Vi har fått rapporter om att några användare oväntat har loggats ut från sina konton. Vi undersöker saken, men det finns ingen anledning till oro – inget tyder på att det skulle vara kopplat till nätfiske eller något annat hot mot kontots säkerhet. Testa att logga in på nytt på accounts.google.com. Om du har glömt lösenordet kan du återställa det via den här länken. Om du använder tvåstegsverifiering kan sms-koden ha blivit fördröjd. Logga in igen eller använd reservkoder.

Spela upp ljud, video och annat innehåll i Flash

Med hjälp av pluginprogrammet Adobe Flash kan du spela upp Flash-ljud och Flash-video i Chrome på datorer. Flash fungerar däremot inte i Chrome på mobila enheter.

Som standard frågar Chrome om du vill köra Adobe Flash när du besöker en sida där det finns. Klicka om du vill visa Flash-innehållet.

Köra videor, animationer och spel i Flash automatiskt

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess.
  5. Leta reda på avsnittet Flash.
  6. Om du litar på de webbplatser du besöker och vill köra videor, animationer och spel automatiskt väljer du Tillåt att webbplatser kör Flash.

Om du vill att Flash endast körs på vissa webbplatser klickar du på Hantera undantag. Ange en webbplats och välj Tillåt. Läs mer om hur du tillåter innehåll på vissa platser.

Förhindra att videor, animationer och spel körs automatiskt i Flash

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess.
  5. Leta reda på avsnittet Flash.
  6. Välj Förhindra att webbplatser kör Flash om du inte vill att Flash-innehåll spelas upp.

Åtgärda problem med Flash

Felmeddelandena Adobe Flash har blockerats eftersom det är inaktuellt eller Det gick inte att läsa in pluginprogrammet

Flash stöds inte i Chrome för Android-enheter, iPhone, iPad eller andra mobila enheter.

Om dessa felmeddelanden visas på datorn testar du dessa steg.

Felmeddelandet Följande pluginprogram har kraschat eller pluginikonen Plugin visas
  1. Om Adobe Flash inte startar på nytt automatiskt tvångsavslutar du det så här:
    1. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
    2. Klicka på Fler verktyg och sedan Aktivitetshanteraren.
    3. Välj Plugin: Shockwave Flash.
    4. Klicka på Avsluta processen.
  2. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.
Felmeddelandet Följande pluginprogram blockerades på den här sidan

Chrome blockerar en del innehåll automatiskt. Som standard spelas inte Flash-innehåll upp i Chrome om pluginprogrammet är inaktuellt eller om innehållet är oväsentligt för webbplatsen.

Åtgärda problemet med hjälp av dessa steg.

Om Flash-inställningarna inte visas

När du använder en enhet på jobbet eller i skolan kan det hända att organisationen inte tillåter att du ändrar Flash-inställningarna.