Del posisjonen din

Få mer nyttig informasjon fra nettsteder ved å dele posisjonen din med dem. Når du gjør det, blir det for eksempel raskere å finne restauranter i nærheten.

Del posisjonen din med et nettsted

Som standard spør Chrome deg når et nettsted ber om informasjon om posisjonen din. Velg Tillat for å dele posisjonen din med nettstedet. Før du gjør det, bør du gå gjennom personvernreglene for nettstedet.

Hvis du bruker Google som standardsøkemotor på telefonen, brukes posisjonen din som standard når du søker på Google.

Endre standardinnstillingene for posisjon

1. Åpne Chrome-appen Chrome på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Trykk på Mer Mer til høyre for adressefeltet etterfulgt av Innstillinger.
  3. Trykk på Nettstedsinnstillinger etterfulgt av Posisjon.
  4. Slå Posisjon på eller av.

Du kan endre innstillingene for et spesifikt nettsted ved å trykke på nettstedsnavnet under det.

Endre Googles tilgang til posisjonen din

Når du bruker Google som standardsøkemotor, brukes posisjonen din for søk via adressefeltet og på Google.

Slik forhindrer du at posisjonen din brukes i søk:

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til en Google Søk-side, for eksempel google.com.
  3. Trykk på Sideinformasjon Default (Secure) til venstre for nettadressen.
  4. Trykk på Tillatelser og så Posisjonstilgang.
  5. Velg Blokkert for den aktive søkemotoren.

Hvordan deles posisjonen din i Chrome?

Hvis du tillater at Chrome deler posisjonen din med et nettsted, sender Chrome informasjon til Google Posisjonstjenester for å finne ut omtrent hvor du er. Chrome kan deretter dele denne informasjonen med nettstedet posisjonsforespørselen kommer fra.