Fjärransluta till en annan dator med Chrome Remote Desktop

Med Chrome Remote Desktop kan du använda en dator eller mobil enhet för att komma åt filer och program på en annan dator.

Chrome Remote Desktop är tillgängligt på webben på datorn. Om du vill använda din mobila enhet för fjärråtkomst laddar du ned appen Chrome Remote Desktop.

Tips! Som administratör kontrollerar du användaråtkomsten med Chrome Remote Desktop. Läs mer om hur du styr användningen av Chrome Remote Desktop.

Konfigurera fjärråtkomst till datorn

Du kan konfigurera fjärråtkomst till en Mac-, Windows- eller Linux-dator.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv remotedesktop.google.com/access i adressfältet.
  3. Klicka på Ladda ned Ladda ned sida under Konfigurera fjärråtkomst.
  4. Ladda ned och installera Chrome Remote Desktop enligt anvisningarna på skärmen.

Du kan behöva ge Chrome Remote Desktop åtkomst genom att skriva lösenordet till datorn. Du kan även bli ombedd att ändra säkerhetsinställningarna.

Läs mer om hur du använder Chrome Remote Desktop på Linux.

Dela datorn med andra

Du kan ge andra fjärråtkomst till din dator. Då får de tillgång till appar, filer, e-post, dokument och historik på den.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv remotedesktop.google.com/support i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Klicka på Ladda ned Ladda ned sida under Få support.
  4. Ladda ned och installera Chrome Remote Desktop enligt anvisningarna på skärmen.
  5. Välj Skapa kod under Få support.
  6. Kopiera och skicka koden till den som ska få tillgång till datorn.
  7. När den andra personen anger åtkomstkoden på webbplatsen visas en dialogruta med personens e-postadress. Du ger personen fullständig tillgång till datorn genom att välja Dela.
  8. Klicka på Sluta dela när du vill avsluta delningssessionen.

Åtkomstkoden fungerar bara en gång. Var 30:e minut som datorn delas blir du ombedd att bekräfta att du vill fortsätta dela den.

Fjärransluta till en dator

Viktigt! Alla fjärrskrivbordssessioner med Remote Desktop är fullständigt krypterade för din säkerhet.

1. Öppna appen Chrome Remote Desktop Appen Chrome Remote Desktop på en iPhone eller iPad.
    • Om du inte har den besöker du remotedesktop.google.com/access i webbläsaren.
      • Tips! Dölj adressfältet för att få en bättre användarupplevelse. Lägg till Chrome Remote Desktop på startskärmen genom att följa anvisningarna på sidan.
  2. Öppna sidan Fjärråtkomst genom att trycka på Meny Meny följt av Fjärråtkomst Standard > ChromeOS > Dator.
  3. Tryck på den dator du vill fjärransluta till i listan.
    • Om den är nedtonad är den offline eller inte tillgänglig.
  4. Ange pinkod.
  5. Fortsätt genom att trycka på pilen Right arrow.
  6. Styr datorn med en virtuell styrplatta.

Lägga till Chrome Remote Desktop på startskärmen

När du lägger till Chrome Remote Desktop på startskärmen blir appen tillgänglig på startskärmen och adressfältet döljs. Detta är det enda sättet att visa fjärrskrivbordet i helskärmsläge.

1. Tryck på Dela Dela bredvid adressfältet.
  2. Scrolla ned och tryck på Lägg till på startskärmen Standard > ChromeOS > Lägg till ruta.

Ändra inmatningslägen

Styrplatteläget är aktiverat som standard. Du fjärrstyr enheten med en virtuell styrplatta. Om fjärrenheten körs på Windows kan du välja tryckinmatningslägen.

Så här växlar du mellan lägena:

1. Öppna sessionsmenyn genom att trycka på pilen Vänster v-form på kanten av skärmen.
  2. Tryck på Ställ in tryckinmatning under Inmatningskontroller.

Tips! Om fjärrenheten är en Mac eller Linux är det här alternativet inte tillgängligt.

Använda rörelser i styrplatteläge

• Flytta musen: Svep var som helst på skärmen.
  • Klicka: Tryck på skärmen.
  • Högerklicka: Tryck på skärmen med två fingrar.
  • Mittenklicka: Tryck på skärmen med tre fingrar.
  • Zooma: Nyp ihop och dra isär med två fingrar.
  • Scrolla: Svep med två fingrar.
  • Tryck länge och dra: Håll nere ett finger tills en grå cirkel visas. Sedan drar du.

Använda rörelser i tryckläget

Tryckinmatningslägen stöds på fjärrenheter som körs på Windows:

• Direktstyrningsläge: Fjärrenheten kan upptäcka alla tryckinmatningar. Skrivbordet förblir utzoomat så att det passar in i fönstret.
  • Tryckläge med panorering och zoom med två fingrar: Styr skrivbordets position och skala med två fingrar. Fjärrenheten hanterar tryckinmatning med ett finger.
  • Tryckläge med panorering och zoom med tre fingrar: Styr skrivbordets position och skala med tre fingrar. Fjärrenheten hanterar tryckinmatning med ett eller två fingrar.

Läs mer om att använda tryckrörelser för Windows.

Avsluta en fjärrsession

När du är klar med fjärråtkomsten stänger du appen eller fliken för att avsluta sessionen.

• Du kan även välja Alternativ följt av Koppla från.

Ta bort en dator från listan

1. Öppna appen Chrome Remote Desktop Appen Chrome Remote Desktop på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Radera Radera bredvid datorn som ska tas bort.

Felsökningstips

Testa följande åtgärder om du har problem med Chrome Remote Desktop:

• Du måste vara ansluten till internet för att kunna dela eller få tillgång till en dator. Om sidan inte öppnas kontrollerar du datorns nätverksinställningar.
  • Ibland går det inte att använda Chrome Remote Desktop på grund av antivirusprogram. Om detta händer kontrollerar du att antivirusprogrammet tillåter
    • utgående UDP-trafik
    • inkommande UDP-svar
    • Trafik på TCP-porten 443 (HTTPS)
    • Trafik på TCP- och UDP-portarna 3478 (STUN)
  • Om datorn du fjärransluter till är i skolans eller arbetsplatsens nätverk kanske inte andra får tillgång till den. Kontakta administratören om du vill veta mer.
  • Om du använder ett hanterat konto kan administratören styra om du har åtkomst till Chrome Remote Desktop. Läs mer om hur Chrome Remote Desktop hanteras.
  • Kontrollera att du använder den senaste versionen av Chrome eller Chrome OS.

Övriga problem kan rapporteras i Chromes hjälpforum.

Förbättra Chrome Remote Desktop

Google samlar in och lagrar vissa anonyma uppgifter om nätverksfördröjningar och hur länge en session varade så att vi kan förbättra Chrome Remote Desktop.

Läs mer om Chrome Remote Desktop i Googles integritetspolicy.