Dela din plats

Du kan ha mer nytta av en webbplats om du låter den se var du befinner dig. Till exempel kan du hitta matställen i närheten snabbare om du delar din plats.

Låta en webbplats se var du befinner dig

Som standard visas en fråga i Chrome när en webbplats vill se var du befinner dig. Välj Tillåt om du vill visa webbplatsen var du är. Läs igenom webbplatsens sekretesspolicy innan du delar din plats.

Om du har Google som standardsökmotor på mobilen används din plats som standard när du söker på Google.

Ändra standardinställningarna för plats

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhetföljt av Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på Plats.
  5. Välj den standardinställning du vill ha.

Om du vill ändra inställningarna för en enskild webbplats läser du mer om hur du lägger till och redigerar undantag.

Använder du Chrome eller en Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan ha angett platsinställningarna åt dig. Läs mer om hur du använder en hanterad Chrome-enhet.

Obs! Om du använder Chrome på en Mac kan du få en avisering om att plats har inaktiverats i systeminställningarna för Mac. Följ anvisningarna på skärmen för att uppdatera datorns platsinställningar.

Så delas din plats i Chrome

Om du låter Chrome dela information om din plats med en webbplats skickas information från Chrome till Googles Platstjänster, som svarar med en ungefärlig plats. Chrome kan sedan dela informationen med webbplatsen som begärt den.