Uw locatie delen

U kunt relevantere informatie van sites ontvangen door toe te staan dat ze uw locatie bekijken. Als u uw locatie deelt, kunt u bijvoorbeeld sneller restaurants bij u in de buurt vinden.

Een site uw locatie laten weten

Chrome geeft standaard een melding weer wanneer een site uw locatie wil bekijken. Als u de site wilt laten weten waar u bent, kiest u Toestaan. Voordat u uw locatie deelt, moet u het privacybeleid van de site lezen.

Als u Google gebruikt als standaardzoekmachine op uw telefoon, wordt uw locatie standaard gebruikt voor uw zoekopdrachten op Google.

Uw standaardlocatie-instellingen wijzigen

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en dan Locatie.
  4. Schakel Locatie in of uit.

Als u de instellingen voor een specifieke site wilt wijzigen, tikt u op de onderstaande sitenaam.

De toegang van Google tot uw locatie wijzigen

Wanneer Google uw standaardzoekmachine is, wordt uw locatie gebruikt voor uw zoekopdrachten via de adresbalk en op Google.

Zo zet je het gebruik van je locatie in zoekopdrachten stop:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een Google-zoekpagina, zoals google.com.
  3. Tik links van het webadres op Pagina-informatie Default (Secure).
  4. Tik op Rechten en dan Locatietoegang.
  5. Selecteer Blokkeren voor huidige zoekmachine.

Hoe Chrome uw locatie deelt

Als u Chrome toestaat uw locatie te delen met een site, verzendt Chrome gegevens naar de locatieservices van Google om een schatting te geven van waar u bent. Chrome kan deze gegevens vervolgens delen met de site die uw locatie wil bekijken.