Ge webbplatser behörighet till MIDI-enheter i Chrome

Du kan ansluta en webbplats till dina MIDI-enheter (Musical Instrument Digital Interface) i Chrome. MIDI är ett vanligt sätt för elektroniska musikinstrument, hårdvara och datorer att kommunicera. Du kan styra virtuella syntar, trummaskiner eller andra instrument med MIDI-tangentbordet eller -kontrollen.

Ge bara webbplatser som du litar på åtkomst till en enhet. Om du besöker en webbplats som är ansluten till din MIDI-enhet kan webbplatsen få åtkomst till och ändra information på enheten, inklusive eventuella firmwareuppdateringar. Webbplatsen kan skicka och ta emot MIDI-meddelanden till och från dina enheter. På så sätt kan enheten spela upp ljud och webbplatsen får åtkomst till noterna du spelar.

Du kan skydda din information när du besöker webbplatser på datorn eller Android-enheten genom att välja dina behörighetsinställningar.

Blockera eller tillåta behörigheter från en webbplats

Obs! När du tillåter en webbplats att styra och omprogrammera dina MIDI-enheter får den behörighet att skicka och ta emot alla typer av MIDI-meddelanden, inklusive eventuella firmwareuppdateringar.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök en webbplats.
  3. När en webbplats ber om behörighet att styra och omprogrammera dina MIDI-enheter kan du välja följande i popup-menyn:
    • Blockera: Förhindrar att webbplatsen får åtkomst till dina MIDI-enheter.
    • Tillåt: Ger webbplatsen åtkomst till dina MIDI-enheter.

Tips!

• Du kan även blockera eller tillåta alla webbplatser att styra eller omprogrammera dina MIDI-enheter i webbplatsinställningarna. Läs mer om hur du ändrar inställningarna för alla webbplatser.
  • På en webbplats kan du även välja Visa information om webbplatsen Default (Secure) följt av Webbplatsinställningar för att blockera eller tillåta att webbplatsen styr eller omprogrammerar dina MIDI-enheter.

Ta bort behörigheter från en webbplats i Chrome

Du kan ta bort åtkomsten till dina enheter för en webbplats. Läs mer om hur du ändrar behörigheter i webbplatsinställningarna.