Sijainnin jakaminen

Saat hyödyllisempiä tietoja sivustoilta, jos annat niiden nähdä sijaintisi. Jakamalla sijaintisi voit esimerkiksi löytää ruokaa lähistöltäsi nopeammin.

Sijainnin ilmoittaminen sivustolle

Oletuksena Chrome kysyy sinulta luvan, kun sivusto haluaa nähdä sijaintisi. Jos haluat sallia sijaintisi ilmoittamisen sivustoille, valitse Salli. Lue sivuston tietosuojakäytäntö ennen sijaintisi jakamista.

Jos Google on oletushakukoneesi puhelimessasi, sijaintiasi käytetään oletuksena Googlessa tekemissäsi hauissa.

Oletussijaintiasetusten muuttaminen

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Sijainti.
  5. Valitse vaihtoehto, jonka haluat oletusasetukseksi.

Jos haluat muuttaa tietyn sivuston asetuksia, voit lisätä ja muokata poikkeuksia.

Käytätkö Chromea tai Chromebookia töissä tai koulussa? Verkon järjestelmänvalvoja saattaa hallinnoida sijaintiasetuksiasi. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä.

Tärkeää: Jos käytät Chromea Mac-tietokoneella, saatat nähdä ilmoituksen, jossa lukee "Sijainti on poissa päältä Macin järjestelmäasetuksissa". Voit päivittää tietokoneesi sijaintiasetukset seuraamalla ohjeita näytöllä.

Kuinka Chrome jakaa sijaintisi

Jos annat Chromen jakaa sijaintisi sivuston kanssa, Chrome lähettää tietoja Googlen sijaintipalvelulle saadakseen arvioinnin sijainnistasi. Sitten Chrome voi jakaa nämä tiedot sen sivuston kanssa, joka haluaa tietää sijaintisi.