Accedir a un altre ordinador amb l'aplicació Escriptori remot de Chrome

Amb Escriptori remot de Chrome, podeu utilitzar un ordinador o un dispositiu mòbil per accedir a través d'Internet a fitxers i aplicacions d'un altre dispositiu.

A l'ordinador, podeu accedir a Escriptori remot de Chrome des del web. Haureu de baixar l'aplicació Escriptori remot de Chrome per poder utilitzar el dispositiu mòbil per a l'accés remot.

Configurar l'accés remot a l'ordinador

Podeu configurar l'accés remot en un ordinador Mac, Windows o Linux.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces, escriviu remotedesktop.google.com/access.
  3. A "Configura l'accés remot", feu clic a Baixa Baixa la pàgina
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.

És possible que hàgiu d'introduir la contrasenya de l'ordinador perquè Escriptori remot de Chrome hi pugui accedir. També és possible que se us demani que canvieu la configuració de seguretat a Preferències.

Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar Escriptori remot de Chrome a Linux.

Per utilitzar Escriptori remot de Chrome a Chromebook, obteniu informació sobre com es comparteix l'ordinador amb una altra persona.

Compartir l'ordinador amb una altra persona

Podeu permetre que altres usuaris accedeixin a l'ordinador de manera remota. Tindran accés complet a les aplicacions, als fitxers, als correus electrònics, als documents i a l'historial que teniu al dispositiu.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, introduïu remotedesktop.google.com/support i premeu Retorn.
  3. A la secció "Obtén assistència", feu clic a Baixa Baixa la pàgina.
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.
  5. A la secció "Obtén assistència", seleccioneu Genera el codi.
  6. Copieu-lo i envieu-lo a la persona que vulgueu que tingui accés al vostre ordinador.
  7. Quan aquesta persona introdueixi el codi d'accés al lloc web, veureu un quadre de diàleg amb la seva adreça electrònica. Seleccioneu Comparteix per donar-li accés complet a l'ordinador.
  8. Per finalitzar la sessió compartida, feu clic a Deixa de compartir.

El codi d'accés només funcionarà una vegada. Si compartiu l'ordinador, cada 30 minuts se us demanarà que confirmeu que voleu continuar compartint-lo.

Accedir a un ordinador de manera remota

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, introduïu remotedesktop.google.com/access i premeu Retorn.
  3. Feu clic a Accedeix per seleccionar l'ordinador que voleu.
  4. Introduïu el PIN obligatori per accedir a un altre ordinador.
  5. Seleccioneu la fletxa per connectar-vos-hi.

Per a la vostra seguretat, totes les sessions d'escriptori remot estan totalment encriptades.

Aturar una sessió remota

Quan acabeu, tanqueu la pestanya per aturar la sessió. També podeu seleccionar Opcions i després Desconnecta.

Suprimir un ordinador de la llista

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, introduïu remotedesktop.google.com/access i premeu Retorn.
  3. Al costat de l'ordinador que vulgueu suprimir, feu clic a Desactiva les connexions remotes Suprimeix.

Oferir assistència remota

1. Si algú us ha proporcionat el seu codi d'accés remot, podeu oferir-li assistència de manera remota.
  2. Obriu Chrome a l'ordinador.
  3. A la barra d'adreces de la part superior, introduïu remotedesktop.google.com/access i premeu Retorn.
  4. Escriviu el codi a "Ofereix assistència" i feu clic a Connecta.
Utilitzar Escriptori remot de Chrome a Linux

Pas 1: instal·leu el paquet de Debian per als components d'amfitrió

Baixeu d'aquesta pàgina el paquet de 64 bits per a Debian.

Pas 2: permeteu les connexions remotes

Aneu a la secció "Configurar l'accés remot a l'ordinador" que hi ha més amunt.

Pas 3 (opcional): personalitzeu la sessió d'escriptori virtual

La primera vegada que us connecteu, veureu un selector de sessions predeterminat on podeu seleccionar el vostre entorn d'escriptori. Si voleu que sempre s'iniciï un entorn d'escriptori concret:

1. A /usr/share/xsessions/, localitzeu el fitxer .desktop de l'entorn d'escriptori que vulgueu. Al fitxer, trobareu l'ordre que necessiteu per iniciar la sessió en una línia que comença per Exec=.

• Per exemple, Cinnamon té un fitxer anomenat cinnamon.desktop. En algunes versions, el fitxer pot tenir l'ordre gnome-session --session=cinnamon.
  2. Creeu un fitxer anomenat .chrome-remote-desktop-session al directori d'inici amb aquest contingut: exec /etc/X11/Xsession "<YOUR_EXEC_COMMAND>".
  3. Substituïu <YOUR_EXEC_COMMAND> per l'ordre que hi ha al final del fitxer .desktop.
    • A l'exemple de Cinnamon, l'ordre correcta és exec /etc/X11/Xsession 'gnome-session --session=cinnamon'.
  4. Deseu el fitxer anomenat $HOME/.chrome-remote-desktop-session. Veureu aquest canvi la propera vegada que reinicieu l'amfitrió d'Escriptori remot de Chrome.
  5. Es crea la sessió d'escriptori virtual i s'inicia .chrome-remote-desktop-session en iniciar-se Escriptori remot de Chrome.

Consell: és possible que l'entorn d'escriptori no admeti més d'una sessió alhora. En aquest cas, us recomanem que utilitzeu entorns d'escriptori diferents per a la sessió d'Escriptori remot de Chrome i per a la sessió local, o bé que utilitzeu el selector de sessions.

Si utilitzeu el selector de sessions, us recomanem que sortiu de l'entorn d'escriptori a la sessió d'Escriptori remot de Chrome o a la sessió local abans d'iniciar la sessió al mateix entorn d'escriptori a l'altra sessió.

Suprimir Escriptori remot de Chrome

Windows
  1. Suprimiu l'aplicació de tots els ordinadors en què vulgueu suprimir l'accés a Escriptori remot de Chrome:
    1. Aneu a Tauler de control i després Programes i després Afegeix/Suprimeix programes.
    2. Cerqueu l'aplicació "Escriptori remot de Chrome".
    3. Feu clic a Suprimeix.
Mac
  1. Desinstal·leu l'aplicació de tots els ordinadors en què vulgueu suprimir l'accés a Escriptori remot de Chrome:
    1. Cerqueu l'aplicació "Programa de desinstal·lació de l'amfitrió d'Escriptori remot de Chrome".
    2. Inicieu el programa i feu clic a Desinstal·la.

Consells per resoldre problemes

Si Escriptori remot de Chrome us dona problemes, seguiu aquests consells:

• Per poder compartir un ordinador o accedir-hi, cal tenir connexió a Internet. Si la pàgina no s'obre, comproveu la configuració de la xarxa de l'ordinador.
  • El programari antivirus pot impedir que utilitzeu Escriptori remot de Chrome. Si teniu problemes per utilitzar aquesta eina, assegureu-vos que l'antivirus permeti el següent:
    • el trànsit UDP sortint
    • les respostes UDP entrants
    • el trànsit al port TCP 443 (HTTPS)
    • el trànsit als ports TCP i UDP 3478 (STUN)
  • Si l'ordinador a què voleu accedir es troba en una xarxa de la feina o d'un centre educatiu, és possible que no pugueu donar accés a altres persones. Per obtenir més informació, contacteu amb l'administrador.
  • Assegureu-vos que utilitzeu la darrera versió de Chrome o Chrome OS.

Si teniu algun altre problema, informeu-ne al Fòrum d'ajuda de Chrome.

Millorar l'aplicació Escriptori remot de Chrome

Per poder millorar l'aplicació Escriptori remot de Chrome, Google recopila i emmagatzema dades anònimes sobre els retards a la xarxa i sobre el temps que dura la sessió.

Per obtenir més informació sobre l'aplicació Escriptori remot de Chrome, consulteu l'avís de privadesa de Chrome i la política de privadesa de Google.