Del posisjonen din

Få mer nyttig informasjon fra nettsteder ved å dele posisjonen din med dem. Når du gjør det, blir det for eksempel raskere å finne restauranter i nærheten.

Del posisjonen din med et nettsted

Som standard spør Chrome deg når et nettsted ber om informasjon om posisjonen din. Velg Tillat for å dele posisjonen din med nettstedet. Før du gjør det, bør du gå gjennom personvernreglene for nettstedet.

Hvis du bruker Google som standardsøkemotor på telefonen, brukes posisjonen din som standard når du søker på Google.

Endre standardinnstillingene for posisjon

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger.
  4. Klikk på Posisjon.
  5. Velg alternativet du vil bruke som standardinnstilling.

For å endre innstillingene for et bestemt nettsted, finn ut hvordan du legger til og endrer unntak.

Bruker du Chrome eller en Chromebook på jobben eller skolen? Det kan hende at nettverksadministratoren konfigurerer posisjonsinnstillingene for deg. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.

Viktig: Hvis du bruker Chrome på en Mac, kan det hende du får et varsel om at «Posisjon er slått av i systemvalgene på Macen.» For å oppdatere posisjonsinnstillingene for datamaskinen, følg instruksjonene på skjermen.

Hvordan deles posisjonen din i Chrome?

Hvis du tillater at Chrome deler posisjonen din med et nettsted, sender Chrome informasjon til Google Posisjonstjenester for å finne ut omtrent hvor du er. Chrome kan deretter dele denne informasjonen med nettstedet posisjonsforespørselen kommer fra.