Dela din plats

Du kan ha mer nytta av en webbplats om du låter den se var du befinner dig. Till exempel kan du hitta matställen i närheten snabbare om du delar din plats.

Låta en webbplats se var du befinner dig

Som standard visas en fråga i Chrome när en webbplats vill se var du befinner dig. Välj Tillåt om du vill visa webbplatsen var du är. Läs igenom webbplatsens sekretesspolicy innan du delar din plats.

Om du har Google som standardsökmotor på mobilen används din plats som standard när du söker på Google.

Ändra standardinställningarna för plats

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-mobilen eller Android-surfplattan.
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar och sedan Plats.
  4. Aktivera eller inaktivera standardinställningen högst upp bredvid Plats.

Om du vill ändra inställningarna för en enskild webbplats trycker du på den webbplatsens namn i listan.

Ändra Googles åtkomst till din plats

När du har Google som standardsökmotor används din plats för sökningar i adressfältet och på Google.

Gör så här om du vill att information om din plats inte längre ska användas vid sökningar:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Besök en av Googles söksidor, t.ex. google.se.
  3. Tryck på låset Lås till vänster om webbadressen.
  4. Tryck på Inställningar för webbplatsen och sedan Platsåtkomst.
  5. Välj Blockera för den nuvarande sökmotorn.

Så delas din plats i Chrome

Om du låter Chrome dela information om din plats med en webbplats skickas information från Chrome till Googles Platstjänster, som svarar med en ungefärlig plats. Chrome kan sedan dela informationen med webbplatsen som begärt den.