Aan de slag met Help me met schrijven in Chrome

Met Help me met schrijven kun je schrijfsuggesties krijgen als je tekst schrijft of bestaande tekst verfijnt in open tekstvelden op het web. De functie kan je helpen met korte content, zoals reviews of enquêtes.

Vereisten

Voor deze functie gelden de volgende voorwaarden:

Deze functie is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels en op Windows, Mac en Linux.

Schrijfsuggesties krijgen met Help me met schrijven

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een website.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een geopend tekstveld.
    • Als je bestaande tekst wilt herschrijven, markeer je de tekst die je wilt herschrijven en klik je met de rechtermuisknop op de tekst.
  4. Selecteer Help me met schrijven.
  5. Voer in het vak Help me met schrijven je prompt in.
    • De prompt kan een woordgroep, vraag, instructie of zin zijn om je op weg te helpen.
    • Als je eerder tekst in het open tekstveld hebt gemarkeerd, wordt deze tekst toegevoegd aan het vak.
  6. Selecteer Maken.
    • Zo bewerk je reacties:
      • Selecteer Opnieuw proberen Opnieuw laden om nog een reactie te genereren.
      • Selecteer Bewerken en dan Updaten om je invoer te bewerken.
      • Als je de lengte en toon wilt wijzigen, selecteer je onder de reactie de gewenste lengte en toon.
      • Als je een wijziging in een gegenereerde tekst ongedaan wilt maken, selecteer je Ongedaan maken .
  7. Selecteer Invoegen of Vervangen.

Tip:

• Je kunt de schrijfsuggestie beoordelen. Selecteer in het vak Help me met schrijven de optie Leuk of Niet leuk .
    • Als je Niet leuk selecteert, kun je feedback geven over waarom de schrijfsuggestie niet aan je behoeften voldoet.

Fouten met Help me met schrijven oplossen

Help me met schrijven is niet te vinden in het contextmenu

Als je Help me met schrijven niet vindt in het contextmenu, ben je misschien uitgelogd of staat de instelling 'Zoekopdrachten en browsefunctionaliteit verbeteren' uit. Meer informatie over de vereisten voor het gebruik van Help me met schrijven.

Zo los je dit probleem op:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar chrome://settings/syncSetup.
  3. Check of Zoekopdrachten en browsefunctionaliteit verbeteren aanstaat.
Niet genoeg tekst

Je krijgt geen schrijfsuggesties als je prompt of woordgroep uit minder dan 3 woorden bestaat. Voer minimaal 3 woorden in en probeer het opnieuw. Je kunt bijvoorbeeld het volgende invoeren:

• Een paar woorden die je gedachten samenvatten
  • Een eerste concept
  • Een instructie: 'antwoord vol enthousiasme met Ja op deze huwelijksuitnodiging'
Niet-ondersteunde taal of onbegrijpelijke prompts

Als de taal die je invoert niet wordt ondersteund of onbegrijpelijk is, krijg je een foutmelding.

Gevoelige informatie

Als je invoer gevoelige informatie bevat, krijg je een foutmelding. Voer geen persoonlijke informatie in (zoals medische of financiële gegevens) en gebruik deze tool niet op sites met persoonlijke of gevoelige informatie. Je kunt andere verzoeken proberen waarin deze informatie niet staat.

Over Help me met schrijven

Belangrijk:

• Help me met schrijven biedt geen medisch, juridisch of financieel advies.
  • Voeg geen persoonlijke informatie zoals je naam, telefoonnummer, adres, nationaal identificatienummer of creditcardinformatie toe aan Help me met schrijven.
    • Als je persoonlijke of gevoelige informatie invoert in Help me met schrijven, gebruikt Chrome deze niet om modellen te trainen.
  • Gebruik deze tool niet op sites met persoonlijke of gevoelige informatie (zoals op medische of financiële sites).

Help me met schrijven is een experimenteel en creatief schrijfhulpmiddel dat generatieve AI gebruikt om je makkelijker en effectiever te laten schrijven op het web.

Suggesties van Help me met schrijven kunnen onjuist of aanstootgevend zijn, omdat de functie zich nog in een experimentele status bevindt. Neem altijd de suggesties van Help me met schrijven door voordat je ze accepteert.

Help me met schrijven dient nooit tekst voor je in. Als je een suggestie invoegt, verschijnt deze in het tekstvak waarin je de functie hebt geactiveerd. Je moet zelf kiezen of je de suggestie wilt indienen, bewerken of verwijderen. Je kunt ook de webpagina sluiten zonder actie te ondernemen.

Hoe je gegevens worden gebruikt voor Help me met schrijven

Als je Help me met schrijven gebruikt, worden je tekst, de content en de URL van de pagina waarop je schrijft naar Google gestuurd. Zoals beschreven in het Privacybeleid van Google wordt deze informatie gebruikt ter verbetering van deze functie, die onderzoek naar generatieve modellen en machinelearning-technologieën omvat. Deze informatie wordt ook gebruikt om meer contextuele schrijfsuggesties te bieden. Meer informatie over ons Google-beleid tegen verboden gebruik van generatieve AI.

Google gebruikt je feedback bijvoorbeeld om het veiligheidsbeleid effectiever te maken en om bepaalde uitdagingen die in grote taalmodellen zijn ingebouwd aan te pakken.

Chrome heeft een beoordelingsproces waarbij gegevens door een medewerker worden beoordeeld om ons inzicht te geven in de typen problemen die optreden. Op die manier kunnen we Help me met schrijven verbeteren.

Servicevoorwaarden voor generatieve AI

Je gaat ermee akkoord dat je gebruik van Help me met schrijven valt onder de Servicevoorwaarden van Google.