Uw locatie delen

U kunt relevantere informatie van sites ontvangen door toe te staan dat ze uw locatie bekijken. Als u uw locatie deelt, kunt u bijvoorbeeld sneller restaurants bij u in de buurt vinden.

Een site uw locatie laten weten

Chrome geeft standaard een melding weer wanneer een site uw locatie wil bekijken. Als u de site wilt laten weten waar u bent, kiest u Toestaan. Voordat u uw locatie deelt, moet u het privacybeleid van de site lezen.

Als u Google gebruikt als standaardzoekmachine op uw telefoon, wordt uw locatie standaard gebruikt voor uw zoekopdrachten op Google.

Uw standaardlocatie-instellingen wijzigen

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek Chrome en tik erop.
  3. Tik op Locatie.
  4. Kies de gewenste optie als standaardinstelling.

De toegang van Google tot uw locatie wijzigen

Wanneer Google uw standaardzoekmachine is, wordt uw locatie gebruikt voor uw zoekopdrachten via de adresbalk en op Google.

Als je je locatie niet meer wilt gebruiken in zoekopdrachten, schakel je de toegang van Chrome tot je locatie uit:

1. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Zoek Chrome en tik erop.
  3. Tik op Locatie en dan Nooit.

Hoe Chrome uw locatie deelt

Als u Chrome toestaat uw locatie te delen met een site, verzendt Chrome gegevens naar de locatieservices van Google om een schatting te geven van waar u bent. Chrome kan deze gegevens vervolgens delen met de site die uw locatie wil bekijken.