Fyll ut skjemaer automatisk i Chrome

Du kan la Chrome fylle ut lagret informasjon i skjemaer automatisk, for eksempel adresser eller betalingsopplysninger. Og når du fyller ut informasjon i nye skjemaer på nettet, kan Chrome dessuten spørre deg om du vil lagre den i Google-kontoen din.
Chrome deler aldri opplysningene dine uten din tillatelse. Finn ut hvordan Google Chrome lagrer og beskytter kredittkortinformasjon.
Hvis du vil lagre passordopplysninger i Chrome, kan du finne ut hvordan du administrerer lagrede passord
Hvis du har problemer med lagrede opplysninger, kan du finne ut hvordan du løser problemer med opplysninger som er lagret i Chrome.

Legg til, endre eller slett betalings- og adresseinformasjon du har lagret i Chrome

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Betalingsmåter Betalingsmåter eller Adresser med mer Adresser med mer.
  3. Slik legger du til, endrer eller sletter opplysninger:
    • Legg til: Ved siden av «Betalingsmåter» eller «Adresser» velger du Legg til
    • Endre: Til høyre for kortet eller adressen velger du Mer Mer og så Endre.
    • Slett: Ved siden av kortet eller adressen velger du Mer Mer og så Slett

Hvis du legger til, endrer eller sletter en adresse og er logget på Chrome med Google-kontoen din, vises endringene på de andre enhetene der du er logget på Chrome med samme konto.

Hvis betalingsmåten din er lagret i Google Pay, må du endre eller slette den i Google Pay.

Gi betalingsmåten et kallenavn i Chrome

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Betalingsmåter Betalingsmåter .
  3. Ved siden av «Betalingsmåter» velger du Legg til eller Endre ved siden av et eksisterende kort.
  4. Velg Kortkallenavn nederst.
  5. Gi kortet et kallenavn. Kallenavnet vises når du velger skjemaer der du bruker lagrede betalingsmåter.

Tips:

• Hvis du gir en betalingsmåte nytt navn, vises den når du velger skjemaer som bruker lagrede betalingsmåter.
  • Kallenavn på betalingsmåter i Chrome blir ikke overført til Google Pay. Hvis du lagrer betalingsopplysningene dine i Google Pay, må du oppdatere dem separat.

Lagre betalingsopplysningene dine i Google Pay

Når du er logget på Chrome og skriver inn betalingsmåten din i nettskjemaer, kan Chrome spørre om du vil lagre betalingsopplysningene dine i Google Pay. Hvis du godtar dette, lagres betalingsopplysningene dine i Google Pay. Hvis Google Pay ikke støtter betalingsmåten, kan Chrome tilby å lagre den lokalt på enheten.

Betalingsmåter som er lagret i Google Pay, vises som forslag i de fleste skjemaer på nettet.

Hvis Chrome ikke tilbyr å lagre betalingsopplysningene dine i Google Pay, kan du finne ut hvordan du løser problemer med lagrede betalingsopplysninger.

Tip: If you enroll a virtual card in autofill in Chrome, it appears as a suggested payment method in forms. You can either enter the virtual card CVV or verify your identity with your phone, such as with your fingerprint.
Rediger eller slett kredittkort i Google Pay
  1. Gå til wallet.google.com.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Finn kortet du vil redigere eller slette.
    • Rediger: Klikk på Endre under kortet.
    • Slett: Klikk på Fjern under kortet.
Slutt å lagre betalingsopplysninger i Google Pay

Slik stopper du synkronisering av betalingsopplysninger med Google Pay:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og såInnstillinger.
  3. Klikk på Deg og Google og så Synkronisering og Google-tjenester.
  4. Under «Synkronisering» klikker du på Administrer hva du synkroniserer.
  5. Slå av Synkroniser alt.
  6. Slå av Betalingsmåter og adresser som bruker Google Pay.

Hvis du er logget på, men synkronisering ikke er påslått, kan det hende at Chrome likevel tilbyr å lagre betalingsopplysninger i Google Pay.

Når du logger på Google-kontoen din via en Google-tjeneste, for eksempel Gmail, blir du automatisk logget på Chrome. Hvis du ikke vil bli logget på Chrome noen gang, kan du slå av Chrome-pålogging.

Hvis Chrome ikke tilbyr å lagre kort lenger, kan du finne ut hvordan du løser problemer med opplysninger som er lagret i Chrome.
«GOOGLE *MIDLERTIDIG BELASTNING» vises på kontoutskriften for kortet mitt
Når du bruker autofyll av eller lagrer et kredittkort i Chrome, kan Google foreta en autorisasjon av kortet med et lite beløp. Dette er et sikkerhetstiltak for å sjekke at du er den rettmessige eieren av kortet. Autorisasjonen blir kansellert av Google etter kort tid.

Slutt å tilby å lagre betalings- og kontaktopplysninger i Chrome

Du kan be Chrome om å ikke lagre betalings- og kontaktinformasjon på enheten og ikke tilby å lagre opplysninger.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Under «Personer» øverst velger du Betalingsmåter Betalingsmåter eller Adresser med mer Adresser med mer.
    • For å stoppe lagring av betalingsopplysninger, slå av Lagre og fyll ut betalingsmåter.
    • For å stoppe lagring av adresser og kontaktinformasjon, slå av Lagre og fyll ut adresser.
Hvis du vil stoppe lagring av passord i Chrome, kan du finne ut hvordan du administrerer lagrede passord.

Administrer sikkerhetskoder for kort i Chrome

Når du oppgir betalingsopplysninger på nettstedet til en selger for første gang, blir du spurt om du vil lagre sikkerhetskoden i tillegg til betalingsopplysningene. Når sikkerhetskoden er lagret, fylles den automatisk ut sammen med betalingsopplysningene dine når du handler på nettet.

Slå av lagring av sikkerhetskoder

1. Åpne Chrome på en datamaskin.

2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Autofyll og så Betalingsmåter Betalingsmåter.
  3. Slå bryteren ved siden av «Lagre sikkerhetskoder» på eller av.

Tips: Når du slår av denne innstillingen, fjernes alle lagrede sikkerhetskoder for alle kort fra enhetene dine og Google-kontoen, og ingen nye sikkerhetskoder blir lagret.

Rediger sikkerhetskoder
  1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Autofyll og så Betalingsmåter Betalingsmåter.
    • Hvis kortet er lagret i Google-kontoen din, kan du oppdatere sikkerhetskoden på to måter:
      • Når du handler på nettstedet til en selger i Chrome, oppgir du kortinformasjonen og den nye sikkerhetskoden. Chrome registrerer den oppdaterte sikkerhetskoden og spør om du vil lagre sikkerhetskoden. Velg «Lagre».
      • Fjern kortet fra wallet.google.com. Så bruker du det samme kortet til å foreta et kjøp i Chrome. Lagre kortet på nytt når du får spørsmål om det. Denne gangen lagres det med sikkerhetskoden.
    • Hvis kortet bare er lagret på én av enhetene dine, kan du oppdatere sikkerhetskoden ved å gå til høyre for kortet og klikke på Mer Mer og så Endre.

Tips: For å redigere sikkerhetskoder må «Lagre sikkerhetskoder»-innstillingen være slått på.

Slett sikkerhetskoder
  1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Autofyll og så Betalingsmåter Betalingsmåter.

Slik sletter du sikkerhetskoder for alle kort fra enhetene dine og Google-kontoen:

1. Klikk på Slett lagrede sikkerhetskoder og så Slett.

Slik sletter du sikkerhetskoder for kort som bare er lagret på én enhet:

1. Ved siden av kortet klikker du på Mer Mer og så Endre.
  2. Slett sikkerhetskoden.
  3. Klikk på Lagre.

Hvis du legger til, redigerer eller sletter sikkerhetskoder mens du er logget på Chrome med Google-kontoen din, gjenspeiles endringene på andre enheter der du er logget på Chrome med samme konto.

Administrer innstillingen «Bekreft alltid når autofyll brukes»

Viktig: Dette er en innstilling på enhetsnivå. Du må slå den på eller av for hver enkelt enhet.

Hvis du deler en enhet med noen, kan du slå på bekreftelse ved bruk av autofyll for å hindre at andre bruker betalingsopplysningene dine. Med denne innstillingen kan du øke sikkerheten og beskytte deg mot svindelaktivitet.

Slå «Bekreft alltid når autofyll brukes» på eller av
  1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Betalingsmåter Betalingsmåter.
  3. Slå på Bekreft alltid når autofyll brukes.
Feilsøk innstillingen «Bekreft alltid når autofyll brukes»

Hvis innstillingen er grå og du ikke kan slå den på, gjør du følgende:

• Sjekk at enheten har en skjermlås. For å bruke denne innstillingen må du ha konfigurert en skjermlås.
  • Sjekk at «Lagre og fyll ut betalingsmåter» er slått på.
Tips: Når denne innstillingen er av, verifiseres betalingsmåter innimellom av sikkerhetshensyn.

Hvis du har problemer med at Chrome ikke foreslår informasjonen du har lagret

• For å sjekke at du har lagret informasjonen som ikke fylles ut automatisk, velg Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger.
  • Nettstedet er kanskje ikke sikkert nok til å få denne informasjonen fra Chrome.
  • Hvis nettstedet er sikkert, kan det være at Chrome ikke oppdager alle feltene i skjemaet.

Slett lagret autofyllinformasjon i Chrome

Slik sletter du adresser, betalingsmåter eller annen lagret informasjon i Chrome samtidig:

1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer.
  3. Velg Slett nettlesingsdata.
  4. Velg en tidsperiode, for eksempel «Siste time» eller «Alle datoer».
  5. Velg Skjemadata lagret med autofyll under «Avansert».

Denne metoden sletter ikke kort og adresser som er lagret i Google Pay. Finn ut hvordan du fjerner betalingsmåter fra Google Pay.