Miten datasi pysyy turvassa, kun asennat ja päivität Chromen

Chromen Windows‑ ja macOS-versiot ja Google Chromen sovellusten käynnistysohjelmat käyttävät GoogleUpdateria, joka auttaa sinua pysymään ajan tasalla ohjelmiston uusimmista versioista, mukaan lukien tietoturvapäivityksistä. GoogleUpdater käyttää avoimen lähdekoodin teknologiaa, joka parantaa läpinäkyvyyttä ja tuo teknologian myös muiden sovellusten käyttöön.

Miten Chromen asennukset ja päivitykset toimivat

GoogleUpdater on palvelu, joka auttaa pitämään Chromen ajan tasalla. Se tarkistaa säännöllisesti uudet päivitykset ja asentaa ne, kun ne ovat saatavilla.

Kun GoogleUpdater tarkistaa päivitykset, se lähettää Googlelle tietoja seuraavista:

• Julkaisuversio
  • Laitteiston perustiedot
  • Chromen nykyinen versio ja sen asennusaika
  • Oletko käyttänyt äskettäin Chromea tai Chromen sovelluksien käynnistysohjelmaa

Chrome lähettää myös ei-yksilöllisen nelikirjaimisen tagin, joka sisältää tietoja siitä, miten hankit Chromen. Nämä tiedot auttavat Googlea ymmärtämään, miten käyttäjät asentavat Chromen. Sen avulla varmistetaan, että saat oikeat ohjelmistopäivitykset.

Chromen mobiiliversioissa päivityksiä ylläpidetään Google Play Kaupan kautta Android-laitteilla tai Applen App Storen kautta iOS-laitteilla. Chrome käyttää kuitenkin Googlen palvelimia aktiivisten asennusten laskemiseen ja Chrome-versiosi vanhentumisesta ilmoittamiseen.

Chrome-laajennukset ja ‑sovellukset päivitetään myös samankaltaisella järjestelmällä, jota käytetään Chromen päivittämiseen. Nämä päivityspyynnöt sisältävät samankaltaisia tietoja, kuten sovelluksen tunnuksen sekä sen, onko sovellusta käytetty äskettäin ja kuinka kauan se on ollut asennettuna. Google arvioi näiden tietojen avulla sovellusten ja laajennusten suosiota ja käyttöä.

Miten Chrome huolehtii yksityisyydestäsi

Google arvioi aktiivisten Chrome-asennusten ja yksittäisten laajennusten määrän GoogleUpdaterista koostetun datan perusteella. Tämä tehdään tavalla, joka suojaa yksityisyyttäsi. Tunnisteen määrittämistä ei edellytetä jokaiselle asennukselle, eikä Google voi yhdistää saman Chrome-asennuksen päivityksiä ajan mittaan. Sen sijaan jokainen päivityspyyntö sisältää edellisen pyynnön päivämäärän, jotta tietoja ei lasketa liikaa. Lue lisää käyttäjien laskennasta.

Sinä päätät