virtual.

Afegir Escriptori remot de Chrome a la pantalla d'inici

En afegir Escriptori remot de Chrome a la pantalla d'inici, podreu accedir a l'aplicació des de la pantalla d'inici i la barra d'adreces s'amagarà. Aquesta és l'única manera de veure l'escriptori remot en pantalla completa.

1. Al costat de la barra d'adreces, toqueu Comparteix Comparteix.
  2. Desplaceu-vos cap avall i toqueu Afegeix a la pantalla d'inici Estàndard > ChromeOS > Quadre d'addició.

Canviar els modes d'introducció de text

De manera predeterminada, el mode de ratolí tàctil està activat. Per controlar el dispositiu remot, utilitzeu un ratolí tàctil virtual. Si el dispositiu remot s'executa a Windows, podeu triar el mode d'entrada tàctil que voleu.

Per canviar d'un mode a un altre:

1. A la vora de la pantalla, toqueu la fletxa Cometa angular cap a l'esquerra per obrir el menú de sessions.
  2. A "Controls d'entrada", toqueu Configura l'entrada tàctil.

Consell: si el dispositiu remot és un Mac o Linux, aquesta opció no estarà disponible.

Utilitzar gestos en el mode de ratolí tàctil

• Moure el ratolí: llisqueu cap al punt que vulgueu de la pantalla.
  • Fer clic: toqueu la pantalla.
  • Fer clic amb el botó dret: toqueu la pantalla amb dos dits.
  • Fer clic amb el botó del mig: toqueu la pantalla amb tres dits.
  • Apropar i allunyar: pinceu la pantalla amb dos dits o separeu-los.
  • Desplaçar-se: feu lliscar dos dits.
  • Mantenir premut i arrossegar: manteniu premut amb un dit fins que es mostri un cercle gris i, a continuació, arrossegueu-lo.

Utilitzar gestos en el mode tàctil

Als dispositius remots amb Windows, s'admeten els modes d'entrada tàctil:

• Mode de toc directe: el dispositiu remot pot detectar totes les entrades tàctils. L'escriptori es manté reduït per ajustar-se a la finestra.
  • Mode tàctil amb zoom i desplaçament amb dos dits: controleu la posició de l'escriptori i ajusteu-lo utilitzant dos dits. El dispositiu remot gestiona les entrades tàctils que es fan amb un dit.
  • Mode tàctil amb zoom i desplaçament amb tres dits: controleu la posició de l'escriptori i ajusteu-lo utilitzant tres dits. El dispositiu remot gestiona les entrades tàctils que es fan amb un o dos dits.

Obteniu informació sobre com podeu utilitzar els gestos tàctils per a Windows.

Aturar una sessió remota

Quan hàgiu acabat amb l'accés remot, tanqueu l'aplicació o la pestanya per aturar la sessió.

• També podeu seleccionar Opcions i, a continuació, Desconnecta.

Suprimir un ordinador de la llista

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Escriptori remot de Chrome Aplicació Escriptori remot de Chrome.
  2. Al costat de l'ordinador que vulgueu suprimir, toqueu Suprimeix Suprimeix.

Consells per resoldre problemes

Si Escriptori remot de Chrome us dona problemes, seguiu aquests consells:

• Per poder compartir un ordinador o accedir-hi, cal tenir connexió a Internet. Si la pàgina no s'obre, comproveu la configuració de la xarxa de l'ordinador.
  • El programari antivirus pot impedir que utilitzeu Escriptori remot de Chrome. Si teniu problemes per utilitzar aquesta eina, assegureu-vos que l'antivirus permeti el següent:
    • El trànsit UDP sortint
    • Les respostes UDP entrants
    • El trànsit al port TCP 443 (HTTPS)
    • El trànsit als ports TCP i UDP 3478 (STUN)
  • Si l'ordinador al qual voleu accedir es troba en una xarxa de la feina o d'un centre educatiu, és possible que no pugueu donar accés a altres persones. Per obtenir més informació, contacteu amb l'administrador.
  • Si utilitzeu un compte gestionat, és possible que l'administrador controli l'accés a Escriptori remot de Chrome. Obteniu informació sobre com es gestiona Escriptori remot de Chrome.
  • Assegureu-vos de fer servir la darrera versió de Chrome o ChromeOS.

Si teniu cap altre problema, informeu-ne al Fòrum d'ajuda de Chrome.

Millorar Escriptori remot de Chrome

Per poder millorar Escriptori remot de Chrome, Google recull i emmagatzema dades anonimitzades sobre els retards a la xarxa i sobre el temps que dura la sessió.

Per obtenir més informació sobre Escriptori remot de Chrome, consulteu la política de privadesa de Google.