Meer informatie over externe login

Externe login is een type gefedereerde login waarmee je kunt inloggen met een identiteitsservice, in plaats van unieke inloggegevens te maken voor elke afzonderlijke website die je bezoekt. Als je prompts voor externe login toestaat, kun je terwijl je op internet browst, misschien dialoogvensters krijgen waarin je wordt gevraagd of je wilt inloggen met een identiteitsservice.

Je kunt met Chrome inloggen bij websites via een identiteitsservice van je keuze. Een identiteitsservice slaat je inloggegevens en identiteit op het web op en beheert deze op basis van je toestemming.

Prompts voor externe login beheren

Zo selecteer je je voorkeuren voor prompts voor externe login:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen en dan Instellingen.
  3. Klik links op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik onder Content op Aanvullende contentinstellingen en dan Externe login.
  5. Selecteer de gewenste instelling:
    • Sites kunnen inlogprompts van identiteitsservices tonen
    • Inlogprompts van identiteitsservices blokkeren

Tip: Als je deze functie blokkeert, toont Chrome geen systeemeigen prompts om in te loggen via je identiteitsservice, maar kan de website die je bezoekt of je identiteitsservice nog steeds vergelijkbare prompts tonen. Daarnaast kun je nog steeds inloggen met je identiteitsservice via de gebruikelijke inlogknoppen of je gebruikersnaam en wachtwoord.