Spela upp ljud, video och annat innehåll i Flash

Med hjälp av pluginprogrammet Adobe Flash kan du spela upp Flash-ljud och Flash-video i Chrome på datorer. Flash fungerar däremot inte i Chrome på mobila enheter.

Som standard frågar Chrome om du vill köra Adobe Flash när du besöker en sida där det finns. Klicka om du vill visa Flash-innehållet.

Köra videor, animationer och spel i Flash automatiskt

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  5. Klicka på Flash.
  6. Om du litar på de webbplatser du besöker och vill att videor, animeringar och spel ska spelas upp automatiskt aktiverar du Tillåt att webbplatser kör Flash.

Om du vill att Flash bara ska vara tillåtet på vissa webbplatser klickar du på Lägg till vid Tillåt. Ange en webbplats och klicka på Lägg till. Läs mer om hur du tillåter innehåll på vissa platser.

Förhindra att videor, animationer och spel körs automatiskt i Flash

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  5. Klicka på Flash.
  6. Om du inte vill att Flash-innehåll ska gå att spela upp inaktiverar du Tillåt att webbplatser kör Flash.

Åtgärda problem med Flash

Felmeddelandena Adobe Flash har blockerats eftersom det är inaktuellt eller Det gick inte att läsa in pluginprogrammet

Flash stöds inte i Chrome för Android-enheter, iPhone, iPad eller andra mobila enheter.

Testa dessa steg om de här felmeddelandena visas på datorn.

Felmeddelandet Följande pluginprogram har kraschat eller pluginikonen Plugin visas
  1. Om Adobe Flash inte startar på nytt automatiskt tvångsavslutar du det så här:
    1. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
    2. Klicka på Fler verktyg och sedan Aktivitetshanteraren.
    3. Välj Plugin: Shockwave Flash.
    4. Klicka på Avsluta processen.
  2. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.
Felmeddelandet Följande pluginprogram blockerades på den här sidan

Chrome blockerar en del innehåll automatiskt. Som standard spelas inte Flash-innehåll upp i Chrome om pluginprogrammet är inaktuellt eller om innehållet är oväsentligt för webbplatsen.

Åtgärda problemet med hjälp av dessa steg.

Om Flash-inställningarna inte visas

När du använder en enhet på jobbet eller i skolan kan det hända att organisationen inte tillåter att du ändrar Flash-inställningarna.