Legg til, fjern og administrer programtillegg i Chrome

Med programtillegg kan du gjøre mer med Chrome, for eksempel se Flash-animasjoner eller lese PDF-dokumenter. De bidrar også til at enkelte video- og lydfiler fungerer bedre.

Hva slags programtillegg kan du bruke?

Chrome leveres med programtillegg som viser Flash- og PDF-innhold. Chrome fungerer ikke lenger med NPAPI-programtillegg, så nettsteder som bruker programtillegg som Silverlight, Java og Unity, fungerer kanskje ikke i Chrome.

Merk: Nettleserutvidelser er ikke helt det samme som programtillegg. Finn ut hvordan nettleserutvidelser fungerer.

Endre innstillingene for programtillegg

Chrome bruker programtillegg som standard på nettsider, med mindre de utgjør en sikkerhetsrisiko.

Du ser kanskje feilmeldingen «Følgende programtillegg er blokkert på denne siden» fordi Chrome automatisk blokkerer noen programtillegg. Som standard ser du ikke programtillegg som er utdaterte, som ikke er relevante i forhold til innholdet på nettstedet, eller som ikke brukes av mange programmer. Du kan tillate eller blokkere programtillegg når som helst:

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Vis avanserte innstillinger nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold i «Personvern»-delen.
  5. Velg et alternativ i «Programtillegg»-delen:
    • Kjør alt innhold for programtillegg: Chrome kjører alle oppdaterte programtillegg.
    • Oppdag og kjør viktige programtillegg (anbefales): Chrome kjører viktige programtillegg. Klikk for å kjøre mindre viktig innhold.
    • La meg velge om innhold i programtillegg skal kjøres eller ikke: Chrome hindrer alle programtillegg i å kjøre automatisk. Du kan kjøre spesifikke programtillegg ved å høyreklikke på dem og velge Kjør dette programtillegget.

Klikk på Administrer unntak hvis du bare vil tillate programtillegg for bestemte nettsteder.

Slå spesifikke programtillegg på og av

Du kan når som helst slå bestemte programtillegg på eller av.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn chrome://plugins/ i adressefeltet øverst, og trykk på Enter.
  3. Klikk på Slå på eller Slå av ved siden av programtillegget du vil slå på eller av.

Når du besøker en side med et programtillegg som er slått av, ser du en melding om at programtillegget er slått av, i stedet for at du ser videoen eller hører lyden på siden.

Feilsøk problemer med programtillegg

Fiks feilmeldingen «Følgende programtillegg har kræsjet»

Hvis du ser ett av følgende øverst på siden, har et programtillegg som brukes av siden du er på, sluttet å svare eller blitt avsluttet uventet.

• Feilmeldingen «Følgende programtillegg har kræsjet»
  • Ikonet for programtillegg Programtillegg

Du kan vente og se om programtillegget starter på nytt automatisk, eller du kan tvinge prosessen til å avslutte. For å løse problemet, prøv å laste inn siden på nytt ved å klikke på Last inn på nytt Last inn på nytt.

Bruk programtillegg på skole- eller jobbenheter

Hvis du bruker Chrome på en datamaskin eller mobilenhet på jobben eller skolen, kan det hende du må kontakte nettverksadministratoren for å få håndtert Chrome-programtillegg.