Toegang tot een andere computer met Chrome Remote Desktop

Met Chrome Remote Desktop kun je een computer of mobiel apparaat gebruiken om via internet toegang te verkrijgen tot bestanden en apps op een andere computer.

Chrome Remote Desktop is beschikbaar op internet via je computer. Je moet de Chrome Remote Desktop-app downloaden om je mobiele apparaat te gebruiken voor externe toegang.

Externe toegang tot je computer inschakelen

Je kunt externe toegang tot je Mac-, Windows- of Linux-computer instellen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ remotedesktop.google.com/access in de adresbalk.
  3. Klik onder 'Externe toegang instellen' op Downloaden Downloaden
  4. Volg de instructies op het scherm om Chrome Remote Desktop te downloaden en te installeren.

Mogelijk moet je het wachtwoord van je computer invoeren om toegang te geven aan Chrome Remote Desktop. Mogelijk word je ook gevraagd de beveiligingsinstellingen te wijzigen via 'Voorkeuren'.

Lees meer over het gebruik van Chrome Remote Desktop op Linux.

Als je Chrome Remote Desktop wilt gebruiken op je Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je je computer met iemand anders deelt.

Je computer delen met iemand anders

Je kunt anderen externe toegang tot je computer geven. Ze hebben dan volledige toegang tot je apps, bestanden, e-mails, documenten en geschiedenis.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ remotedesktop.google.com/support in de adresbalk bovenaan en druk op Enter.
  3. Klik onder 'Ondersteuning krijgen' op Downloaden Downloaden.
  4. Volg de instructies op het scherm om Chrome Remote Desktop te downloaden en te installeren.
  5. Ga naar 'Ondersteuning krijgen' en selecteer Code genereren.
  6. Kopieer de code en verzend deze naar de persoon die je toegang wilt geven tot je computer.
  7. Wanneer deze persoon je toegangscode invoert op de site, zie je een dialoogvenster met zijn of haar e-mailadres. Selecteer Delen om volledige toegang tot je computer te geven.
  8. Klik op Delen stoppen om een deelsessie te beëindigen.

De toegangscode werkt maar één keer. Als je je computer deelt, word je elke dertig minuten gevraagd te bevestigen dat je je computer wilt blijven delen.

Extern toegang krijgen tot een computer

1. Open de Chrome Remote Desktop-app Chrome Remote Desktop-app op uw iPhone of iPad. Als u de app niet heeft, downloadt u deze via iTunes.
  2. Tik in de lijst op de computer waartoe u toegang wilt hebben. Als een computer gedimd wordt weergegeven, is deze offline of niet beschikbaar.
  3. U kunt de computer in twee verschillende modi bedienen. Als u wilt schakelen tussen modi, tikt u op het pictogram in de werkbalk.
    • Tik op Trackpadmodus Trackpadmodus als u acties met een virtuele muisaanwijzer wilt uitvoeren.
    • Tik op Aanraakmodus Aanraakmodus als u acties via tikken wilt uitvoeren.

Voor uw veiligheid zijn alle Remote Desktop-sessies volledig versleuteld.

Gebaren gebruiken terwijl u extern toegang tot een computer heeft

U kunt gebaren gebruiken als u extern toegang tot een computer heeft.

• Omhoog of omlaag scrollen: veeg met twee vingers.
  • Klikken en slepen: sleep met een vinger.
  • Zoomen: knijp twee vingers samen of spreid deze uit elkaar.
  • Toetsenbord weergeven: veeg omhoog met drie vingers.
  • De werkbalk-app weergeven: veeg omlaag met drie vingers.
  • De muisaanwijzer verplaatsen: veeg over het scherm (alleen in de trackpadmodus).
  • Klik met de linkermuisknop: tik op het scherm.
  • Klik met de rechtermuisknop: tik met twee vingers op het scherm (alleen in de trackpadmodus).
  • Klik met de middelste muisknop: tik met drie vingers op het scherm (alleen in de trackpadmodus).

Een computer verwijderen uit de lijst

Als u de lijst met computers wilt bewerken, logt u in bij een computer in uw lijst en opent u de Chrome Remote Desktop-app Chrome Remote Desktop-app.

Tips voor het oplossen van problemen

Probeer deze tips als u nog steeds problemen ondervindt:

• Als de pagina niet wordt geopend, controleert u de verbinding van uw iPhone of iPad.
  • Als de computer zich in een werk- of schoolnetwerk bevindt, is het mogelijk niet toegestaan om anderen toegang tot de computer te verlenen. Neem contact op met uw beheerder voor meer informatie.
  • Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Chrome Remote Desktop-app Chrome Remote Desktop-app gebruikt.

Als u andere problemen ondervindt, kunt u deze melden via het Chrome Help Forum.

Chrome Remote Desktop verbeteren

Google verzamelt een aantal geanonimiseerde gegevens over netwerkvertragingen en de duur van je sessie en slaat deze gegevens op om Google Chrome Remote Desktop verder te kunnen verbeteren.

Bekijk het privacybeleid van Chrome en van Google voor meer informatie over Chrome Remote Desktop.