Sådan beskyttes dine data, når du installerer og opdaterer Chrome

Windows- og macOS-versioner af Chrome og Google Chrome Appliste anvender GoogleUpdater til at holde dig opdateret med de nyeste versioner af software, bl.a. sikkerhedsprogramrettelser. GoogleUpdater-teknologien er open source, hvilket sikrer en større gennemsigtighed og gør teknologien tilgængelig for andre apps.

Sådan fungerer Chrome-installationer og -opdateringer

GoogleUpdater er en tjeneste, der hjælper med at holde Chrome opdateret. Den tjekker jævnligt, om der er nye opdateringer, og installerer dem, når de er tilgængelige.

Når GoogleUpdater søger efter opdateringer, sender tjenesten oplysninger til Google om:

• Din udgivelseskanal
  • Dine grundlæggende hardwareoplysninger
  • Den aktuelle version af Chrome, og hvor længe versionen har været installeret
  • Hvorvidt du for nylig har brugt Chrome eller Chrome Appliste

Chrome sender også et ikke-unikt tag på 4 bogstaver til Google, som indeholder oplysninger om, hvordan du har anskaffet Chrome. Disse oplysninger hjælper Google med at forstå, hvordan brugerne installerer Chrome. Oplysningerne bruges til at sikre, at du får de korrekte softwareopdateringer.

I mobilversioner af Chrome administreres opdateringer via Google Play Butik på Android-enheder eller Apple App Store på iOS-enheder. Chrome anvender dog stadig Googles servere til at tælle aktive installationer og give dig besked, når din Chrome-version er forældet.

Chrome-udvidelser og -apps opdateres også takket være et system, der ligner det, der bruges til at opdatere Chrome. Disse opdateringsanmodninger indeholder lignende oplysninger (f.eks. app-id, nylig anvendelse af appen, og hvor længe den har været installeret). Google bruger disse oplysninger til at få indblik i populariteten og brugen af apps og udvidelser.

Sådan beskytter Chrome dit privatliv

Google bruger dataaggregering fra GoogleUpdater til at anslå antallet af aktive Chrome-installationer og individuelle udvidelser. Dette sker på en måde, der beskytter dit privatliv. GoogleUpdater kræver ikke, at hver installation tildeles et id, og GoogleUpdater giver ikke Google mulighed for at matche opdateringerne af den samme Chrome-installation over tid. I stedet indeholder hver opdateringsanmodning en dato for den foregående opdatering for at forhindre, at der tælles for mange. Få flere oplysninger om optælling af brugere.

Du bestemmer