Accedir a un altre ordinador amb l'aplicació Escriptori remot de Chrome

Amb Escriptori remot de Chrome, podeu utilitzar un ordinador o un dispositiu mòbil per accedir a través d'Internet a fitxers i aplicacions d'un altre dispositiu.

A l'ordinador, podeu accedir a Escriptori remot de Chrome des del web. Haureu de baixar l'aplicació Escriptori remot de Chrome per poder utilitzar el dispositiu mòbil per a l'accés remot.

Configurar l'accés remot a l'ordinador

Podeu configurar l'accés remot en un ordinador Mac, Windows o Linux.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces, escriviu remotedesktop.google.com/access.
  3. A "Configura l'accés remot", feu clic a Baixa Baixa
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.

És possible que hàgiu d'introduir la contrasenya de l'ordinador perquè Escriptori remot de Chrome hi pugui accedir. També és possible que se us demani que canvieu la configuració de seguretat a Preferències.

Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar Escriptori remot de Chrome a Linux.

Per utilitzar Escriptori remot de Chrome a Chromebook, obteniu informació sobre com es comparteix l'ordinador amb una altra persona.

Compartir l'ordinador amb una altra persona

Podeu permetre que altres usuaris accedeixin a l'ordinador de manera remota. Tindran accés complet a les aplicacions, als fitxers, als correus electrònics, als documents i a l'historial que teniu al dispositiu.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, introduïu remotedesktop.google.com/support i premeu Retorn.
  3. A la secció "Obtén assistència", feu clic a Baixa Baixa.
  4. Seguiu les indicacions en pantalla per baixar i instal·lar Escriptori remot de Chrome.
  5. A la secció "Obtén assistència", seleccioneu Genera el codi.
  6. Copieu-lo i envieu-lo a la persona que vulgueu que tingui accés al vostre ordinador.
  7. Quan aquesta persona introdueixi el codi d'accés al lloc web, veureu un quadre de diàleg amb la seva adreça electrònica. Seleccioneu Comparteix per donar-li accés complet a l'ordinador.
  8. Per finalitzar la sessió compartida, feu clic a Deixa de compartir.

El codi d'accés només funcionarà una vegada. Si compartiu l'ordinador, cada 30 minuts se us demanarà que confirmeu que voleu continuar compartint-lo.

Accedir a un ordinador de manera remota

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, escriviu remotedesktop.google.com/access i premeu Retorn.
  3. Feu clic a Accedeix per seleccionar l'ordinador que voleu.
  4. Introduïu el PIN obligatori per accedir a un altre ordinador.
  5. Seleccioneu la fletxa per connectar-vos.

Per a la vostra seguretat, totes les sessions d'escriptori remot estan totalment encriptades.

Aturar una sessió remota

Quan acabeu, tanqueu la pestanya per aturar la sessió. També podeu seleccionar les opcions Cometa angular cap a l i, a continuació, Desconnecta.

Suprimir un ordinador de la llista

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, escriviu remotedesktop.google.com/access i premeu Retorn.
  3. Al costat de l'ordinador que vulgueu suprimir, feu clic a Desactiva les connexions remotes paperera.

Oferir assistència remota

1. Si algú us ha proporcionat el seu codi d'accés remot, podeu oferir-li assistència de manera remota.
  2. Obriu Chrome a l'ordinador.
  3. A la barra d'adreces de la part superior, escriviu remotedesktop.google.com/access i premeu Retorn.
  4. Introduïu el codi a "Ofereix assistència" i feu clic a Connecta.

Utilitzar l'eina Escriptori remot de Chrome a Linux

Pas 1: baixeu i configureu Escriptori remot de Chrome

Baixeu l'aplicació Escriptori remot de Chrome.

Pas 2: instal·leu el paquet de Debian per als components d'amfitrió

Baixeu d'aquesta pàgina el paquet de 64 bits per a Debian.

Pas 3: creeu una sessió d'escriptori virtual

Si teniu Ubuntu 12.04, aneu al pas 4.

1. Accediu a /usr/share/xsessions/ per trobar el fitxer .desktop per al vostre entorn d'escriptori preferit.
    • Per exemple, Cinnamon té un fitxer anomenat "cinnamon.desktop" amb l'ordre següent: gnome-session --session=cinnamon
  2. Creeu un fitxer anomenat .chrome-remote-desktop-session al vostre directori d'inici amb el contingut següent:
    • exec /usr/sbin/lightdm-session "<YOUR_EXEC_COMMAND>"
  3. Canvieu <YOUR_EXEC_COMMAND> per l'ordre que hi ha al final del fitxer .desktop:
    • A l'exemple de Cinnamon, l'ordre correcta és exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=cinnamon'
    • Els escriptoris Unity requereixen codi addicional. L'ordre sencera és DESKTOP_SESSION=ubuntu XDG_CURRENT_DESKTOP=Unity XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/$(id -u) exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=ubuntu'
  4. Deseu el fitxer anomenat ".chrome-remote-desktop-session"​.

Pas 4: permeteu les connexions remotes

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la barra d'adreces de la part superior, escriviu chrome://apps i premeu Retorn.
  3. Feu clic a Escriptori remot de Chrome Aplicació Escriptori remot de Chrome.
  4. A "Els meus ordinadors", feu clic a Comença.
  5. Feu clic a Activa les connexions remotes.
  6. Introduïu un PIN, torneu-lo a escriure i feu clic a D'acord.
  7. Tanqueu el quadre de diàleg de confirmació.

Suprimir Escriptori remot de Chrome

Windows
  1. Suprimiu l'aplicació de tots els ordinadors en què vulgueu suprimir l'accés a Escriptori remot de Chrome. Per fer-ho, seguiu aquests passos:
    1. Aneu a Tauler de control i, a continuació, Programes i, a continuació, Afegeix o suprimeix programes.
    2. Cerqueu l'aplicació "Escriptori remot de Chrome".
    3. Feu clic a Suprimeix.
Mac
  1. Desinstal·leu l'aplicació de tots els ordinadors en què vulgueu suprimir l'accés a Escriptori remot de Chrome. Seguiu aquests passos:
    1. Cerqueu l'aplicació "Programa de desinstal·lació de l'amfitrió d'Escriptori remot de Chrome".
    2. Inicieu el programa i feu clic a Desinstal·la.

Consells per resoldre problemes

Si Escriptori remot de Chrome us dona problemes, seguiu aquests consells:

• Per poder compartir un ordinador o accedir-hi, cal tenir connexió a Internet. Si la pàgina no s'obre, comproveu la configuració de la xarxa de l'ordinador.
  • El programari antivirus pot impedir que utilitzeu Escriptori remot de Chrome. Si teniu problemes per utilitzar aquesta eina, assegureu-vos que l'antivirus permeti el següent:
    • el trànsit UDP sortint
    • les respostes UDP entrants
    • el trànsit als ports TCP 443 (HTTPS) i 5222 (XMPP)
  • Si l'ordinador al qual voleu accedir es troba en una xarxa de la feina o d'un centre educatiu, és possible que no pugueu donar accés a altres persones. Per obtenir més informació, contacteu amb l'administrador.
  • Assegureu-vos de fer servir la darrera versió de Chrome o de Chrome OS.

Si teniu cap altre problema, informeu-ne al Fòrum d'ajuda de Chrome.

Millorar l'aplicació Escriptori remot de Chrome

Per poder millorar l'aplicació Escriptori remot de Chrome, Google recopila i emmagatzema dades anònimes sobre els retards a la xarxa i sobre el temps que dura la sessió.

Per obtenir més informació sobre l'aplicació Escriptori remot de Chrome, consulteu l'avís de privadesa de Chrome i la política de privadesa de Google.