Läs mer om inloggning hos tredje part

Inloggning hos tredje part är en typ av federerad inloggning som gör att du kan logga in med en identitetstjänst i stället för att skapa unika inloggningsuppgifter för varje enskild webbplats som du besöker. Om du tillåter inloggningsmeddelanden från tredje part kan du få dialogrutor där du blir tillfrågad om du vill logga in med en identitetstjänst när du surfar på webben.

Du kan logga in på webbplatser med Chrome via valfri identitetstjänst. En identitetstjänst lagrar och hanterar dina inloggningsuppgifter och din identitet på webben om du tillåter det.

Hantera inloggningsmeddelanden från tredje part

Så här väljer du inställningar för inloggningsmeddelanden från tredje part:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet till vänster följt av Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på Ytterligare innehållsinställningar under Innehåll följt av Inloggning hos tredje part.
  5. Välj önskad inställning:
    • Webbplatser får visa inloggningsmeddelanden från identitetstjänster
    • Blockera inloggningsmeddelanden från identitetstjänster.

Tips! Om du blockerar den här funktionen visas inga integrerade meddelanden om att logga in via identitetstjänsten i Chrome, men webbplatsen du besöker eller identitetstjänsten kanske fortfarande kan visa liknande meddelanden. Du kan dessutom fortfarande logga in med identitetstjänsten via de vanliga inloggningsknapparna eller ditt användarnamn och lösenord.