Audio, video en andere content met Flash afspelen

Met de Adobe Flash-plug-in kunt u audio- en videocontent afspelen in Chrome op uw computer. Als u een mobiel apparaat gebruikt, werkt Flash niet in Chrome.

Chrome vraagt standaard of u Adobe Flash wilt uitvoeren wanneer u naar een pagina met Flash gaat. Klik om de Flash-content te bekijken.

Video's, animaties en games met Flash automatisch afspelen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Flash.
  6. Als u de door u bezochte websites vertrouwt en video's, animaties en games automatisch wilt afspelen, schakelt u Toestaan dat sites Flash uitvoeren in.

Als u Flash alleen wilt toestaan voor bepaalde websites, klikt u naast Toestaan op Toevoegen. Geef een website op en klik op Toevoegen. Meer informatie over het toestaan van content op bepaalde sites.

Video's, animaties en games met Flash blokkeren

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Flash.
  6. Als u niet wilt dat Flash-content wordt afgespeeld, schakelt u Toestaan dat sites Flash uitvoeren uit.

Problemen met Flash oplossen

Fout: 'Adobe Flash is geblokkeerd omdat deze verouderd is' of 'Kan plug-in niet laden'

Flash wordt niet ondersteund in Chrome voor Android-apparaten, iPhones, iPads en andere mobiele apparaten.

Ziet u deze foutmeldingen op uw computer, probeer dan deze stappen.

Fout: 'De volgende plug-in is gecrasht' of u ziet het plug-in-pictogram Plug-in
  1. Als Adobe Flash niet automatisch opnieuw wordt gestart, sluit u het geforceerd af:
    1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
    2. Klik op Meer hulpprogramma's en vervolgens Taakbeheer.
    3. Selecteer 'Plug-in: Shockwave Flash'.
    4. Klik op Proces beëindigen.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.
Fout: 'De volgende plug-ins zijn op deze pagina geblokkeerd'

Chrome blokkeert sommige content automatisch. Chrome speelt Flash-content standaard niet af als de plug-in verouderd is of als de content geen centrale rol speelt op de website.

Wilt u het probleem oplossen, probeer dan deze stappen.

Als u geen Flash-instellingen ziet

Als u een apparaat op het werk of op school gebruikt, staat uw organisatie mogelijk niet toe dat u de Flash-instellingen wijzigt.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.