Plug-ins in Chrome toevoegen, verwijderen en beheren

Met plug-ins heeft u meer functionaliteit in Chrome. Zo kunt u flash-animaties of PDF-documenten bekijken. Met plug-ins werken sommige video's en audiobestanden beter.

De plug-ins die u kunt gebruiken

Chrome heeft plug-ins om flash- en PDF-inhoud uit te voeren. Chrome werkt niet meer met NPAPI-plug-ins, waardoor websites die plug-ins als Silverlight, Java, en Unity gebruiken, mogelijk niet goed werken in Chrome.

Opmerking: Browserextensies zijn enigszins anders dan plug-ins. Meer informatie over hoe browserextensies werken.

Instellingen voor plug-ins wijzigen

Chrome gebruikt standaard plug-ins op een webpagina tenzij het veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

Chrome blokkeert automatisch plug-ins die verlopen zijn of niet door veel programma's worden gebruikt. U kunt zelf ook op elk gewenst moment plug-ins blokkeren:

1. Klik op uw computer op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. Klik in het gedeelte 'Privacy' op Instellingen voor inhoud.
  4. Kies in het gedeelte 'Plug-ins' een van de volgende opties:
    • Alle inhoud van plug-ins uitvoeren: Chrome voert alle bijgewerkte plug-ins uit.
    • Belangrijke plug-in-inhoud detecteren en uitvoeren (standaard): Chrome voert alle belangrijke plug-ins uit. Klik om niet-belangrijke inhoud af te spelen.
    • Laat me kiezen wanneer de inhoud van de plug-in moet worden uitgevoerd: Chrome stopt het automatisch uitvoeren van alle plug-ins. U kunt specifieke plug-ins uitvoeren door met de rechtermuisknop erop te klikken en Deze plug-in uitvoeren.

Als u plug-ins voor specifieke websites wilt toestaan, klikt u op Uitzonderingen beheren.

Specifieke plug-ins in- en uitschakelen

U kunt bepaalde plug-ins altijd in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Typ chrome://plugins in de adresbalk boven aan het scherm en druk op Enter.
  3. Klik naast de plug-in die u wilt gebruiken of uitschakelen op Inschakelen of Uitschakelen.

Opmerking: Wanneer u een pagina bezoekt met een plug-in die is uitgeschakeld, wordt er een bericht weergegeven waarin staat dat de plug-in is uitgeschakeld in plaats van de video of audio van de pagina.

Problemen met plug-ins oplossen

De foutmelding 'De volgende plug-in is gecrasht' oplossen

Als de melding 'De volgende plug-in is gecrasht' of het plug-in-pictogram boven aan uw pagina wordt weergegeven, reageert een van de gebruikte plug-ins niet meer of is deze onverwacht afgesloten.

U kunt wachten tot de plug-in automatisch opnieuw opstart of het proces geforceerd afsluiten. Probeer de webpagina te vernieuwen om het probleem op te lossen.

Plug-ins op apparaten gebruiken op school of op het werk

Als u Chrome gebruikt op een computer van werk of school of op een mobiel apparaat, moet u mogelijk contact opnemen met uw netwerkbeheerder om de Chrome-plug-ins voor u in te stellen.