Accedir a un altre ordinador amb l'aplicació Escriptori remot de Chrome

Amb Escriptori remot de Chrome, podeu utilitzar un ordinador o un dispositiu mòbil per accedir a través d'Internet a fitxers i aplicacions d'un altre dispositiu.

A l'ordinador, podeu accedir a Escriptori remot de Chrome des del web. Haureu de baixar l'aplicació Escriptori remot de Chrome per poder utilitzar el dispositiu mòbil per a l'accés remot.

Configurar l'accés remot a l'ordinador

Podeu configurar l'accés remot en un ordinador Mac, Windows o Linux.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces, escriviu remotedesktop.google.com/access.
  3. A "Configura l'accés remot", feu clic a Baixa Baixa
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.

És possible que hàgiu d'introduir la contrasenya de l'ordinador perquè Escriptori remot de Chrome hi pugui accedir. També és possible que se us demani que canvieu la configuració de seguretat a Preferències.

Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar Escriptori remot de Chrome a Linux.

Per utilitzar Escriptori remot de Chrome a Chromebook, obteniu informació sobre com es comparteix l'ordinador amb una altra persona.

Compartir l'ordinador amb una altra persona

Podeu permetre que altres usuaris accedeixin a l'ordinador de manera remota. Tindran accés complet a les aplicacions, als fitxers, als correus electrònics, als documents i a l'historial que teniu al dispositiu.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, escriviu remotedesktop.google.com/support i premeu Retorn.
  3. A la secció "Obtén assistència", feu clic a Baixa Baixa.
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.
  5. A la secció "Obtén assistència", seleccioneu Genera el codi.
  6. Copia'l i envia'l a la persona que vulgueu que tingui accés al vostre ordinador.
  7. Quan aquesta persona introdueixi el codi d'accés al lloc web, veureu un quadre de diàleg amb la seva adreça electrònica. Seleccioneu Comparteix per donar-li accés complet a l'ordinador.
  8. Per finalitzar la sessió compartida, feu clic Deixa de compartir.

El codi d'accés només funcionarà una vegada. Si compartiu l'ordinador, cada 30 minuts se us demanarà que confirmeu que voleu continuar compartint-lo.

Compartir l'ordinador amb una altra persona

Podeu permetre que altres usuaris accedeixin a l'ordinador. Tindran accés complet a les vostres aplicacions, fitxers, correus electrònics, documents i historial.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, escriviu chrome://apps i premeu Retorn.
  3. Feu clic a Escriptori remot de Chrome Aplicació Escriptori remot de Chrome.
  4. Feu clic a Comença.
  5. Per crear un codi d'accés, feu clic a Comparteix.
  6. Envieu el codi a la persona que vulgueu que accedeixi a l'ordinador.
  7. Quan l'altra persona introdueixi el codi d'accés, veurà la vostra adreça electrònica i controlarà totalment el vostre ordinador.
  8. Per finalitzar la sessió compartida, feu clic Deixa de compartir.

Accedir a un ordinador de manera remota

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces, a la part superior, escriviu chrome://apps i premeu Retorn.
  3. Feu clic a Escriptori remot de Chrome Aplicació Escriptori remot de Chrome.
  4. Trieu a quin ordinador voleu accedir. És possible que primer hàgiu de fer clic a Comença.
    • Si voleu accedir al vostre ordinador, feu-hi clic.
    • Si voleu accedir a un ordinador que algú ha compartit, feu clic a Accedeix.
  5. Introduïu el PIN o el codi d'accés necessaris per iniciar la sessió.
  6. Feu clic a Connecta.

Per a la vostra seguretat, totes les sessions d'escriptori remot estan totalment encriptades.

Aturar una sessió remota

Quan acabeu, aneu al centre de la pàgina i feu clic a la fletxa avall Fletxa avall i, a continuació, Desconnecta.

Suprimir un ordinador de la llista

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces, a la part superior, escriviu chrome://apps i premeu Retorn.
  3. Feu clic a Escriptori remot de Chrome Aplicació Escriptori remot de Chrome.
  4. Al costat de l'ordinador que vulgueu suprimir, feu clic a Desactiva les connexions remotes.

Suprimir Escriptori remot de Chrome

Windows
  1. Suprimiu l'aplicació de tots els ordinadors en què vulgueu suprimir l'accés a Escriptori remot de Chrome. Per fer-ho, seguiu aquests passos:
    1. Aneu a Tauler de control i, a continuació, Programes i, a continuació, Afegeix/Suprimeix programes.
    2. Cerqueu l'aplicació "Escriptori remot de Chrome".
    3. Feu clic a Suprimeix.
  2. Per suprimir l'aplicació Escriptori remot de Chrome també del vostre compte, suprimiu-ne l'extensió. Seguiu aquests passos:
    1. Obriu Chrome a l'ordinador.
    2. A la barra d'adreces, a la part superior, escriviu chrome://apps i premeu Retorn.
    3. Feu clic amb el botó dret a "Escriptori remot de Chrome" i feu clic a Suprimeix de Chrome.
    4. Es mostra un quadre de diàleg de confirmació. Feu clic a Suprimeix.
Mac
  1. Desinstal·leu l'aplicació de tots els ordinadors en què vulgueu suprimir l'accés a l'Escriptori remot de Chrome. Seguiu aquests passos:
    1. Cerqueu l'aplicació "Programa de desinstal·lació de l'amfitrió d'Escriptori remot de Chrome".
    2. Inicieu el programa i feu clic a Desinstal·la.
  2. Per suprimir l'aplicació Escriptori remot de Chrome també del vostre compte, suprimiu-ne l'extensió. Seguiu aquests passos:
    1. Obriu Chrome a l'ordinador.
    2. A la barra d'adreces, a la part superior, escriviu chrome://apps i premeu Retorn.
    3. Feu clic amb el botó dret a "Escriptori remot de Chrome" i feu clic a Suprimeix de Chrome.
    4. Es mostra un quadre de diàleg de confirmació. Feu clic a Suprimeix.

Consells per resoldre problemes

Si Escriptori remot de Chrome us dona problemes, seguiu aquests consells:

• Per poder compartir un ordinador o accedir-hi, heu d'estar connectat a Internet. Si la pàgina no s'obre, comproveu la configuració de xarxa de l'ordinador.
  • El programari antivirus pot impedir que utilitzeu Escriptori remot de Chrome. Assegureu-vos que aquest programari permet el següent:
    • el trànsit UDP sortint
    • les respostes UDP entrants
    • el trànsit als ports TCP 443 (HTTPS) i 5222 (XMPP)
  • Si l'ordinador al qual voleu accedir es troba en una xarxa de la feina o d'un centre educatiu, és possible que no pugueu donar accés a altres persones. Per obtenir més informació, contacteu amb l'administrador.
  • Assegureu-vos de fer servir la darrera versió de Chrome o de Chrome OS.

Si teniu algun altre problema, informeu-ne al Fòrum d'ajuda de Chrome.

Millorar l'aplicació Escriptori remot de Chrome

Per poder millorar l'aplicació Escriptori remot de Chrome, Google recopila i emmagatzema dades anònimes sobre els retards a la xarxa i sobre el temps que dura la sessió.

Per obtenir més informació sobre l'aplicació Escriptori remot de Chrome, consulteu l'avís de privadesa de Chrome i la política de privadesa de Google.