Fylla i formulär automatiskt i Chrome

Du kan låta Chrome fylla i formulär automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adresser eller betalningsuppgifter. När du anger uppgifter i ett nytt formulär online kanske du dessutom får frågan i Chrome om du vill att uppgifterna ska sparas i Google-kontot.
Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google Chrome sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.
Du kan läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord om du vill spara lösenordsuppgifter i Chrome.
Om du har problem med sparade uppgifter kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med uppgifter som sparats i Chrome.

Redigera eller radera e-postadress, adress eller telefonnummer

Om du är inloggad i Chrome kan du ändra uppgifterna som har sparats i Google-kontot. Ändringarna du gör visas på andra enheter och i Google-produkter där du är inloggad med samma konto.
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer 더보기 följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Adresser och annat.
  4. Redigera eller radera uppgifter:
    • Redigera:
      1. Tryck på uppgiften.
      2. Tryck på Redigera uppe till höger.
      3. Tryck på Klar uppe till höger när du har gjort ändringarna.
    • Radera:
      1. Tryck på Redigera nere till höger.
      2. Välj uppgiften.
      3. Tryck på Radera följt avRadera adressföljt avKlar.

Lägga till, redigera eller byta namn på en betalningsmetod i Chrome

Så här lägger du till en betalningsmetod:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer 더보기 följt av Inställningar Inställningar följt av Betalningsmetoder.
  3. Ange dina betalningsuppgifter.
  4. Om du vill spara uppgifterna trycker du på Lägg till högst upp.

Så här redigerar du en betalningsmetod eller byter namn på den:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer 더보기 följt av Inställningar Inställningar följt av Betalningsmetoder.
  3. Tryck på metoden du vill ändra.
  4. Välj Redigera.
  5. Ändra kortuppgifterna och namnet.
  6. Tryck på Klar.
    • Om du har sparat betalningsmetoder med Google Pay tidigare omdirigeras du till webbplatsen för Google Pay så att du kan uppdatera dina uppgifter där.

Tips!

• Om du byter namn på en betalningsmetod visas den när du väljer ett formulär där en sparad betalningsmetod används.
  • Betalningsmetodens namn i Chrome överförs inte till Google Pay. Om du sparar dina betalningsuppgifter i Google Pay måste du uppdatera det separat.

Spara betalningsuppgifter i Google Pay

När du är inloggad i Chrome och anger betalningsmetod i ett formulär online kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna i Google Pay. Om du godkänner sparas betalningsuppgifterna i Google Pay. Om Google Pay inte har stöd för betalningsmetoden kan ett erbjudande om att spara den lokalt på enheten visas i Chrome.

Betalningsmetoder som sparats i Google Pay visas som förslag i de flesta formulär online.

Om det inte visas någon fråga om att spara betalningsuppgifter i Google Pay kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med sparade betalningsuppgifter.

Lägga till, redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Tryck på Betalningsmetoder.
  3. Välj ett alternativ.
    • Lägga till: Tryck på Lägg till betalningsmetod. Om det inte finns ett alternativ för att lägga till ett nytt kort besöker du play.google.com/store/account och lägger till en betalningsmetod.
    • Redigera: Tryck på Redigera under kortet.
    • Radera: Tryck på Ta bort under kortet.
Sluta spara betalningsuppgifter i Google Pay
Om du sparar kreditkort och adresser i Google-kontot via Chrome sparas dina kreditkortsuppgifter i Google Pay.

De flesta kort som sparas i Google Pay visas som förslag när du fyller i formulär på internet. Så här slutar du spara betalningsuppgifter i Google Pay:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer 더보기 följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på kontots namn högst upp.
  4. Inaktivera Betalningsmetoder, erbjudanden och adresser med Google Pay.
”GOOGLE *TEMPORARY HOLD” visas på kontoutdraget
När du anger eller sparar ett kort automatiskt i Chrome kan Google reservera ett litet belopp. Det är en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att du är kortets rättmätiga ägare. Det reserverade beloppet annulleras av Google inom kort.

Sluta spara uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar följt av Betalningsmetoder eller Adresser och annat.
    • Inaktivera Spara och fyll i betalningsmetoder om du vill sluta spara betalningsuppgifter.
    • Inaktivera Spara och fyll i adresser om du vill sluta spara adresser och kontaktuppgifter.
Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Om du får problem med att Chrome inte föreslår några sparade uppgifter

• Bekräfta att du har sparat uppgifterna som inte fylls i automatiskt genom att trycka på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  • Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome.
  • Om webbplatsen är säker kanske vissa fält i formuläret inte gick att identifiera i Chrome.

Läs mer om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.

Radera sparade formuläruppgifter från Autofyll i Chrome

Så här raderar du adresser, betalningsmetoder eller andra sparade uppgifter i Chrome på en och samma gång:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Rensa webbinformation.
  3. Välj ett tidsintervall, till exempel Senaste timmen eller Sedan start.
  4. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.
  5. Tryck på Rensa webbinformation.

Den här metoden raderar inte kort och adresser som har sparats i Google Pay. Läs mer om hur du tar bort en betalningsmetod från Google Pay.

Hantera inställningen Verifiera alltid med autofyll

Viktigt! Det här är en inställning på enhetsnivå. Du måste aktivera den för varje enhet där du vill använda den.

Om du vill förhindra att andra använder dina betalningsuppgifter när du delar din enhet kan du aktivera verifiering när du använder autofyll. Med den här inställningen kan du öka säkerheten och skydda dig själv från bedrägliga aktiviteter.

Aktivera eller inaktivera verifieringsinställningen

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Betalningsmetoder.
  4. Aktivera eller inaktivera Verifiera alltid när du använder autofyll.

Felsöka inställningen Verifiera alltid med autofyll

Om inställningen är nedtonad och inte går att aktivera kontrollerar du följande:

• Om enheten har skärmlås. Skärmlås behövs om du vill använda inställningen.
  • Alternativet Spara och fyll i betalningsmetoder är aktiverat.

När inställningen är inaktiverad kan du ibland bli ombedd att verifiera betalningsmetoden av säkerhetsskäl.