Plug-ins

Met plug-ins kunnen browsers speciale typen webinhoud verwerken, zoals Flash- of Windows Media Player-bestanden.

Browserextensies zijn vergelijkbaar met plug-ins, maar voegen nieuwe functies aan uw browser toe of passen de functionaliteit van uw favoriete sites aan.

Plug-ins installeren

Als u toestaat dat sites gebruikmaken van plug-ins en Google Chrome detecteert dat een plug-in voor een bepaalde pagina ontbreekt, wordt u boven aan de webpagina gevraagd of u de plug-in wilt installeren.

Klik in het bericht op Plug-in installeren. Voor sommige plug-ins wordt de installatie gestart door een installatiebestand naar uw computer te downloaden. Zorg er bij deze plug-ins voor dat u de download bevestigt. Dit doet u door op 'Opslaan' te klikken op de downloadbalk die onder aan uw browservenster wordt weergegeven. Zodra de download is voltooid, start u Google Chrome opnieuw door alle geopende vensters te sluiten om het installatieproces te voltooien.

Werken de plug-ins niet? Bekijk informatie voor het oplossen van problemen

Plug-ins uitvoeren of blokkeren

Plug-ins zijn standaard toegestaan. Omdat ze echter soms een beveiligingsrisico kunnen zijn, blokkeert Google Chrome plug-ins die verouderd zijn of die niet algemeen worden gebruikt. Voorbeelden zijn onder andere Java, RealPlayer, QuickTime, Shockwave en Adobe Reader eerder dan Adobe Reader X. Volg de onderstaande stappen als u alle plug-ins wilt blokkeren:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. Klik in het gedeelte 'Privacy' op de knop Instellingen voor inhoud.
  4. U kunt kiezen wat er met plug-ins moet worden gedaan door in het gedeelte 'Plug-ins' een van de volgende opties te selecteren:
    • Automatisch uitvoeren (aanbevolen): Chrome voert alle plugs-ins uit.
    • Klikken om af te spelen: Chrome blokkeert alle plug-ins. U kunt echter sommige plug-ins uitvoeren door op het plug-in-pictogram click to play plug-in te klikken.
    • Alle blokkeren: Chrome voorkomt dat plug-ins worden uitgevoerd.

U kunt toestemmingen voor specifieke websites aanpassen door op Uitzonderingen beheren te klikken.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan plug-ins beheren voor u. Als dit het geval is, kunt u deze instelling niet zelf wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Bepaalde plug-ins uitschakelen

U kunt ook bepaalde plug-ins volledig uitschakelen. In tegenstelling tot geblokkeerde plug-ins kunt u niet toestaan dat de plug-in op een bepaalde pagina wordt uitgevoerd. Wanneer u een pagina met een uitgeschakelde plug-in bezoekt, wordt het bericht 'Plug-in ontbreekt' op die plaats weergegeven.

Als u plug-ins wilt uitschakelen, gaat u naar de pagina 'Plug-ins' op chrome://plugins/. Zoek de plug-in die u wilt uitschakelen en klik op Uitschakelen. U kunt uitgeschakelde plug-ins ook opnieuw inschakelen op deze pagina.

U gaat ook naar de pagina 'Plug-ins' door op Afzonderlijke plug-ins uitschakelen te klikken in het gedeelte 'Plug-ins' in het dialoogvenster 'Instellingen voor inhoud'.