Sijainnin jakaminen

Saat hyödyllisempiä tietoja sivustoilta, jos annat niiden nähdä sijaintisi. Jakamalla sijaintisi voit esimerkiksi löytää ruokaa lähistöltäsi nopeammin.

Sijainnin ilmoittaminen sivustolle

Oletuksena Chrome kysyy sinulta luvan, kun sivusto haluaa nähdä sijaintisi. Jos haluat sallia sijaintisi ilmoittamisen sivustoille, valitse Salli. Lue sivuston tietosuojakäytäntö ennen sijaintisi jakamista.

Jos Google on oletushakukoneesi puhelimessasi, sijaintiasi käytetään oletuksena Googlessa tekemissäsi hauissa.

Oletussijaintiasetusten muuttaminen

1. Avaa asetussovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Chrome.
  3. Valitse Sijainti.
  4. Valitse vaihtoehto, jonka haluat määrittää oletusasetukseksi.

Sijaintisi Google-käyttöoikeuden muuttaminen

Kun Google on oletushakukoneesi, sijaintiasi käytetään Googlessa ja osoitepalkissa tekemissäsi hauissa.

Jos haluat lopettaa sijaintisi käytön hauissa, poista Chromelta sijaintisi käyttöoikeus:

1. Avaa asetussovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Chrome.
  3. Valitse Sijainti ja sitten Ei koskaan.

Kuinka Chrome jakaa sijaintisi

Jos annat Chromen jakaa sijaintisi sivuston kanssa, Chrome lähettää tietoja Googlen sijaintipalvelulle saadakseen arvioinnin sijainnistasi. Sitten Chrome voi jakaa nämä tiedot sen sivuston kanssa, joka haluaa tietää sijaintisi.