Så skyddas din data när du installerar och uppdaterar Chrome

Windows- och macOS-versioner av Chrome och appstartaren i Google Chrome använder GoogleUpdater för att se till att du får de senaste versionerna av programvara, inklusive säkerhetskorrigeringar. Eftersom vi vill förbättra insynen och göra tekniken tillgänglig för andra program är källkoden i GoogleUpdater-tekniken öppen.

Så fungerar installationer och uppdateringar av Chrome

GoogleUpdater är en tjänst som hjälper dig att hålla Chrome uppdaterat. Den söker regelbundet efter nya uppdateringar och installerar dem när de är tillgängliga.

När GoogleUpdater söker efter uppdateringar skickas följande till Google:

• din lanseringskanal
  • grundläggande maskinvaruinformation
  • den aktuella versionen av Chrome och hur länge den varit installerad
  • om du nyligen har använt Chrome eller appstartaren i Chrome.

Chrome skickar även en icke-unik fyrsiffrig kod till Google som innehåller information om hur du fick Chrome. Informationen hjälper Google att förstå hur Chrome installeras. Den används för att säkerställa att du får rätt programvaruuppdateringar.

På mobilversioner av Chrome hanteras uppdateringar via Google Play Butik på Android eller Apple App Store på iOS. Chrome använder dock fortfarande Googles servrar för att räkna aktiva installationer och för att meddela dig när din version av Chrome är inaktuell.

Appar och tillägg uppdateras också med ett system som liknar det som används för att uppdatera Chrome. Dessa uppdateringsbegäranden innehåller liknande information, till exempel app-id, om appen nyligen har använts och hur länge den har varit installerad. Google använder den här informationen för att förstå populariteten och användningen av appar och tillägg.

Så skyddas din integritet i Chrome

Google använder samlad data från GoogleUpdater för att uppskatta antalet aktiva Chrome-installationer och enskilda tillägg. Detta sker på ett sätt som skyddar din integritet. Den kräver inte att en identifierare tilldelas varje installation och tillåter inte att Google matchar uppdateringar av samma Chrome-installation över tid. I stället innehåller varje begäran om uppdatering datumet för den föregående för att förhindra överskattningar. Läs mer om användarräkning.

Du bestämmer själv