Plug-ins gebruiken in Chrome

Wanneer u plug-ins installeert, schakelt Chrome meer functies is zodat u dingen kunt doen zoals Flash-animaties, pdf's of Windows Media-bestanden bekijken. Met plug-ins werken sommige video's en audiobestanden beter.

Ondersteunde plug-ins

Hoe plug-ins werken, is afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt:

• Linux: Chrome ondersteunt Pepper API-plug-ins.
  • Mac: Chrome ondersteunt de meeste populaire plug-ins.
  • Windows 7/Vista/XP: Chrome ondersteunt de meeste populaire plug-ins.
  • Windows 8: alleen plug-ins met Pepper API, zoals Flash, Native Client en Chrome PDF Viewer, werken wanneer Chrome wordt uitgevoerd als Windows 8-app. Meer informatie over browsen zonder plug-ins bij Microsoft.
  • Chromebooks: Google Chrome ondersteunt Adobe Flash Player, de Google Talk-plug-in en PDF Viewer.

Opmerking: Browserextensies zijn enigszins anders dan plug-ins. Meer informatie over hoe browserextensies werken.

Plug-ins uitvoeren of blokkeren

Chrome gebruikt standaard plug-ins op een webpagina tenzij het veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

Chrome blokkeert automatisch plug-ins die verlopen zijn of niet door veel programma's worden gebruikt. U kunt zelf ook op elk gewenst moment plug-ins blokkeren:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. Klik in het gedeelte 'Privacy' op de knop Instellingen voor inhoud.
  4. Kies in het gedeelte 'Plug-ins' een van de volgende:
    • Alle inhoud van plug-ins uitvoeren (aanbevolen): Chrome voert alle plug-ins uit.
    • Belangrijke inhoud in plug-ins detecteren en uitvoeren: Chrome voert de belangrijkste inhoud van plug-ins uit op websites.
    • Laat me kiezen wanneer de inhoud van de plug-in moet worden uitgevoerd: Chrome stopt het automatisch uitvoeren van alle plug-ins. U kunt specifieke plug-ins uitvoeren door met de rechtermuisknop erop te klikken en Deze plug-in uitvoeren.

Als u plug-ins voor specifieke websites wilt toestaan, klikt u op Uitzonderingen beheren.

Opmerking: U kunt ook naar de pagina voor plug-ins gaan door te klikken op 'Afzonderlijke plug-ins beheren' in het gedeelte 'Plug-ins' van het dialoogvenster 'Instellingen voor inhoud'.

Specifieke plug-ins in- en uitschakelen

U kunt specifieke plug-ins op elk gewenst moment in- en uitschakelen.

Plug-ins inschakelen

1. Ga naar de pagina voor plug-ins via chrome://plugins/.
  2. Klik op 'Inschakelen' naast de plug-in die u wilt gebruiken.

Plug-ins uitschakelen

1. Ga naar de pagina voor plug-ins via chrome://plugins/.
  2. Zoek de plug-in die u wilt uitschakelen en klik op 'Uitschakelen'.

Opmerking: Wanneer u een pagina bezoekt met een plug-in die is uitgeschakeld, wordt er een bericht weergegeven waarin staat dat de plug-in is uitgeschakeld in plaats van de video of audio van de pagina.

Plug-ins gebruiken op apparaten van werk en school

Als u Chrome gebruikt op een computer van werk of school of op een mobiel apparaat, moet u mogelijk contact opnemen met uw netwerkbeheerder om de Chrome-plug-ins voor u in te stellen.

Problemen met plug-ins oplossen

Als uw plug-ins niet correct werken of als ze crashen, kunt u proberen het probleem op te lossen.