Använda Gemini-webbappen för att få svar i Chrome

Nu kan du använda webbplatsgenvägen i Chrome för att få direktåtkomst till Gemini-webbappen.

Detta behövs

Om du vill använda Gemini-webbappen gäller följande:

• Du måste ha ett personligt Google-konto som du hanterar på egen hand. Du kan fortfarande inte få åtkomst till Gemini-webbappen med ett Google-konto som hanteras via Family Link. Läs integritetsmeddelandet för Gemini-apparna.
  • Du måste uppfylla ålderskravet för att använda Gemini-webbappen:
    • I Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Schweiz och Förenade kungariket måste du vara minst 18 år.
    • I andra länder där Gemini-webbappen är tillgänglig måste du vara minst 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land). Om du är under 18 år kan du för närvarande bara använda Gemini-webbappen på engelska.

Läs mer om Gemini-webbappens tillgänglighet på olika språk och i olika länder.

Använda Gemini-webbappen i Chrome

Obs! Du kan inte redigera, radera eller ställa in Gemini som standardsökmotor.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv @gemini i adressfältet.
  3. Tryck på tabb eller blanksteg.
    • Du kan också välja Chatta med Gemini i förslagen.
  4. Ange en prompt.
  5. Tryck på Retur.

Tips! Du kan inaktivera webbplatsgenvägen till Gemini i inställningarna. Läs mer om hur du hanterar sökmotorer och webbplatsgenvägar.