Lägga till, ta bort eller hantera plugin-program i Chrome

Med plugin-program kan du göra mer i Chrome, till exempel visa Flash-animeringar eller PDF-dokument. Vissa videor och ljudfiler förbättras också av plugin-program.

Vilka plugin-program kan användas?

Det finns plugin-program för att visa Flash- och PDF-innehåll i Chrome. Chrome har inte längre stöd för NPAPI-plugin-program. Det innebär att webbplatser med plugin-program som Silverlight, Java och Unity kanske inte fungerar i Chrome.

Obs! Webbläsartillägg skiljer sig något från plugin-program. Ta reda på hur webbläsartillägg fungerar.

Ändra plugin-inställningar

I Chrome används plugin-program som standard på en webbsida såvida de inte utgör en säkerhetsrisk.

Vissa plugin-program blockeras automatiskt i Chrome och då visas felmeddelandet Följande plugin-program blockerades på den här sidan. Som standard visas inte plugin-program som är inaktuella och oväsentliga för webbplatsens innehåll eller om de används av få program. Så här blockerar och tillåter du plugin-program:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar i avsnittet Sekretess.
  5. Välj ett alternativ i avsnittet Plugin-program.
    • Kör allt plugin-innehåll: Alla uppdaterade plugin-program körs i Chrome.
    • Upptäck och kör viktigt plugin-innehåll (rekommenderas): Viktiga plugin-program körs i Chrome. Klicka om du vill spela upp innehåll som inte är nödvändigt.
    • Låt mig välja när plugin-innehåll ska köras: Plugin-program körs inte automatiskt i Chrome. Du kan köra specifika plugin-program genom att högerklicka på dem och välja Kör det här plugin-programmet.

Om du endast vill tillåta plugin-program för specifika webbplatser klickar du på Hantera undantag.

Aktivera och inaktivera specifika plugin-program

Du kan när som helst aktivera och inaktivera vissa plugin-program.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv chrome://plugins/ i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Klicka på Aktivera eller Inaktivera bredvid det plugin-program du vill använda eller inaktivera.

När du besöker en sida med ett inaktiverat plugin-program spelas inte videon eller ljudet upp, utan i stället visas ett meddelande om att plugin-programmet har inaktiverats.

Felsöka problem med plugin-program

Åtgärda felet Följande plugin-program har kraschat

Om något av följande visas högst upp på sidan har ett plugin-program som används på sidan slutat svara eller avslutats oväntat:

• felmeddelandet Följande plugin-program har kraschat
  • plugin-ikonen Plugin

Du kan vänta en stund och se om plugin-programmet startas om automatiskt eller tvinga programmet att stänga. Testa att läsa in sidan igen genom att klicka på uppdateringsknappen Uppdatera.

Använda plugin-program på enheter i skolan eller på jobbet

Om du använder Chrome på en dator i skolan eller på jobbet eller på en mobil enhet kan det hända att du måste kontakta nätverksadministratören och be honom eller henne att hantera plugin-program i Chrome för din räkning.