Plug-ins in Chrome toevoegen, verwijderen en beheren

Met plug-ins heeft u meer functionaliteit in Chrome. Zo kunt u flash-animaties of pdf-documenten bekijken. Met plug-ins werken sommige video's en audiobestanden beter.

De plug-ins die u kunt gebruiken

Chrome heeft plug-ins om flash- en pdf-content uit te voeren. Chrome werkt niet meer met NPAPI-plug-ins, waardoor websites die plug-ins als Silverlight, Java, en Unity gebruiken, mogelijk niet goed werken in Chrome.

Opmerking: Browserextensies zijn enigszins anders dan plug-ins. Meer informatie over hoe browserextensies werken.

Instellingen voor plug-ins wijzigen

Chrome gebruikt standaard plug-ins op een webpagina tenzij het veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

Chrome blokkeert automatisch plug-ins die verlopen zijn of niet door veel programma's worden gebruikt. U kunt zelf ook op elk gewenst moment plug-ins blokkeren:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Menu Menu.
  3. Kies Instellingen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  5. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor inhoud.
  6. Kies een optie in het gedeelte Plug-ins:
    • Alle inhoud van plug-ins uitvoeren: Chrome voert alle bijgewerkte plug-ins uit.
    • Belangrijke inhoud in plug-ins detecteren en uitvoeren (aanbevolen): Chrome voert alle belangrijke plug-ins uit. Klik om niet-belangrijke content af te spelen.
    • Laat me kiezen wanneer de inhoud van de plug-in moet worden uitgevoerd: Chrome stopt het automatisch uitvoeren van alle plug-ins. U kunt specifieke plug-ins uitvoeren door met de rechtermuisknop erop te klikken en Deze plug-in uitvoeren.

Als u plug-ins voor specifieke websites wilt toestaan, klikt u op Uitzonderingen beheren.

Specifieke plug-ins in- en uitschakelen

U kunt bepaalde plug-ins altijd in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Typ chrome://plugins in de adresbalk boven aan het scherm en druk op Enter.
  3. Klik naast de plug-in die u wilt gebruiken of uitschakelen op Inschakelen of Uitschakelen.

Opmerking: Wanneer u een pagina bezoekt met een plug-in die is uitgeschakeld, wordt er in plaats van de video of audio van de pagina een bericht weergegeven waarin staat dat de plug-in is uitgeschakeld.

Problemen met plug-ins oplossen

De foutmelding 'De volgende plug-in is gecrasht' oplossen

Als u een van de volgende meldingen boven aan uw pagina ziet, reageert een van de gebruikte plug-ins niet meer of is deze onverwacht afgesloten:

• Foutmelding 'De volgende plug-in is gecrasht'
  • Het plug-inpictogram

U kunt wachten tot de plug-in automatisch opnieuw opstart of het proces geforceerd afsluiten. Probeer de webpagina te vernieuwen door op Vernieuwen Vernieuwen te klikken om het probleem op te lossen.

Plug-ins op apparaten gebruiken op school of op het werk

Als u Chrome gebruikt op een computer van werk of school of op een mobiel apparaat, moet u mogelijk contact opnemen met uw netwerkbeheerder om de Chrome-plug-ins voor u in te stellen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.