Toegang tot een andere computer met Chrome Remote Desktop

Met Chrome Remote Desktop kun je een computer of mobiel apparaat gebruiken om via internet toegang te verkrijgen tot bestanden en apps op een andere computer.

Chrome Remote Desktop is beschikbaar op internet via je computer. Je moet de Chrome Remote Desktop-app downloaden om je mobiele apparaat te gebruiken voor externe toegang.

Externe toegang tot je computer inschakelen

Je kunt externe toegang tot je Mac-, Windows- of Linux-computer instellen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ remotedesktop.google.com/access in de adresbalk.
  3. Klik onder 'Externe toegang instellen' op Downloaden Pagina downloaden
  4. Volg de instructies op het scherm om Chrome Remote Desktop te downloaden en te installeren.

Mogelijk moet je het wachtwoord van je computer invoeren om toegang te geven aan Chrome Remote Desktop. Mogelijk word je ook gevraagd de beveiligingsinstellingen te wijzigen via 'Voorkeuren'.

Lees meer over het gebruik van Chrome Remote Desktop op Linux.

Als je Chrome Remote Desktop wilt gebruiken op je Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je je computer met iemand anders deelt.

Je computer delen met iemand anders

Je kunt anderen externe toegang tot je computer geven. Ze hebben dan volledige toegang tot je apps, bestanden, e-mails, documenten en geschiedenis.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ remotedesktop.google.com/support in de adresbalk bovenaan en druk op Enter.
  3. Klik onder 'Ondersteuning krijgen' op Downloaden Pagina downloaden.
  4. Volg de instructies op het scherm om Chrome Remote Desktop te downloaden en te installeren.
  5. Ga naar 'Ondersteuning krijgen' en selecteer Code genereren.
  6. Kopieer de code en verzend deze naar de persoon die je toegang wilt geven tot je computer.
  7. Wanneer deze persoon je toegangscode invoert op de site, zie je een dialoogvenster met zijn of haar e-mailadres. Selecteer Delen om volledige toegang tot je computer te geven.
  8. Klik op Delen stoppen om een deelsessie te beëindigen.

De toegangscode werkt maar één keer. Als je je computer deelt, word je elke dertig minuten gevraagd te bevestigen dat je je computer wilt blijven delen.

Extern toegang krijgen tot een computer

Belangrijk: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Chrome Remote Desktop-app gebruikt.

1. Open de Chrome Remote Desktop-app Chrome Remote Desktop-app op je iPhone of iPad. Als je de app niet hebt, download je deze via iTunes.
  2. Tik in de lijst op de computer waartoe je toegang wilt hebben. Als een computer gedimd wordt weergegeven, is deze offline of niet beschikbaar.
  3. Je kunt de computer in twee verschillende modi bedienen. Als je tussen modi wilt schakelen, tik je rechtsonder op Meer Menu.
    • Tik op Trackpadmodus Trackpadmodus als je acties met een virtuele muisaanwijzer wilt uitvoeren.
    • Tik op Aanraakmodus Aanraakmodus als je acties via tikken wilt uitvoeren.

Voor je veiligheid zijn alle Remote Desktop-sessies volledig versleuteld.

Gebaren gebruiken terwijl je extern toegang tot een computer hebt

Je kunt gebaren gebruiken als je extern toegang tot een computer hebt.

• Omhoog of omlaag scrollen: veeg met twee vingers.
  • Klikken en slepen: tik en houd vast en sleep met een vinger.
  • Zoomen: knijp twee vingers samen of spreid deze uit elkaar.
  • Menu weergeven: tik met vier vingers op het scherm.
  • De muisaanwijzer verplaatsen: veeg over het scherm (alleen in de trackpadmodus).
  • Klik met de linkermuisknop: tik op het scherm.
  • Klik met de rechtermuisknop: tik met twee vingers op het scherm (alleen in de trackpadmodus).
  • Klik met de middelste muisknop: tik met drie vingers op het scherm (alleen in de trackpadmodus).

Een computer verwijderen uit de lijst

Als je de lijst met computers wilt bewerken, log je in bij een computer in de lijst en ga je in Chrome naar remotedesktop.google.com/access.

Tips om problemen op te lossen

Probeer deze tips als je nog steeds problemen ondervindt:

• Als de pagina niet wordt geopend, controleer je de verbinding van je iPhone of iPad.
  • Als de computer zich in een werk- of schoolnetwerk bevindt, is het mogelijk niet toegestaan om anderen toegang tot de computer te verlenen. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.
  • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Chrome Remote Desktop-app Chrome Remote Desktop-app gebruikt.

Als je andere problemen ondervindt, kun je deze melden via het Chrome Help Forum.

Chrome Remote Desktop verbeteren

Google verzamelt een aantal geanonimiseerde gegevens over netwerkvertragingen en de duur van je sessie en slaat deze gegevens op om Google Chrome Remote Desktop verder te kunnen verbeteren.

Bekijk het privacybeleid van Chrome en van Google voor meer informatie over Chrome Remote Desktop.