Uw locatie delen in Chrome

U kunt meer handige informatie van sites krijgen door toe te staan dat ze uw locatie bekijken. U kunt bijvoorbeeld sneller restaurants in de buurt vinden op Google Maps als u uw locatie deelt.

Als een site uw locatiegegevens wil gebruiken, geeft Chrome een melding weer. U kunt ook zelf aanpassen welke sites uw locatie mogen ophalen.

Locatie delen beheren

Computer
  1. Open Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu Chrome menu in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte 'Privacy' op Instellingen voor inhoud.
  5. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Locatie' in het dialoogvenster dat wordt weergegeven. Selecteer de standaardtoestemming voor toekomstige locatieverzoeken:
    • Toestaan dat alle sites je fysieke locatie bijhouden: selecteer deze optie om alle sites automatisch toegang te verlenen tot uw locatie.
    • Goedkeuring vragen wanneer een site je fysieke locatie probeert bij te houden: selecteer deze optie als u een waarschuwing in Google Chrome wilt ontvangen wanneer een site uw locatie wil bekijken.
    • Niet toestaan dat sites je fysieke locatie bijhouden: selecteer deze optie om siteverzoeken om uw locatie automatisch te weigeren.
  6. Klik op Uitzonderingen beheren als u rechten die u aan bepaalde sites heeft gegeven, wilt verwijderen.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan locatie-instellingen opgeven voor u. Als dit het geval is, kunt u deze hier niet wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Android-apparaat
  1. Open de Google Chrome-app .
  2. Tik op het Chrome-menu.
  3. Tik op Instellingen > Site-instellingen > Locatie.
  4. Gebruik de schakelaar om Chrome te laten vragen om toegang tot uw locatie, of om de toegang tot uw locatie voor alle sites te blokkeren.
  5. Tik op specifieke geblokkeerde of toegestane sites om uitzonderingen te beheren.
iPhone of iPad
  1. Open de app 'Instellingen' van uw apparaat.
  2. Tik op Chrome  in de lijst.
  3. Tik op Locatie.
  4. Kies ervoor om uw locatie nooit met Chrome te delen, of geef Chrome alleen toegang tot uw locatie wanneer u de app gebruikt.

Meer informatie over uw locatie

De privacy van uw locatie

Google Chrome deelt uw locatie nooit zonder uw toestemming. Als u op een site bent die uw locatiegegevens wil gebruiken, geeft Google Chrome standaard een melding weer boven aan de pagina.

Uw locatie wordt alleen met de site gedeeld als u Toestaan selecteert.

Bekijk meer informatie over het beheren van uitzonderingen als u rechten wilt verwijderen die u aan bepaalde sites heeft verleend.

Hoe Chrome uw locatie ophaalt

Als u Google Chrome toestaat uw locatie te delen met een site, verzendt Chrome gegevens naar de locatieservices van Google om een schatting te geven van waar u bent. Chrome kan deze gegevens vervolgens delen met de site die uw locatie wil bekijken.

Opmerking: Lees het privacybeleid van een site voordat u uw locatie deelt met die site.