Extensies installeren en beheren

Je kunt Chrome op je desktop aanpassen door extensies toe te voegen vanuit de Chrome Web Store.

Een extensie installeren

Belangrijk: Je kunt geen extensies toevoegen als je browst in de incognitomodus of als gast.

1. Open de Chrome Web Store.
  2. Zoek de gewenste extensie en selecteer deze.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome.
  4. Sommige extensies laten je weten of ze bepaalde rechten of gegevens nodig hebben. Klik op Extensie toevoegen om hier goedkeuring voor te geven.
    • Belangrijk: Zorg ervoor dat je alleen extensies goedkeurt die je vertrouwt.

Als je de extensie wilt gebruiken, klik je op het icoon rechts van de adresbalk.

Als je een werk- of schoolcomputer gebruikt, heeft je organisatie bepaalde extensies misschien geblokkeerd.

Installeren op je telefoon
  1. Open de Chrome-app Chrome op je telefoon. Log in bij Chrome als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek de gewenste extensie.
  3. Tik op Toevoegen aan computer.
  4. Bevestig de actie door op Toevoegen aan computer te tikken.

De volgende keer dat je Chrome op je computer opent, zie je een bericht dat de extensie is geïnstalleerd. Als de extensie bepaalde rechten nodig heeft, wordt je toestemming gevraagd. Klik op Extensie aanzetten om toestemming te verlenen.

Installeren met een Windows- of Mac-app

Als je een app voor Windows of Mac installeert, wordt soms ook een Chrome-extensie geïnstalleerd. De volgende keer dat je Chrome opent, kun je het volgende doen:

• Klik op Aanzetten om rechten toe te wijzen en de extensie te kunnen gebruiken.
  • Klik op Verwijderen om de extensie te verwijderen.
Installeren met de uitgebreide versie van Safe Browsing

Voor extra beveiliging wanneer je een nieuwe extensie installeert vanuit de Chrome Web Store, kun je de uitgebreide versie van Safe Browsing gebruiken. Als je de uitgebreide versie van Safe Browsing aanzet in Chrome, word je gewaarschuwd als je een extensie wilt installeren die niet wordt vertrouwd. Extensies worden als vertrouwd beschouwd als ze zijn gemaakt door een ontwikkelaar die voldoet aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van de Chrome Web Store.

Voor nieuwe ontwikkelaars duurt het meestal een paar maanden voordat ze vertrouwd zijn. Uiteindelijk streven we ernaar dat alle ontwikkelaars met extensies die aan dit beleid voldoen, deze status bereiken wanneer ze voldoen aan ons Programmabeleid voor ontwikkelaars.

Vertrouwde extensies installeren

Als je een extensie probeert te installeren, wordt een dialoogvenster geopend.
  • Als de extensie die je wilt installeren, niet wordt vertrouwd door de uitgebreide versie van Safe Browsing, zie je het bericht Deze extensie wordt niet vertrouwd door de uitgebreide versie van Safe Browsing.
    • Klik op Toch installeren om de extensie toch te installeren.
    • Klik op Sluiten om de installatie te annuleren.
  • Als de extensie wordt vertrouwd door de uitgebreide versie van Safe Browsing, klik je op Extensie toevoegen om de installatie af te ronden.

Je extensies beheren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Extensies en dan Extensies beheren.
  3. Breng de wijzigingen aan:
    • Aan-/uitzetten: Hiermee zet je de extensie aan of uit.
    • Toestaan in incognitomodus: Selecteer voor de betreffende extensie de optie Details. Zet Toestaan in incognitomodus aan.
    • Beschadigingen repareren: Zoek een beschadigde extensie en selecteer Repareren. Bevestig je actie door Extensie repareren te selecteren.
    • Sitetoegang toestaan: Selecteer voor de betreffende extensie de optie Details. Wijzig de sitetoegang van je extensie naast de optie 'Hiermee kan deze extensie al je gegevens lezen en wijzigen op de websites die je bezoekt' in Bij klik, Op specifieke sites of Op alle sites.
Mogelijke malware verwijderen

Als je een extensie hebt gerepareerd, maar deze nog steeds beschadigd is, worden de bestanden van deze extensie misschien gewijzigd door een verdacht programma.

1. Voer antivirus- of antimalwaresoftware uit op Windows-, Mac- of Linux-computers. Verwijder alle softwareprogramma's die een negatief effect op Chrome kunnen hebben.
  2. Repareer de extensie op alle computers:
    1. Open Chrome op je computer.
    2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Extensies en dan Extensies beheren.
    3. Zoek de beschadigde extensie en klik op Repareren. Bevestig je actie door op Repareren te klikken.
  3. Als dit niet werkt, ga je naar het Helpforum van Chrome en informeer je ons over je situatie.

Extensies sitegegevens laten lezen en wijzigen

Sommige extensies hebben rechten nodig om sitegegevens te lezen of te wijzigen. Je kunt de rechten voor je extensies altijd wijzigen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Extensies .
  3. Selecteer Meer Ordenen en dan wijs naar Hiermee kun je sitegegevens lezen en wijzigen.
  4. Bepaal welke rechten je aan de extensie wilt geven:
    • Wanneer je de extensie selecteert: Met deze instelling krijgt de extensie alleen toegang tot de huidige site in het geopende tabblad of venster als je de extensie selecteert. Als je het tabblad of venster sluit, moet je de extensie selecteren om deze weer aan te zetten.
    • Op [huidige site]: Hiermee sta je toe dat de extensie automatisch gegevens kan lezen en wijzigen op de huidige site.
    • Op alle sites: Hiermee sta je toe dat de extensie automatisch gegevens kan lezen en wijzigen op alle sites.

Toegang tot een specifieke site toevoegen of verwijderen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Extensies en dan Extensies beheren.
  3. Selecteer voor de betreffende extensie de optie Details.
  4. Ga naar Rechten om een site toe te voegen of te verwijderen:
    • Toevoegen: Selecteer rechts van Toegestane sites de optie Toevoegen.
    • Als je deze optie niet kunt vinden, wijzig je 'Hiermee kan deze extensie al je gegevens lezen en wijzigen op de websites die je bezoekt' in Op specifieke sites.
    • Verwijderen: Selecteer rechts van de website de optie Meer Meer en dan Verwijderen.

Een extensie verwijderen

Zoek rechts van de adresbalk het icoon van de extensie. Klik met de rechtermuisknop op het icoon en selecteer Verwijderen uit Chrome.

Als je het icoon van de extensie niet vindt:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Extensies en dan Extensies beheren.
  3. Selecteer Verwijderen voor de extensie die je wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen om dit te bevestigen.
Extensies gebruiken op elke gewenste computer

Log in bij Chrome om de extensies op elke gewenste computer te gebruiken.

Extensie op uw werkbalk ordenen

Zoek rechts van de adresbalk de iconen van je extensies.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Sleep het icoon van de extensie naar de nieuwe locatie.

Extensies verbergen

• Zo verberg je afzonderlijke extensies:
    1. Klik met de rechtermuisknop op het icoon.
    2. Selecteer Losmaken.
  • Als je verborgen extensies wilt vinden, selecteer je Extensies .

Extensies tonen

Zo zet je verborgen extensies weer terug op de werkbalk:

1. Selecteer Extensies .
  2. Zoek de verborgen extensie.
  3. Selecteer Vastzetten Vastzetten.
    • Belangrijk: Sommige extensies hebben deze optie niet.