Uw locatie delen

U kunt relevantere informatie van sites ontvangen door toe te staan dat ze uw locatie bekijken. Als u uw locatie deelt, kunt u bijvoorbeeld sneller restaurants bij u in de buurt vinden.

Een site uw locatie laten weten

Chrome geeft standaard een melding weer wanneer een site uw locatie wil bekijken. Als u de site wilt laten weten waar u bent, kiest u Toestaan. Voordat u uw locatie deelt, moet u het privacybeleid van de site lezen.

Als u Google gebruikt als standaardzoekmachine op uw telefoon, wordt uw locatie standaard gebruikt voor uw zoekopdrachten op Google.

Uw standaardlocatie-instellingen wijzigen

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en vervolgens Locatie.
  4. Schakel bovenaan naast Locatie de standaardinstelling in of uit.

Als u de instellingen voor een specifieke site wilt wijzigen, tikt u op de onderstaande sitenaam.

De toegang van Google tot uw locatie wijzigen

Wanneer Google uw standaardzoekmachine is, wordt uw locatie gebruikt voor uw zoekopdrachten via de adresbalk en op Google.

Uw locatie niet meer gebruiken in zoekopdrachten:

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een Google-zoekpagina, zoals google.com.
  3. Tik links van het webadres op Vergrendelen Vergrendelen.
  4. Tik op Site-instellingen en vervolgens Locatietoegang.
  5. Selecteer Blokkeren.

Hoe Chrome uw locatie deelt

Als u Chrome toestaat uw locatie te delen met een site, verzendt Chrome gegevens naar de locatieservices van Google om een schatting te geven van waar u bent. Chrome kan deze gegevens vervolgens delen met de site die uw locatie wil bekijken.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.