Plug-ins

Plug-ins helpen browsers bij het verwerken van speciale typen webinhoud, zoals Flash- of Windows Media Player-bestanden

Browserextensies zijn vergelijkbaar met plug-ins, maar voegen nieuwe functies aan uw browser toe of passen de functionaliteit van uw favoriete sites aan.

Plug-ins installeren

Als u toestaat dat sites gebruikmaken van plug-ins en Google Chrome detecteert dat een plug-in voor een bepaalde pagina ontbreekt, wordt u boven aan de webpagina gevraagd of u de plug-in wilt installeren.

Klik in het bericht op Plug-in installeren. Voor sommige plug-ins wordt de installatie gestart door een installatiebestand naar uw computer te downloaden. Zorg er bij deze plug-ins voor dat u de download bevestigt. Dit doet u door op 'Opslaan' te klikken op de downloadbalk die onder aan uw browservenster wordt weergegeven. Zodra de download is voltooid, start u Google Chrome opnieuw door alle geopende vensters te sluiten om het installatieproces te voltooien.

Werken de plug-ins niet? Bekijk informatie voor het oplossen van problemen

Plug-ins uitvoeren of blokkeren

Plug-ins zijn standaard toegestaan. Omdat ze echter soms een beveiligingsrisico kunnen zijn, blokkeert Google Chrome plug-ins die verouderd zijn of die niet algemeen worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Java, RealPlayer, QuickTime, Shockwave, Windows Media Player en Adobe Reader eerder dan Adobe Reader X. U kunt alle plug-ins blokkeren door de onderstaande stappen te volgen:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. Klik in het gedeelte 'Privacy' op de knop Instellingen voor inhoud.
  4. U kunt kiezen wat er met plug-ins moet worden gedaan door in het gedeelte 'Plug-ins' een van de volgende opties te selecteren:
    • Automatisch uitvoeren (aanbevolen): Chrome voert alle plugs-ins uit.
    • Klikken om af te spelen: Chrome blokkeert alle plug-ins. U kunt echter sommige plug-ins uitvoeren door op het plug-in-pictogram click to play plug-in te klikken.
    • Alle blokkeren: Chrome voorkomt dat plug-ins worden uitgevoerd.

U kunt toestemmingen voor specifieke websites aanpassen door op Uitzonderingen beheren te klikken.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan plug-ins beheren voor u. Als dit het geval is, kunt u deze instelling niet zelf wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Bepaalde plug-ins uitschakelen

U kunt ook bepaalde plug-ins volledig uitschakelen. In tegenstelling tot geblokkeerde plug-ins kunt u niet toestaan dat de plug-in op een bepaalde pagina wordt uitgevoerd. Wanneer u een pagina met een uitgeschakelde plug-in bezoekt, wordt het bericht 'Plug-in ontbreekt' op die plaats weergegeven.

Als u plug-ins wilt uitschakelen, gaat u naar de pagina 'Plug-ins' op chrome://plugins/. Zoek de plug-in die u wilt uitschakelen en klik op Uitschakelen. U kunt uitgeschakelde plug-ins ook opnieuw inschakelen op deze pagina.

U gaat ook naar de pagina 'Plug-ins' door op Afzonderlijke plug-ins uitschakelen te klikken in het gedeelte 'Plug-ins' in het dialoogvenster 'Instellingen voor inhoud'.